Logo

Nibus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Re: Nibus

Postod sremacns » Ned Jul 15, 2012 2:20 pm

Da NIBUS nevalja nebi prelazio stotine i hiljade kilometara dnevno ...i tako godinama :mrgreen: :wink:
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 8:01 pm

Sponzor

Postod Nele Nibus » Ned Jul 15, 2012 6:53 pm

peca je napisao:u pravu si,da oni valjaju ljudi bi trazili njihove buseve!!! :P :P

Da ne valja Nibus, Bečejci ga ne bi na sva usta hvalili i dužio najbolji vozač u firmi, a uzeli su u fazonu koliko pare toliko muzike odnosno full estetski ali sa slabijim motorom (340 KS) bez tempomata u odnosu na ekspresove iz iste serije (380 + 20 KS), tako reći lošiji sa pogleda Transmisije ali ostatak ekstra.
A kao drugo milion puta rečeno i ponavljam milion prvi put Nibus se proizvodi za potrebe Niš-ekspresa ne za prodaju drugom kupcu osim po porudžbini.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod peca » Pon Jul 16, 2012 1:22 pm

dobro oni imaju sve ok,samo da su autobusi inovativni,oni su izdrzljivi ali bili bi bolji kad bi se exterijer unapredio :D inace skidam kapu njihovoj izdrzljivosti :D
peca
Član

Pridružio se: Sub Jul 14, 2012 2:02 pm

Postod sremacns » Ned Jul 22, 2012 6:57 pm

Evo malo da ih sakupim na jednom mestu :mrgreen:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Imam ih jos ali mislim da je i ovo previse ... :roll:
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod negas » Ned Jul 22, 2012 8:09 pm

Bravo Sremac! Nemoj da ponavljaš fotke u obe teme, da ne gušimo a i da ne radiš nešto dva puta, i da nešto kojim slučajem ne propustimo kad pretragu radimo!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod sremacns » Ned Jul 29, 2012 9:44 pm

:shock: Pravac kroz poplavu u NS :mrgreen:
Image
Image
Korisnikov avatar
sremacns
Član

Postod Mickey » Ned Jul 29, 2012 10:36 pm

bokili je napisao:Pretpostavio sam... Nigde nema oznaku nibusa a veoma su slicni, zato sam i pitao...
Slikao juce u Varvarinu, mada nikada ranije ga nisam tamo video...

p.s. Mozete prebaciti sliku gde pripada... Hvala...

Nislijama se opasno dopao dizajn Irizara Century, pa su iskopirali puno toga
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Nele Nibus » Pon Jul 30, 2012 1:57 am

Pazi sve je to samo donekle ličilo na Irizar ali nisu potpuno iskopirali kao što to rade kinezi već ubacili neke svoje detalje i delove koji su bili slobodni na tržištu tj. Hella farovi, Isuzu štop lampe, turkovizori, ostalo su manje više sami radili osim što su 2003 kupovali nova Pilot sedišta i kasnije ali ima i serija gde su presvučena Sanos sedišta (ti rade samo Srbiju i bliže inostranstvo)..
Realno bolje je bilo da su se na tome i zadržali ili pak malo modifikovali masku i zadnji kraj i samo promenili dezen sedišta, galerija turska koja se kupovala za par niskih vozila i Blaupunkt LCD monitori kao u par niskih buseva i pun pogodak.. Bar mislim da bi kvalitetniji delovi bili nego ovi sad što pakuju na novu seriju a i naravno nezaboravni MAN je ipak neponovljiv, nikakav Cummins i kineski Štajer ne mogu da mu priđu naravno i cena im je takva ali zato će mnogo manje da pređu, Manče u zavisnosti od stila vožnje do generalne izgura 800-950.000 km što je sasvim zadovoljavajuće.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod badi » Uto Jul 31, 2012 11:28 am

Sta 800/ 950.000 do generalne, pa moralo bi to mnogo vise :shock:
badi
Član

Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 10:54 pm

Postod djole » Uto Jul 31, 2012 11:59 am

to je i super imajuci u vidu da menjace rade u proseku na 80 000 :!:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Nele Nibus » Uto Jul 31, 2012 2:47 pm

Do milion može da se gurne ako auto za to vreme ne menja posadu ali mora se imati u vidu da svako drugačije vozi, neko vozi po protokolu, neko malo oštrije pa naglije koči i sve to ide jedno s drugim..
Cuumins na jednom autu je malo prešao 300.000 i to je bio mažen i pažen ali ***CENZURISANO*** generelna mu je odrađena.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod badi » Uto Jul 31, 2012 10:34 pm

Pa to je malo, pa ovde su Scanije presle 2 miliona sa 30 vozaca, i da se nikad ne radi motor, pa ako je presla Scania ne vidim zasto ne bi i Man :?:
badi
Član

Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 10:54 pm

Postod Mickey » Sre Avg 01, 2012 10:46 am

to za Scaniu i ja znam, Kanis je radio generalnu posle 2.100.000km, i to iz predostroznosti, ne zato sto je morao
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Miki » Pet Avg 24, 2012 11:36 am

Nibus slikan u Aleksandrovcu. :)
Image
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod Jacques » Sub Okt 20, 2012 10:52 pm

Dragi forumaši da vam prenesem utiske sa mog skorijeg putovanja Niš Ekpresom.Išao sam najnovijom serijom Nibusa,konto 402, i mogu vam reći da bi moj utisak bio izuzetan da nije bilo onih prokletih sedišta!Znači bus je poprilično stabilan na drumu,izuzetno je tih unutra,stvarno je brz.Malo mi utisak kvare one kineske galerije sa onim šljokicama,tipično kineske kao sa buvljaka,ali ne zameram ljudima iz Nibusa-trude se ljudi pošteno da naprave sa malo para autobus koji će da ih služi.Svaka im čast na tome.Pedantno je sklopljen unutra nema ništa da zvecka i otpada,mislim na ono srpsko-šrafovi,gumice itd. :roll: Jedino me ubiše ona sedišta ljudi.Znači SANOS i TAM imaju fotelje u poredjenju sa ovim.Neudobna i tvrda,plastika koja žulja u predelu kolena,morao sam na svakih 100km da ustajem i protegnem noge i ispravim kičmu.Nadam se da sledeće serije neće imati ta sedišta jer nisu ljudi moji ono za duža putovanja.Mnogo kvare dobar utisak o vozilu..
Korisnikov avatar
Jacques
Član

Pridružio se: Pon Okt 01, 2012 10:38 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki