Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Re: Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila i putnika J

Postod avramovicsasa » Sre Jul 18, 2012 8:48 am

Tako je,svako normalan će prvo promeniti stvari u svom okruženju i pogledati čime raspolaže,kupili smo 100 novih autobusa 2008 godine i 83 nova trolejbusa 2010/11 godine,ja nešto ne primećujem da su putnici zadovoljni,gunđaju i kada rade klime isto kao kada ih nije bilo,žale se na Trolejbuski saobraćaj isto kao i kada su radile stare trole koje su grejale na + 40 stepeni.

Znači nabavka novih vozila nije glavno rešenje problema već se sve mora upakovati u kodeks ponašanja kako bi se podigao imidž prevoznika koji ima Lasta,Presto ili recimo Dumeco od čijeg vozača sam juče čuo zanimljivu priču da im je Gazda izričito naredio da moraju tačno na vreme da rade poslednje polaske.

Vozila shodno svom stanju i starosti moraju izgledati uredno bar estetski kao i prijatnog putničkog salona,u kakvom je stanju motor,kočnice,menjač o tome putnici ne trebaju da znaju niti vozno osoblje o tome sme da priča pred istima što je bilo strogo zabranjeno Ticinim pravilnikom.

Vozila moraju krenuti na vreme čak i minut kasnije,ako su Vozači i Majstori odgovorni za tehničku ispravnost vozila i živote putnika,tako Otpravnici i Šefovi Kontrole Saobraćaja GSP-a i Direkcije moraju biti odgovorni za svoj deo.
Ako vozač svakog dana beži po 10 minuta ranije sa svog poslednjeg polaska a Otpravnik ga opominje,ne može da dobije odgovor ,,Žurim na Lokal,, ili ,,J..... g....a,, a kada napiše prijavu da taj isti vozač ne bude sankcionisan samo zato što niko ne želi da se kači sa vozačem jer je lud.
A ne postoje ludi vozači,postoje samo bezobrazni ili neradnici ili dobri glumci kojih se GSP a i pojedini prevoznici moraju rešiti ukoliko žele da grade imidž.

Naravno ova priča ima i drugu stranu,Preduzeće se ne sme ophoditi prema vozačima kao da su potrošan materijal koji može da posluži do trenutka kada će biti rashodovan, ,,Sreću čine male stvari,, reče pesma pa tim sitnicama vozačima se može itekako poboljšati uslovi rada.

Manja presija,ne treba pretiti svim silama ukoliko dođe do češanja ili kvara na motoru,konstantan nadzor i guranje sve više obaveza,vozačima treba obezbediti da se bave svojim poslom,da gledaju u put,putnike i eventualno u instrumente na tabli,obezbediti WC,Rashlađenu vodu leti odnosno tople napitke zimi,nekako im pružiti deo kućne atmosfere na poslu,probati da im se objasni da su deo Preduzeća,da postoje i da je svaki vozač kao i Majstori naravno,bitan u odvijanju posla,kada je preduzeće u krizi mora se reći ljudima da je vrlo važno da svaki autobus koji može da se kreće i bezbedno zaustavi bude u saobraćaju kako putnici ne bi osetili problem koji uredno plaćaju karte.

Sa takvom organizacijom posla i pružanjem osećaja da im je GSP prijatelj odnosno druga kuća u kojoj su dobrodošli priča bi bila potpuno drugačija uprkos starim autobusima ili manjim ulaganjem od strane grada,kada bi se povela bitka za sređivanje vozila shodno mogućnostima,vožnja bi bila prijatna i u gr.br. 239,1254 itd jer bi vladala prijatna atmosfera.

Verujem da bi svaki vozač i automehaničar tada davao svoj maksimum,pa bi i sa lošim vratima,slabim svetlima,ukošenom prikolicom ostao na ulici ako bi znao da će se taj trud isplatiti i kada oseti da je zamoljen da nastavi vožnju a ne da mu je naređeno i ako se ne povinuje da će biti kažnjen.

Ja lično godinama unazad sam isprobavao tu tehniku sa vozačima koje sam voleo,poštovao,razumeo i pokušavao da nastavim vremenski prekinut porodični kontinuitet odnosno na poslu sam stvarao kućnu atmosferu,gde su imali vremena za odmor,da pojedu,da se zezaju i smeju a posao nikada nije trpeo,putnici su bili uvek zadovoljni,bilo im je prijatno da dodju na posao i da me zateknu,nikada me nije zanimalo da li GSP nosi belu košulju,Lasta plavu ili Autokodeks crvenu,oni su bili moji vozači i nisam nikada pravio podelu :) ,naravno one baksuze koji su ometali taj sklad i bivali bezobrazni,njih sam uvek gledao da ignorišem i da ih amputiramo kako ne bi ometali ostale,ovaj obrazac bi mogao da se primeni i globalno. :D

Putnicima se mora pružiti mogućnost da kupuju više vrsti karata na raznim mestima,ovo što radi BUS PLUS ovo je smešno,primera radi Asistenti na Zelenom Vencu ne dozvoljavaju ulaz u vozila putnicima bez karte niti vozači smeju da ih prodaju,putnici propuštaju autobuse i trče po trafikama koje ne vrše dopune ili prodavci neće da rade taj posao jer se stvaraju gužve pa ljudi moraju da idu čak u Brankovu,vrate se a dođe im neki krš koji se raspada koji treba da im protrese bubrege do Batajnice a pre toga nalete na Otpravnika koji nema pojma gde mu je koje vozilo a posle toga naiđe vozač koji opterećen svojim privatnim problemima galami i psuje na sve strane a još i kasni-ne radi se to tako,kako da ljudi posle ne budu ljuti i gnevni.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod BaNe_PO » Sre Jul 18, 2012 3:36 pm

avramovicsasa je napisao:Čuo sam juče od Asistenata na Zelenom Vencu da je Veolija u Sudskom sporu sa BUS PLUS-om i da je njihovim vozačima naređeno da ne prodaju karte putnicima i da ne poštuju pravila Kontrole,na Zelenom Vencu ima problema sa pojedinim vozačima koji ne poštuju naloge Asistenata tako da im se pišu prijave svakog dana ukoliko je Glavni Referent prisutan.

To nije tačno,nismo dobili nikakva naređenja po pitanju prodaje karata i daleko od toga da nam je naređeno da ne poštujemo pravila kontrole,čak smo dobili obaveštenje kako da se ponašamo i po kojoj proceduri da radimo....to si ti pogrešno informisan....a juče je bilo problema na okretnici linije 95 u Borči jer vozači GSP-a nisu poštovali proceduru otvaranja vrata,čak su intervenisali iz direkcije za javni prevoz.
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 8:59 pm

Postod Aleks_BGD » Sre Jul 18, 2012 4:12 pm

Sasa ti lupis i ostanes ziv.
Poslednji put menjao profa_chb dana Sre Jul 18, 2012 4:59 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: Citiranje prethodnog posta
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod avramovicsasa » Sre Jul 18, 2012 4:48 pm

Pre svega nekulturno je da me vređaš jer zbog ovog posta možeš po pravilu foruma biti banovan,ja sam naveo izvor odakle sam dobio informaciju a nisam rekao da je tačna ili proverena,opet možda ti ne znaš nešto što tvoja nova Firma zna a ne žele da se sazna u javnosti.
Poslednji put menjao profa_chb dana Sre Jul 18, 2012 4:59 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: Citiranje prethodnog posta
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Sre Jul 18, 2012 5:02 pm

@ Aleks ajd i ti malo pripazi na izražavanje, koliko god "lupio", opet, to je njegovo pravo, i ko zna odakle mu informacija, i da li ga je neko lagao ili ne...
@ avramovicsasa bilo je ovde i gorih slučajeva, pa nije bilo banova, prati malo pa će ti biti jasno...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod profa_chb » Sre Jul 18, 2012 10:48 pm

BusPlus uveo ulaz unatraške :lol:

Image

izvor: njuz.net

takođe, Nezadovoljni korisnici BusPlusa demolirali Fejsbuk :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Aleks_BGD » Čet Jul 19, 2012 12:19 am

avramovicsasa je napisao:Pre svega nekulturno je da me vređaš jer zbog ovog posta možeš po pravilu foruma biti banovan,ja sam naveo izvor odakle sam dobio informaciju a nisam rekao da je tačna ili proverena,opet možda ti ne znaš nešto što tvoja nova Firma zna a ne žele da se sazna u javnosti.

Izvini kolega,nije mi bila namera da te uvredim.Nije istina da je Veolija izdala takvo obavestenje ili naredjenje kako god.

A citajte ovo:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/333822 ... i-negoduju
Znaci lazu pa razbijaju,koja bre kontrola danas i juce sam ceo dan po gradu,nigde bre ridzovana na ulici.Poplasili se pacovi besnog naroda samo tako.Za 2 dana nadobijali su batina sto nisu bre za 10 godina.Kakav bre Bus plus,kakvi bakraci ovo je cista kradja ko i obicno...Jos jedna u nizu prevara i pljackanje ovog naroda.Koji je vozac lud da se zamera putnicima...

Ajde bre da vidimo ko je taj mudonja koji ce ukinuti bilo koju liniji,pa jel taj pri zdravoj pameti,jel oni znaju koji ce haos izazvati u gradu...Ovaj narod je ionako besan zbog loseg stanja u drzavi,racuni,prehrana,hemija sve ide gore a plate ostaju iste..Gradska vlast kopa rupu u koju ce sama upasti koliko se meni cini..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Marko » Čet Jul 19, 2012 12:32 am

Danas je u cobri na liniji 51 bila skoro incidentna situacija zbog jedne žene koja nije imala kartu i nije htela da napusti vozilo . Dotična je pokazala veliko poznavanje vokabulaara koga bi se i kočijaši postideli . Kontrolori su bili veoma ljubazni i pregledali su karte veoma brzo manje od 2 minuta .
Da je autobus stojao još neki minut na stanici Ruska (stajao je preko 10 min) stvorila bi se kritična masa putnika da se obračuna sa njom verovatno je nebi spasao ni krletov kolega koji je pokušavao da smiri i da napusti vozilo .

Tako da mere protiv švercera bi trebalo da budu još oštrije.
Samo neka ih ukidaju ili ustupe lasti pa neka se onda pitajui i onako treba više vozila za jače linije tipa linija 50
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Nikola_4217 » Čet Jul 19, 2012 12:35 am

Ovaj,ne znam jel neko pisao..Sada radi bus na nekoj liniji sa "Stalnom kontrolom" i ne moze vise biti prebacen na drugu liniju na kojoj nema stalne kontrole..eto koliko su razmisljali...
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod avramovicsasa » Čet Jul 19, 2012 1:03 am

BaneLitas je napisao:
avramovicsasa je napisao:Čuo sam juče od Asistenata na Zelenom Vencu da je Veolija u Sudskom sporu sa BUS PLUS-om i da je njihovim vozačima naređeno da ne prodaju karte putnicima i da ne poštuju pravila Kontrole,na Zelenom Vencu ima problema sa pojedinim vozačima koji ne poštuju naloge Asistenata tako da im se pišu prijave svakog dana ukoliko je Glavni Referent prisutan.

To nije tačno,nismo dobili nikakva naređenja po pitanju prodaje karata i daleko od toga da nam je naređeno da ne poštujemo pravila kontrole,čak smo dobili obaveštenje kako da se ponašamo i po kojoj proceduri da radimo....to si ti pogrešno informisan....a juče je bilo problema na okretnici linije 95 u Borči jer vozači GSP-a nisu poštovali proceduru otvaranja vrata,čak su intervenisali iz direkcije za javni prevoz.

Ne znam Bane da li sam pogrešno informisan ali velika je slučajnost da baš vozači Veolije ne prodaju karte i da isti ne poštuju pravila koje je uveo BUS PLUS,čujem da se Asistenti žale na liniju 53 i da su već počele prijave,za liniju 75 nema primedbi bar za sada.

Imam neki utisak da Direkcija favorizuje Veoliju ili ih ne kažnjava ili je nešto treće jer postoje određeni problemi pored navedenog i u poštovanju reda vožnje i sveukupne saradnje sa Otpravnicima.
Ja vučem loše iskustvo još iz 2008 godine sa linijom 27 a pre par meseci i sa linijom 65 gde je kolaps,sa par vozača Veolije i GSP-a je opstajala linija dok su ostali hvatali maglu.

Neverovatno je da do uvođenja ITS-a Otpravnici su imali najviše primedbi na firmu ,,LUV -Braća Šarac,, da bi nakon uvođenja ITS-a ova firma postala korektna i poštovala naš rad gde su vozači nakon samo jedne prijave dobijali Otkaz da bi se nakon preuzimanja od strane Veolije priča skroz promenila.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Jul 19, 2012 1:25 am

profa_chb je napisao:@ Aleks ajd i ti malo pripazi na izražavanje, koliko god "lupio", opet, to je njegovo pravo, i ko zna odakle mu informacija, i da li ga je neko lagao ili ne...
@ avramovicsasa bilo je ovde i gorih slučajeva, pa nije bilo banova, prati malo pa će ti biti jasno...

Pre svega ja ne lupetam i molim sve članove foruma pa i Administraciju za malo poštovanja jer sam ipak stariji od većine i daleko ozbiljniji pri prenošenju informacija,jasno sam naveo izvor a sada da li je tačno ili netačno nisam bio u prilici da kontaktiram Šefove Veolije da bih potvrdio jer me to lično ne zanima,neka vodi o tome računa onaj ko je zadužen za to.

Jasno mi je da je bilo i gorih slučajeva,ne moram da pratim jer da je Administracija malo ozbiljnija,ovakve stvari se ne bi događale pa i gore...ali ne treba gubiti snagu na trivijalne stvari.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Jul 19, 2012 1:31 am

Nikola_4217 je napisao:Ovaj,ne znam jel neko pisao..Sada radi bus na nekoj liniji sa "Stalnom kontrolom" i ne moze vise biti prebacen na drugu liniju na kojoj nema stalne kontrole..eto koliko su razmisljali...

Tako je,sinoć je na Bloku 45 dežurao gr.br.880 koji je bio tu specijalno za tu namenu,vozilo nije moglo da pokriva liniju 7A kao ni da se da na polazak koji nije predviđen tzv.,,Brendiranim autobusom,,.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Aleks_BGD » Čet Jul 19, 2012 2:25 am

Brate mozes ti da pljujes Veoliju i pricas protiv nje koliko ti volja.Ali jedno je JASNO i to je Milos 265 lepo rekao.Veolija nije dosla u Srbiju da bude kopija GSP rasula vec da bude No.1 po pitanju prevoza bez obzira bio to gradski,medjugradski ili turisticki prevoz.I to je i dokazala..Odrzavanje vozila u Veoliji i GSPu se NE MOGU POREDITI NIKAKO.Razlika je nebo i zemlja,i sto je najbolje pored Veolije postoje jos par firmi koje drze do sebe i svog voznog parka a to su Autokodeks,Presto,Tamnava Trans ciji Ikari su perfektni,Transprodukt i Lasta..I GSP bi mogao malo da se ugleda na njih..Videcemo nasta ce vam ovi novi IK liciti za godinu dve...

I jos nesto ne mrzim ja kontrolore niti imam nesto protiv njih.Prvi sam za to da se uvede neki red u javni prevoz ali ne na ovaj nacin.Brate sto je bahato bahato je i kraj price...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Čet Jul 19, 2012 12:04 pm

avramovicsasa je napisao:
profa_chb je napisao:@ Aleks ajd i ti malo pripazi na izražavanje, koliko god "lupio", opet, to je njegovo pravo, i ko zna odakle mu informacija, i da li ga je neko lagao ili ne...

Pre svega ja ne lupetam i molim sve članove foruma pa i Administraciju za malo poštovanja jer sam ipak stariji od većine i daleko ozbiljniji pri prenošenju informacija,jasno sam naveo izvor a sada da li je tačno ili netačno nisam bio u prilici da kontaktiram Šefove Veolije da bih potvrdio jer me to lično ne zanima,neka vodi o tome računa onaj ko je zadužen za to.

Jasno mi je da je bilo i gorih slučajeva,ne moram da pratim jer da je Administracija malo ozbiljnija,ovakve stvari se ne bi događale pa i gore...ali ne treba gubiti snagu na trivijalne stvari.

Administraciju ne čine samo administratori, već i urednici, a da su neki od njih malo ozbiljniji, do raznih rasprava ne bi ni dolazilo.
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod david.97 » Čet Jul 19, 2012 1:04 pm

david.97
Član

Pridružio se: Ned Feb 19, 2012 1:35 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije