U petak sam se prvi, od kako je dobio novi motor, vozio u novobeogradskom IK-202, autu sa GB 1216 i to na njegovom redovnom polasku i liniji, na 15/75, u II delu šihte, i to od Bežanijske Kose do stajališta "SO Novi Beograd", u Bulevaru Mihajla Pupina.
Prvo da naglasim da spolja izgleda jako, jako dobro. Čini mi se da je njemu u skorije vreme menjana otplata i tom prilikom je i generalno prefarban, tako da je oplata je zaista dobrom stanju. Na par mesta ima manjih oštećenja, ali ništa drastično. Tragova korozije nema, čak ni oko blatobrana. Održava visinu karoserije na svim jastucima normalno i podjednako, a ne zanosi puno prilikom skretanja u krivinama.
U vožnji je jako dobar, stvarno dobro vuče, mada da ne znam ne bih "provalio" da je dobio nov motor, jer je i s onim starim vukao dosta dobro. Startan izuzetno, za svaku pohvalu. Automatska transmisija i izuzetno mirno šaltanje, bez cimanja, trešenja, trzanja i drugih problema. Koči jako dobro, mali zaustavni put, dosta dobro "hvata", a uz to je i ispravna nožna komanda retardera.
Tahograf je marke "Novatronic" (ja mislim da je "Novatronic"), brzinomer je ispravan, kao i sat (pokazuje tačno vreme), a obrtomer fabrički nema ugrađen.
Kazaljka pokazivača za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan (kazaljka je pala na nulu). Voltmetar za voltažu na akumulatoru nema, uredno je prelepljena neka nalepnica preko one rupe. Pritisak ulja u motoru, na leru negde na 2 bara, u vožnji i do 5 bara. Temperaturu rashladne tečnosti u motoru održava na nekih 80 do 85 stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu održava na 7,5 do ravno 8 bara.
Ispravan je I validator u putničkom salonu, kao i panel u vozačevom prostoru.