Logo

Kontrola karata; kontrolori

Diskusije

Re: Kontrola karata; kontrolori

Postod spavac » Ned Jul 08, 2012 11:24 am

ovo nije smelo da se uvede dok se ne promeni nacin tarifiranja... uvedu dnevne, trodnevne karte i vremensko trajanje otkucane karte, a ne ako moram da promenim 3 prevoza moram da dam 180 din i jos 180 din u povratku... to dodje kao četvrtina mesečne karte, a došao sam na jedan dan u bg....
Korisnikov avatar
spavac
Član

Pridružio se: Sub Mar 26, 2011 1:04 pm

Sponzor

Postod amm8990 » Ned Jul 08, 2012 12:37 pm

cuburac1993 je napisao:Gde stignemo. Ja cu ulaziti u prevoz kako sam do sad ulazio na vrata koja su mi bliza. :D

A bas me zanima kako li ce se u spanca ulaziti :D

Pazi se čuburac, nemoj posle kad te navata inspektor sa policajcom da plačeš kada ti stigne kazna 75.000dinara od sudije za prekršaje :D Više ne moraju ni da te legitimišu, znaju te i samo upišu ko i kada je pravio prekršaj!

Sve više liči na sled događaja koji je bio u Moskvi, na kraju su im uveli turnjikete u vozila. Vozači nisu puštali putnike iz vozila dok svi ne uđu, kako bi se privikli na novi način naplate. Ovo se primenjivalo i u Novom Sadu, ne znam kakvo je sada stanje.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c8sg9vq-wqQ[/youtube]
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod direktor » Sre Jul 11, 2012 10:29 pm

Samo jedna mala sitincA RAZLIKUJE beograd od moskve 175 stanica metroa 6000 metro garnitura koje se slijede na 90sekundi .Pa i ja bi ubeogradu ulazio na prva vrata da ima upola stanica i km metro na cetvrtina jer onda nam autobusi nebi trebali :twisted: Neporedite neporedivo
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod amm8990 » Pet Jul 13, 2012 1:07 pm

amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod Marko » Pet Jul 13, 2012 1:37 pm

Ovo nije moskva tako da vratite se u beograd .
Oni ne mogu da pokriju sva vozila sa ljudima koji će to kontrolisati . Imate populaciju roma koji prose koji su manje više nepismeni uđu na pogrešna vrata ili stare sugrađane kojine vide dobroljude koji su očajni nemaju šta da jedu i odakle njima 75000 dinara ?

Ljudi bi mogli da odbiju da plate kaznu nemaju pare i pravac Padinska skela gde bi sedeli o trošku poreznika
Dan zatvora košta 1000 dinara a jedan zatvorenik košta državu oko 50 evra dnevno koliko bi to koštalo državu kada bi 200 bilo zatvoru
dnevno 10000 evra mesecno 300 000 evra skoro cena 2 kom IK-218N
Imate i bg voz kako će tamo da se ulazi ?
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod danilo » Pet Jul 13, 2012 2:41 pm

Ljudi polako, već je i zvanično rečeno nema nikakvog kažnjavanja za ulaz na, kako oni to zovu, "pogrešna" vrata. Kažnjava se samo ko nema kartu, a zna se koliko košta doplatna karta, sigurno ne košta 75000 dinara. Opušteno ulaziš gde ti je zgodno i isto tako izlaziš iz vozila i nema glava da te boli.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod profa_chb » Pet Jul 13, 2012 8:22 pm

koliko koštaju ove nalepnice na vratima???
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Sloba » Pet Jul 13, 2012 9:08 pm

amm8990 je napisao:Ovo se primenjivalo i u Novom Sadu, ne znam kakvo je sada stanje.

Malo da offtopičim :P

U Novom Sadu je to počelo da se primenjuje u avgustu 2009. a i danas to traje. Jedini koji čekaju da se otvore ostala vrata su srednjoškolci i penzioneri. U Novom Sadu se ovo i dalje primenjuje, i ima efekta... :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod avramovicsasa » Ned Jul 15, 2012 6:12 am

Čuo sam od vozača jednog Privatnog prevoznika,da im je Gazda zabranio da od danas primaju Tačkastu kontrolu,kroz pokušaje smo se uverili da je to najefikasniji ali i najlošiji vid kontrole zahvaljujući kojoj vozila ispadaju iz reda vožnje a pošto se Privatnici plaćaju po poluobrtu,svako kašnjenje bi za njih predstavljalo manje naknade,zašta oni nisu krivi jer su im vozila u saobraćaju.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Marko » Ned Jul 15, 2012 4:15 pm

Image
Danas na brankovom mostu prepodne su bili kod ušća .Takođe prepodne kod ade popode su bili na stanici sajam i ruska gde se stvorila kolona autobusa .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod avramovicsasa » Ned Jul 15, 2012 4:18 pm

Majko mila,više kontrole nego putnika :x
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod SGB » Ned Jul 15, 2012 4:54 pm

Izvinjavam se ako sam "pao s Marsa" ovim pitanjem, ali šta je poenta ove rulje na jednoj jedinoj stanici i o kakvoj koloni je reč? Pa nije valjda da autobus stoji na stanici dok se kontrola ne obavi? :shock: Ako sam to dobro razumeo, onda je vreme za motku.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Nikola_4217 » Ned Jul 15, 2012 5:04 pm

Sale..sve kontrola,nema putnika.ide narod peske :mrgreen: :mrgreen:

SGB i ja mislim da sada ulazi u bus covek po covek i da kucas kartu na ono,ili kupujes kod sofera...znaci..zadrzavanje u stanici 5 min..bice veselo za nas koji slikamo..:D
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod miliraki » Ned Jul 15, 2012 5:25 pm

Ajde da i ja kazem koju ,,pametnu,, :) sto lepo ne primene sistem kad ga vec imaju,nema validiranja=nema putnika=nema autobusa , i nema potrebe za kontrolorima.Najjednostavnije,pa nek se posle pitaju zasto nema autobusa,jednostavno nisi ga ni platio :)
miliraki
Član

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 2:43 am

Postod milos265 » Ned Jul 15, 2012 7:23 pm

Ovako ce izgledati sledeca faza kontrole, od septembra :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=F1kpTEtxoG8
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije