Logo

Avioni

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Postod shakal » Sub Maj 19, 2012 10:16 am

negas je napisao:
shakal je napisao:Ne znam nista oko brojeva! Samo znam da je vozac presrecan sto je vracen i sto ponovo saobraca! Maska mu je cini mi se promenjena, nije bela nego je sad neka zuckasta.

@Negas: J 22 nije 100% nas, kooperacija sa Rumunima, engleski motori itd... ali se u Mostaru pravio sto je najbitnije :) Inace ozarim se kad ih vidim da prelecu moje Kraljevo.

Meni se cini da je maska gitovana, pa je zuta...nevazno...

J22 sa otvorenim tockovima, bas je pravi Orao! Ynam ja da je i IRA :wink: Jel si video koliko su ih pobacali, treba im uzeti one trupove i praviti nove :wink:

Jel ima nesto od Ladjevaca, ili J22 ostali u Nisu?

Pisi tamo gde si se predstavio na toj temi, ili vec nadji neku koju oces....ovo citiiraj tamo :D :wink:

Na Ladjevcima koliko ja znam ima 3 orla i 3 G4. Za orlice nisam siguran da su svi u letnom stanju, govorilo se da jedan dvosed ide na remont ali da li je otisao i da li je uradjen stvarno ne znam. 2 lete to pozudano znam.
Eh da je B-2 Spirit off Misuri stvarno pao u Spacvanske sume...
shakal
Član

Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 10:19 pm

Sponzor

Postod negas » Ned Maj 20, 2012 3:09 am

A cekaj, gde je sada stacionirana jedinica sa Ladjevaca, jel bese bnila u Nis prebacena dok su radili ovaj aerodorm u civilni!? Koliko znam tamo je uvek bilo vise orlova?

Onaj Risticvev orao, jel je Na batajnici, ili? Jel ima tamo jedinica sa Orlovima!?

Mnogo mi se svidja taj avion. Nema ih, od kada su u Nisu, slabo prelecu KG, a nekad koliko su preletali KV, onda su toliko i KG, mislim stalno sam ih vidjao, i budili me oko 8/9 sati cesto, kad zagrmi i protrese prozore prozore na soliter...Jendom bude moju sestru, i ona ustane i kaze, jaooo opet ovi majmuni lete iz Kraljeva :D :wink:

I G4 je prelep, steta sto nam nasi prijatelji amerikanci unistise celu akro grupu s G4. Ovo sa J2 je bezveze...
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod shakal » Ned Maj 20, 2012 8:28 am

Da, Risticev orao je na Batajnici. To je najlepsi nas avion! Ima eskadrila orlova i na batajnici. Nisam odavno pratio ali su sada sve to nesto izmesali te jedinice i njihove brojeve. Ima na Bataji i puno G4, i crnogorski su stigli lane godine i verovatno je krenuo njihov remont.
Ovi iz Ladjevaca ne znam da li su se vratili iz Nisa mada ih nema nesto mnogo da nadlecu Kraljevo. Kako sam cuo radovi su pri kraju na Ladjevcima, eventualno se mozda pista jos bude sirila na jesen...

Sto se akro grupe tice nijedan od 6 aviona nije preziveo rat. Bili su u Golubovcima u tunelu koji ima velika betonska vrata. Mislili crnogorci da ce izdrzati medjutim posle par pogodaka Ameri probiju vrata i pogode prvi avion, posle se vatra prosirila sa aviona na avion i svi izgore. Steta, moglo je to da se sacuva.
Ova akro grupa sa G-2 je sa Ceneja. To su sve privatni avioni!
shakal
Član

Postod negas » Pon Maj 21, 2012 2:00 am

Pa da ameri nasi prijatelji mamu im spoteram da im spoteram, Dusha me boli za te G4! Znam za ove iz CG, oni sto su dole ostali, otisli resursi, sad sta li ce CG-rci sa njima, dal leto nesto od toga. Koliko ih ima bese dole.

Pa ajda da vidimo, kada Ladjevci budu gotovi, dal ce da vrate Orlove tamo, mada kako stvari stoje taj aerodrom vise sad civilni nego vojni. Tj pojma nemam, a ti?

Ma i to ameri napravili da takav aerodrom koji je vrhunski za vojsku prebace kao i u civilni.

Pa koji civilni i vojni idu zajedno majkeim ga, kakvi bre civili i vojska. malo smesno...Valjda ce biti pameti pa ostati vojni, ovo civilno da bide 1-2 i kraj...

Jedva cekam da nadlete KG. Ma nema ih sada u KV sigurno, ili?
negas

Postod crobus » Sre Maj 23, 2012 7:43 am

Malo mrcina na Zagrebačkom aerodromu prošli tjedan
Boeing 747 Air Chine i Boeing 777 Koreana
Image
Image
Dash Croatie Airlinesa (u njega stane 70-ak ljudi) je mini prema njima
Image
Image
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod shakal » Sre Maj 23, 2012 8:07 am

Vratice se na Ladjevce 100%. Kaponiri su na drugom delu aerodroma a putnicki terminal na pocetku, tj na ulazu u aerodrom!
Ne znam zasto ne bi funkicionisali paralelno? sve je dobro osmisljeno, uradjeno i odvojeno, jedino ce pista biti zajednicka.

Inace ta prica o civilnim letovima je poprilicno naduvana, tako su i za Nis najavljivali pa eto samo crnogorci lete.
Slicna situacija ce biti i ovde jedino mozda bude malo vise kargo letova. Ovaj kraj je poznato po proizvodnji jagodicastog voca koje mora brzo da se transportuje tako da tu vidim odlicnu priliku za avio saobracaj.

Sto se putnickog tice cisto sumnjam da ce nesto biti od toga, stranci sve manje dolaze na Kopaonik jer je i njima postao skup. Dolaze najvise beogradjani i novosadjani a njima je to autom 5h voznje a sve mocne masine. Sto se nekih cartera tice i tu sam vrlo skeptican, iz Kraljeva do Budve kolima stignes za 7h a nismo toliko bogati da letujemo po Tunisu, Egiptu, Turskoj...

Vreme ce pokazati svoje.

Moje neko licno misljenje je da drzava vise nema sredstava da finansira odrzavanje i funkcionisanje svojih vojnih objekata posebno aerodroma te im se vise isplati ovako nesto da naprave, vojno-civilni. Podele troskove, lete i jedni i drugi i svi zadovoljni.
shakal
Član

Postod Sloba » Sre Maj 23, 2012 8:54 am

Otkud 777 i 747? Sleteli po gorivo ili je bio emergency?
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod negas » Čet Maj 24, 2012 3:43 am

Pa ajde da vidimo kad ce da ih vrate na Ladjevce vise, oduzilo se mnogo. Jel sada tamo nema nijedan vojni ili? Jel mozda bih isao da vidim neki?!

Ma ovi su unistili vojsku, ne znam koliko su M84 I T55 pretopili, kazu da su samo zbog toga ameri radili u Smederevskoj zelezari, pretopili to sve i otisli, pametno :D :wink:
negas

Postod shakal » Čet Maj 24, 2012 10:02 am

Ima sigurno aviona na Ladjevcima. Ni je ih nisam cuo odavno da prelecu (od aeromitinga, ima od tada jedno mesec dana). Videcu da se raspitam pa ti javljam. Ako odes bar ces videti onog na ulazu sto stoji kao Guard (J 22) i na kraju piste je bio jedan Mig 21 koji je sluzio za obuku gasenja pozara i imao je jedan G2 kao spomenik stoji u krugu.

A to za tenkove je cista laz. pa nismo mi imali 5000 tenkova za rashod. Tacno je da su T55 rashodovani i mali deo 84 ali ih ima jos dosta. Ako ides iz Kraljeva za Cacak starim putem na 5tom km od grada je Jarcujak tu je kasarna, sve tenkovi pa mozes sa puta da vidis sta sve ima.
shakal
Član

Postod crobus » Pet Maj 25, 2012 12:10 am

Sloba je napisao:Otkud 777 i 747? Sleteli po gorivo ili je bio emergency?

777 je redovan svake godine ljeti i u kasno proljeće iz J.Koreje na charter letovima(dođe jedno 6-8 puta, svaka dva tjedna iz Seula, negdje tokom 6. i 7. mjeseca će početi dolaziti 747 od Japan Airlinesa isto na charter letovima, a Air China 747 je dovezao kineske gospodarstvenike koji su došli pogledati u šta se može ulagati u Hrvatskoj. Nakon par dana je odletio za Dubrovnik gdje je isto bio neko vrijeme.
Inače 90-ih je postojala linija Kuala Lumpur - Beč - Zagreb na kojoj je letila Malesiya Airlines sa isto Boeingom 777, ali oko 2001. je prestala letjeti.
crobus
Član

Postod Aleks_BGD » Pet Maj 25, 2012 12:19 am

Jedan je bio prosle godine na Aerodromu u Nisu.Ja i DraganNis gledali njegovo poletanje.Da cujete onaj zvuk i snagu motora...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod crobus » Pet Maj 25, 2012 12:27 am

Evo prošle godine B777 Japan airlinesa iz Osake, bio je redovan zajedno sa B747 svakog tjedna tokom ljeta u ZAG
Image
Image
Image
crobus
Član

Postod negas » Pet Maj 25, 2012 1:52 am

shakal je napisao:Ima sigurno aviona na Ladjevcima. Ni je ih nisam cuo odavno da prelecu (od aeromitinga, ima od tada jedno mesec dana). Videcu da se raspitam pa ti javljam. Ako odes bar ces videti onog na ulazu sto stoji kao Guard (J 22) i na kraju piste je bio jedan Mig 21 koji je sluzio za obuku gasenja pozara i imao je jedan G2 kao spomenik stoji u krugu.

A to za tenkove je cista laz. pa nismo mi imali 5000 tenkova za rashod. Tacno je da su T55 rashodovani i mali deo 84 ali ih ima jos dosta. Ako ides iz Kraljeva za Cacak starim putem na 5tom km od grada je Jarcujak tu je kasarna, sve tenkovi pa mozes sa puta da vidis sta sve ima.

T55 su rashodovali nove kako se prica! Valjda ih ima jos. Ne znam za tu kasarnu, ali bih voleo da je vidim!!!
Ma treba kupti jednu eksadrilu Mig29, remontovati G4 U G4M, a ja bi voleo da se urade i jedno 15taj J22. Ne znam iz RS su pricali da ce da ih dovuku kod nas?
negas

Postod Sloba » Pet Maj 25, 2012 8:47 am

crobus je napisao:
Sloba je napisao:Otkud 777 i 747? Sleteli po gorivo ili je bio emergency?

777 je redovan svake godine ljeti i u kasno proljeće iz J.Koreje na charter letovima(dođe jedno 6-8 puta, svaka dva tjedna iz Seula, negdje tokom 6. i 7. mjeseca će početi dolaziti 747 od Japan Airlinesa isto na charter letovima, a Air China 747 je dovezao kineske gospodarstvenike koji su došli pogledati u šta se može ulagati u Hrvatskoj. Nakon par dana je odletio za Dubrovnik gdje je isto bio neko vrijeme.
Inače 90-ih je postojala linija Kuala Lumpur - Beč - Zagreb na kojoj je letila Malesiya Airlines sa isto Boeingom 777, ali oko 2001. je prestala letjeti.

Lete čarter letove za Hrvatsku ili sa stopoverom na LDZA?
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod shakal » Pet Maj 25, 2012 8:47 am

Nema od toga nista. Kako se prica izgleda da se uzeti jedna eskadrila gripena (sto bi ja bas voleo iz 100 razloga) ili F-16. Samo da ne prodjemo ko Rumuni. Uvalili im 10 polovnih F-16 kao za preobuku, pa onda se obavezali da kupe jos 20 novih, i onda kasnije da kupe jos 10 F-35. Tako su ih uslovili ameri. A ovi pod pritiskom EU morali da potpisu takav ugovor. Koje su tu pare bacene...

Za nas bi najbolje i najisplativije bilo da se uzme jedna eskadrila gripena, da bude jedno 7-10 orlova, isto toliko G-4 bez modernizacije vec samo remont i Lasta za obuku. Bolje nam ne treba.

G4 iz RS nisu stigli, znam da je stiglo cini mi se 6 komada iz CG i da je nekoliko remontovano.
shakal
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica