Bravo Srdjo na slikama i svima ostalima!
E pazite Vi koji volite Lastu,
sta da se radi ovde:
Da se skidaju znakovi -tj znak i ostane meni i nama kao suvenir, il da se ostavi i dalje da prkosi vremenu na drumu, ali s rizikom da se to polomi oduva vetar ili neko treci skine! Znakovi su tu od 1976 godine! I dan danas jedan od njih stoji, ovaj drugi je skinut prosle godine a postavljen je novi.
I to mora da ga je postavio neki seljak iz tog sela, mada ne znam koji, kad ih ima 10 u selu...Mora da za vreme proslih izbora obecali da ce da im obeleze stanicu, iako ih ima 10 ili manje
Dakle sta raditi, uzeti ili ostaviti.
Ostavljanjem mozemo ga trajno izgubiti, skidanjem malo skrnavimo istoriju...Da obavestimo unesko da ga ne diraju
LASTA natpis je ugraviran koliko primetih!
I sada su umesto onog bordo znaka stavili znak bus, bez ikakve firme...jer nije firma ni stavila.
E sad, po ovaj znak sto je ostao, mogu da idem tek u julu/avgustu, tad cu kod kevinih verovatno tek...
Sad da vidite fotke:
Prvo slike skinutog znaka, steta, ode trofej, sigurno su bacili, pitacu nekog mestanina od tih 10, al verovatno jesu.
PAZITE: Slike i ovi znakovi
su na putu Klokocevac-Negotin preko Popadije, sigurno ste culi kada zimi tu odmah zabrane kamionima sa prikolicom da se krecu, ma odmah cim pipne sneg, odmah na radiju-TV-u se cuje za ova mesta. E ovi znakovi su bas kod te Popadije gde duva i cepa sneg, a eto oni prkose vec 30 godina, bez ikakvog odrzavanja:
Dakle nekadasnji pogoni Lasta Bor, Lasta Negotin, Lasta Zajecar
Skinut znak-nalazi se levo na krovu ove kucice:
Detalj:
Sada slika znaka koji jos stoji dakle i dan danas je tu (kada sam slikao, morao sam da se penjem na drvo, a mestanin me gleda, i misli se verovatno, sta li radi ova budala),
i mozemo do trofeja nadam se!
Znak je odmah do drveta na krovu kucice, tesko se vidi na slici:
Detalj:
I na kraju poslastica, ovo sam nasao kod dede po njegovim stvarima hehehe...KARTE!
Karte su koliko se vidi iz 88-me, po jedan primerak ima i Branka u Reviji Lasta, odneo sam jos 2006/7-me cinimi se...
Ims tu jos cega, a lepe znacke sam kao klinac izgubio i dve relacije Zajecar-Beograd. A lepo bi to bilo sad prikazati istorijski ono OOUR Zajecar...al sta ce mo...Kad odem kod kevinih na leto, idem kod drugog dede, da vidim dal ima neku sliku, el nesto zanimljivo