Logo

Beogradska Autobuska Stanica (BAS)

Diskusije posvećene autobuskim stanicama.

Postod Aleksandar011 » Pon Maj 14, 2012 8:26 pm

negas je napisao:Sad idemo na off. Pa gde idu pare, pa u drzavnu birokratiju. Ko zna gde oni te pare potrose, eh da to ostaje sve BAS-u dokle bi dogurao!!!

Peronske karte su posebna prica, mozda bi najvise kostale 20din, a kako kaze Goran SK na yapadu, u Stutgartu nema ni rampi ni ograde, ko gradski park!

Peter je napisao:Je-li postoje neka pravila, sa koje stanice (BAS ili Lasta) polaze Lastini autobusi?

Koriste Lastinu stanicu i drugi prevoznici? Gde se može naći informacije o polascima augtobusa sa Lastine stanice (slično BASom sajtu)?

Hvala za odgovore i pozdrav iz Slovenije,

Peter

Imam ja sliku od pre 10tak dana sa Lastine stanice najnoviji medjugradski red voznje, ponavljam od pre 10dana je i tabla i moja fotka, pa ako oces da je postavim...

Off ili ne, poenta je da, ako uzimaju pare, treba da pokazu i neki nivo usluge. Izvini, ja ga u Beogradu ne vidim. Stanica je stala u 1985. a neki delovi izgledaju kao i da nisu oprani od tada. Nesto definitivno mora da se menja.
Aleksandar011
Član

Pridružio se: Pet Maj 11, 2012 12:42 am

Sponzor

Postod negas » Pon Maj 14, 2012 8:39 pm

Tako je apsolutno si u pravu. Ja bih stanicnu uslugu i ogradu ukinuo. Sve bih to poskidao, da bude kao u Stutgartu...Izgleda da samo kod nas narod jos tako pljackaju...!!!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod MILE » Pon Maj 14, 2012 8:53 pm

@Aleksandar011
Sve je tako kako si napisao, jedino me zanima gde završe te silne pare od naknada koje naplaćuju. Neki delovi stanice su u užasnom stanju, a neki se blistaju od čistoće. Peronske karte su posebna pljačka, oni bi sa brojem putnika koji imaju sa cenom od 50 dinara pridobili i one koji čekaju po gradu.....
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Maj 14, 2012 8:59 pm

Da na BASu nema mesta pa nema oni kubure sa prostorom vec nekoliko godina unazad.E sad gde ce je premestiti videcemo,uglavno sto kolega kaza za Belvil malo skupa lokacija ali ako se Djilas resi ima da idu tamo pa makar on srusio celo to naselje...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod negas » Uto Maj 15, 2012 12:06 am

Idite u 17h na autokomandu da vidite na sta ono lici reka od 12/13 autobusa za Kragujevac, Kraljevo, Kladovo...ma uzas jedan brdo autobusa covece narod sve tamo ceka, nece da da 130dina da ih ovi sa BAS-a opljackaju!!!

Pa se zagushi saobracaj, jel vozaci sami pisu karte 3 busa u stanici 8 ceka, + nailaze zglobni gradski, pa to je UZAS jedan!!!
negas

Postod MILE » Uto Maj 15, 2012 11:08 am

Znam za to, lično sam se uverio, idi ti kod Sava Centra pa vidi našta liči svaki polazak za Šabac, Loznicu, Sremsku Mitrovicu......
MILE
Član

Postod Aleks_BGD » Uto Maj 15, 2012 12:15 pm

negas je napisao:Idite u 17h na autokomandu da vidite na sta ono lici reka od 12/13 autobusa za Kragujevac, Kraljevo, Kladovo...ma uzas jedan brdo autobusa covece narod sve tamo ceka, nece da da 130dina da ih ovi sa BAS-a opljackaju!!!

Pa se zagushi saobracaj, jel vozaci sami pisu karte 3 busa u stanici 8 ceka, + nailaze zglobni gradski, pa to je UZAS jedan!!!

Zato je grad napravio stanicu 50m nize i za koji dan ce medjugrad i grad tu biti razdvojeni i nece smetati jedno drugom

E sad kad smo kod peronske i tih famoznih 130 din ima jedna zackoljica.Istina ustedi se ALIIII i napravis problem sam sebi,kako?Pa lako,sad za Uskrs na primer i za dane vikenda kad su velike guzve onaj ko neide na BAS i ceka na Autokomadni obavezno ostaje bez mesta u busu pa je prinudjen da stoji.Jer ja kao vozac busa na primer uvek moram da dam prednost putniku na BASu a ne onom koji mi udje na Autokomandi,a zasto pa zato sto je taj na BASu platio stanicnu uslugu i dobio numerisano mesto.Da vidite onda koji problem nastaje u busu kad krenu da se kolju oko mesta i ko ce gde da sedne.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod profa_chb » Uto Maj 15, 2012 1:24 pm

meni nije jeasno zašto se uz peronsku kartu ne dobija korišćenje wc-a za džabe :twisted: nema ni česma da ljudi popiju vode...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod MILE » Uto Maj 15, 2012 1:28 pm

Biznis profo.....wc se naplaćuje 30 dinara pa ti sad vidi koliko ga ljudi dnevno koristi i izračunaj zaradu.... Česme ne postoje da bi digli promet svojim prodavnicama.
MILE
Član

Postod Mitrovcanac » Uto Maj 15, 2012 3:50 pm

Profino pitanje me podseti na jednu anegdotu iz Starog Rima. Car Flavije Vespazijan je da bi obnovio finansije carstva, koje su njegovi prethodnici urušili suludom politikom, zaveo taksu na upotrebu javnih klozeta u Rimu. Kada mu je sin i prestolonaslednik Tit prigovorio da to ne priliči carskom veličanstvu, Vespazijan mu je pokazao zlatnik koji potiče od te takse, prineo mu pod nos i pitao: ''Smrdi li, sine?'' Odgovor je bio ''Ne!''
Korisnikov avatar
Mitrovcanac
Član

Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 2:41 pm

Postod Peter » Uto Maj 15, 2012 3:54 pm

Negase,

fotka bi mogla biti interesantana i za druge forumaše.

Lep pozdrav iz Slovenije,
Peter
Peter
Član

Pridružio se: Ned Avg 09, 2009 7:27 pm

Postod negas » Sre Maj 16, 2012 12:30 am

Evo celog medjugradskog reda voznje sa stanioce Lasta Beograd.

Zbog pravila foruma mora da bude 600x800, ali skinite na HDD pa ce da se vidi :shock: :wink:

Image
negas

Postod Peter » Sre Maj 16, 2012 8:34 am

Hvala za fotografiju.
Postoji i red vožnje - polazaka autobusa sa BASa u štampanom formatu?

Hvala i lep pozdrav iz Slovenije,

Peter
Peter
Član

Pridružio se: Ned Avg 09, 2009 7:27 pm

Postod negas » Čet Maj 17, 2012 3:39 am

Za BAS-a stampano, ne znam da li ima, mora da pogledas :D :shock:

Evo BG-Valjevo jasnije:

Pazi na: radni dan, subotu, nedelju :shock:

Image [/i]
negas

Postod simon voyages » Čet Maj 17, 2012 11:49 am

pa neznam bas dal ste u pravu. Kolko placaju prevoznici sto koriste usluge as bilo koje? Mislim da je cena od 100rsd ili 1e nije nesto pretarano skupo. Ali si bar siguran da kad kupis peronsku kartu na salteru ti kazu imali mesta u bus i dali da kupujes kartu ili ne. A da ti staju na druga mesta a jos ako je autobus pun, da tebi propadne putovanje zbog sto dinara, mislim da se neisplati. Ali sam i protiv toga da prevoznici staju van as da uzimaju putnike, poput autokomande. Putovao sam iz nisa za sk.peronska karta 130rsd i kao neko osiguranje 15rsd. A legitimaciju preduzeca ti nepriznaje-MADA NIJE CUDO NISLIJE
simon voyages
Član

Pridružio se: Ned Feb 05, 2012 6:28 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Autobuske stanice