E ljudi moji posle odmora sam se ponovo malo družio sa Karaburminim Japanezerom i to sa autom sa GB 797, koji je postao redovan na 13/26 (dvosmenac) i baš mi je drago zbog toga.
Evo ovako... karoserijski već kao što sam i napominjao dosta je dobar, pa nema nekih bitnijih stvari koje bih naveo, limarija je dosta kao i na svim Japancima. Malo je napred podglavljena maska gde se nalaze farovi, ali ostalo je sve pa skoro besprekorno. Nema nigde tragova korozije, prav je sasvim, baš ko strela. Nije čak mnogo ni isčukan, sa prednje strane nigde, ali ni od pozadi nije ništa gori.
E sada u vožnji je solidan auto, u principu je i po tome isti kao što je i bio pre oko mesec dana i nešto "jače" kada me je zadnji put i vozio. Šta to znači, po ravnom ide veoma dobro, mirno prima gas, ne trese, ne trza. Na uzbrdici se slično ponaša kao recimo auto sa GB 787 kojeg sam pisao pre neki dan. Ide "kick down", razvuče I brzinu i onda prešalta. Šalta mirno i tiho, nema nekih problema oko transmisije, barem ne vidljivih u vožnji. S kočenjem ima isti onaj problem što je imao i pre oko mesec dana. Retarder manje - više normalno i fino hvata i ručna, a i nožna komanda, ali posle radna kočnica zeza i to podosta. Znači stisne se papučica i drži se stalno, a auto krene da nabada i koči kako hoće, neravnomerno i neuravnoteženo.
Brzinomer na komandnoj tabli ima, ali je isti neispravan (kazaljka je pala na nulu i ne mrda, a kiloemtraža je zaglavljena na 336 329 km), ni obrtomer nije ispravan i kazaljka isto pada na nulu. Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru je ispravan (kazaljka je bila na 3/4 skale). Pritisak ulja u motoru je u rasponu od 1,5 do oko 5 bara. Temperatura je za svaku pohvalu, ni pod velikim opterećenjem, ni na uzbrdicama, ni prepun putnika nije dizao preko možda 82 stepena C, ali uglavnom drži na ravno 80 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na ravno 10 bara.
I validator neispravan, drugi ispravni, kao i panel kod vozača.
Povremeno gubi kontant tastera za otvaranje/zatvaranje I vrata.
Imamo i fotki...
MAN SL 283, auto sa 797 sa 13/26 oko 7:20 na terminusu Dorćol /Dunavska/:

Komandna tabla: