Logo

Kanis, Leskovac

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Re: Kanis, Leskovac

Postod Aleks_BGD » Pet Jun 29, 2012 4:26 pm

Ovu Elbo bi valjalo malo dotegnuti.Prozore malo zatamniti i prefarbati(mada moze i da se ispolira)prednja maska i bila bi odlicna.Dobar je to auto,nekadasnji Autoprevoz,pa Morava iz V.Banje nisu ih gasili.To je islo ko nevreme..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod Kanis » Sub Jun 30, 2012 4:59 pm

Aleks slazem se sa tobom, fali joj samo poliranje, jer je farbana pre 2 godine, i stakla zatamniti, vozilo bombona:) Inace enterijer joj je nov, ubacicu slike od nje ovih dana pa cete videti njeno stanje. Bus je u ODLICNOM stanju sto se tice mehanicke ispravnosti, ta Elbo se odrzava u ovlascenom servisu, jedina u Srbiji, mozda i 1 od 10 u Evropi, da ulazi u ovlasceni servis, to je vrlo retko za taj model!! Tako da i Elbo poseduje servisnu knjigu, i istorijat odrzavanja u Scaniji od 2001 godine, od kad je kod nas.. Odustali smo od ulaganja u Elbo i Setru, jer od septembra idu na prodaju. Uradjeno im je sve, tako da ko ih bude kupio, sigurno 700000-800000 nema ulaganja, osim osnovnih potrosnih delova.

Inace u Kanisu se u zadnjih 2 meseca radilo punom parom, na pripremi vozila za sezonu, i mogu vam reci da su vozila dovedena do 99% ispravnosti, da ne kazem 100%! Celokupni vozni park je dobio nove gume, napravili smo neke promene kod troosovinaca, prebacili smo ih od 295 na 315 dimenziju, da bismo jos vise poboljsali udobnost. Sve Scanije su u ovlascenom servisu u Nisu i Beogradu servisirane, radjeni su im veliki servisi, sto obuhvata celokupnu proveru vozila, sto znaci da sve sto nije valjalo se promenilo, bukvalno SVE! Na Scaniji Gb 9 uradjen je motor posle 2200000km, potpuna generalna, i Gb 12 beli pb je dobio nov menjac, on bi trebalo do utorka da izadje, i onda su svi da drumu. To su neke od vecih stvari. Sve klime su bile na proveri, i servisirane su. Vecina vozila je posetila servis Miler u Gruzi, radi sredjivanja trapa.. I da ne zaboravim sva vozila su dubinski oprana, to je jos jedna bitna stvar za putnika, kod nas se peru 2 puta godisnje, pre sezone i posle sezone. Tako da svi sijaju, sve ratkapne na broju, gume se mazu, dobro pranje, kao sajamski eksponati:)
U kratkim crtama sam vam objasnio sta se radilo.
Ove godine smo odustali od prinova, ali zato smo se potrudili da nasa vozila sredimo i dovedemo do savrsenog stanja. Mozda je otiso u pripremi jedan dobar Century, ali ne zalimo, bitan je rezultat koji smo postigli u pripremi. Do godine bice VELIKIH iznenadjenja u prinovama, i dalje cemo ostati verni Scaniji:)

SVIM CLANOVIMA FORUMA JE DOSTUPAN PRISTUP NASIM VOZILIMA, RADI SLIKANJA I BOLJEG UPOZNAVANJA VOZNOG PARKA!
NECETE IMATI PROBLEMA OKO TOGA!
Kanis
Član

Pridružio se: Čet Jan 12, 2012 7:18 pm

Postod gorance » Sub Jun 30, 2012 5:02 pm

Deki,svaka cast :D
gorance
Član

Pridružio se: Sre Jun 27, 2012 6:05 pm

Postod Kanis » Sub Jun 30, 2012 5:06 pm

Bane Litas i Srdja 206, svaka cast momci!! Odlicne slike!! Malo me iznenadila Elbo:D

Mozete slikati crni Pb, on je trenutno na liniji Bgd-H.Novi, sinoc je otisao, tako da sutra u 19h ide ponovo, mozete ga posetiti pre polaska:)
Pozdrav kolege!
Kanis
Član

Postod negas » Sub Jun 30, 2012 5:11 pm

Kanis je napisao:Odustali smo od ulaganja u Elbo i Setru, jer od septembra idu na prodaju. Uradjeno im je sve, tako da ko ih bude kupio, sigurno 700000-800000 nema ulaganja, osim osnovnih potrosnih delova.

U koji Elvo, u ovaj beli ili ima jos neki :?: Jel mislis na onaj od Micka Lapovca, jel ste njega drzali sve u ovlascenom servisu, tako bi trebalo. Jel Moravina tj AP VBanja tesko da je tamo isla svo vreme...jel tako :?:
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Kanis » Sub Jun 30, 2012 5:17 pm

Da taj Elbo, to je ex Micko Lapovac, samo taj imamo u voznom parku. On je odrzavan u ovlascenom servisu, od kako je kod nas, sto je stvarno retkost za taj model. Zbog nas su morali da naruce program za njega, jer je on stariji tip, a i Grcka proizvodnja! Nije nijedna scanija od Morave isla u servis, kako kazu u servisu, ovaj je jedini!
Poslednji put menjao Mickey dana Sub Jun 30, 2012 5:23 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: citiranje predhodne poruke
Kanis
Član

Postod Kanis » Sub Jun 30, 2012 5:20 pm

Evo nesto od danas, Bordo Pb i sivi Century spremni za H. Novi! A plava 13ica spavka, dosla jutros iz Cg:)
Image
Kanis
Član

Postod negas » Sub Jun 30, 2012 5:25 pm

Kanis je napisao:Da taj Elbo, to je ex Micko Lapovac, samo taj imamo u voznom parku. On je odrzavan u ovlascenom servisu, od kako je kod nas, sto je stvarno retkost za taj model. Zbog nas su morali da naruce program za njega, jer je on stariji tip, a i Grcka proizvodnja! Nije nijedna scanija od Morave isla u servis, kako kazu u servisu, ovaj je jedini!

Pa to, malo me je zbuni Alkes da je ex Morava...a znam da nije Morava...Uh u to vreme je bila VRH sa avionskim galerijama. A i dan danas je vrh. Samo da se nabaci neka metalik boja i malo bolji retrovizori, ratkapne i ima da leti...vrh masina !!!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod setra :) » Sub Jun 30, 2012 5:26 pm

Au svaka cast! Sve pohvale!!! Vozni park sve pod konac! :D
ma samo opusteno :D
Korisnikov avatar
setra :)
Član

Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 10:41 pm

Postod Kanis » Sub Jun 30, 2012 5:29 pm

Hvala druze, trudimo se!:)
Negas ubacicu slike ovih dana, malo enterijera Elbo Scanie, i dalje se drzi! S tim sto smo skinuli poklopce s galerije, jer se lose pokazalo, rastreska se brzo. Inace ja mislim da je to najpodvoznije vozilo, ide kao luda:)
Poslednji put menjao Kanis dana Sub Jun 30, 2012 5:29 pm, izmenjena samo jedanput
Kanis
Član

Postod Mickey » Sub Jun 30, 2012 5:29 pm

ma busevi su ko bombonice :)
a i uvek su puni, u sred nedelje sam isao iz BG za LE, i Century gb11 pun do kraja... 65 mesta !

ali moj mezimac ipak ostaje bordo PB, najlepsi (pored crnog) kojeg sam video uzivo :)

a sto se tice osoblja, ja nikad nisam cuo da je neko imao problema sa njima, max su ljubazni...

nisam isao iz Leskovca za BG onim polaskom u 7 ujutru, jel jos dajete dorucak i sok?
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Kanis » Sub Jun 30, 2012 5:35 pm

Hvala Mickey, trudicemo se da i dalje odrzimo taj kvalitet i da sacuvamo poverenje putnika!
Posla ima da se ne zalimo, ovih dana je bilo dosta pojacano, bilo je guzve! A sto se tice jutarnjeg polaska u 7h za Bg, dobro pitanje! To je poslovni polazak i zadnjih 7-8 godina radnim danima se deli dorucak, kafa i sok, naravno dnevna stampa. To je nasa dugogodisnja tradicija za taj polazak:)
Kanis
Član

Postod arsenal » Sub Jun 30, 2012 5:38 pm

Svaka cast za Kanis, odlicno odrzavana vozila. Vidi se da gazda zna kako da na pravi nacin vodi firmu! Samo tako nastavite! Inace, Scania je sve popularnija i u CG, Sober iz Niksica ih ima, Lalatovic travel Budva, VIP travel Tivat, Pesikan express Risan ima jedan stariji NAW na scania 113 sasiji, svi kazu da je Scanijina mehanika izuzetna.
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Postod Kanis » Sub Jun 30, 2012 5:44 pm

U pravu si druze, Scanijina mehanika je cudo, na 2 200 000km smo radili generalnu, i to nije bilo skroz doslo vreme da se radi, ali bolje mi njega da preduhitrimo nego on nas:) Stvarno prezadovoljni smo Scanijom! Znam da je u Cg postala popularna, zovu nas kolege cesto da pitaju za savete, kad imaju neki problem!
Kanis
Član

Postod Stefan Bgd » Sub Jun 30, 2012 5:51 pm

I od mene mali doprinos, Irizar Century gar.broj 13 u Beogradu: :)
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije