od danilo » Pon Avg 20, 2012 9:30 pm
A, red je da postavim i jednu kontrolu sa auta ovog pogona...
U toku smene u podne me je danas vozio IK-201, auto sa GB 1272 na 4/75, kao zamena za redovnjaka sa ovog polaska i linije, auto sa GB 1362.
Evo ovakvo je stanje kada je ovaj auto u pitanju.
To je onaj auto koji je dobio motor iz nekog rashodovanog IK-161/166, nekada je imao Rabin motor, pa je posle ubačena MANčuga, ustvari od tada je to IK-201,a to tada je to izvorno bio IK-202.
Limarijski nije loš, stvarno se za godine drži relativno dobro, jeste da je na prikolici, skroz pozadi, probila korozija oko blatobrana i sa ostalih strana, ali po oplati se ne bi reklo da je nešto posebno propao, sad ne znam kakav sa donje strane. Prednji deo auta je bolji od prikolice, oplata je "zdravija", a nije nešto posebno ni isčukana, niti izlupana. Visina je stalna na svim osovinama, i na prikolici, a i prikolica je dosta prava i poravnata sa prednjim delom vozila.
Vuče dosta dobro, polazi iz mesta solidno i ubrza dosta brzo. Nije bilo Bog zna koliko putnika, nije bio nešto mnogo opterećen, to je tačno, ali vidi se da je sasvim solidna mašina, jer niti se guši, niti trese, a povozit je. Iako je manuelac u pitanju šalta se dosta dobro, nema problema sa menjačem, jer koliko sam video dosta se mirno šalta, ne krči menjač i ne izbacuje iz brzine. Kočenje je, opet koliko sam primetio, dosta efikasno i s ispravnim je nožnim retarderom.
Tahograf je marke "Novatronic", fabrički je bez ugrađenog obrtomera, ali brzinomer ima dve skale (u km/h i u mph), dok je sat ispravan i pokazuje tačno vreme.
Nema pokazivač za nivo goriva u rezervoaru i voltmetar i tu su rupčagde na komandnoj tabli. Pritisak ulja na leru je na oko 1,5 bara, a ide do najviše 4,5 bara (manometar je naknadno ugrađen, onaj koji se inače ugrađuje za vazduh). Temperaturu je držao na ravno 82 - 83 stepeni C i nije dizao, čak ni posle Brankove ulice. Pritisak vazduha za zadnjem kočionom kolu je na oko 8,5 bara, a na prednjem Boga mi nabija do oko 9,5 bara.
Malo je tabla izraubovana, fali par prekidača i par lampica, ali je ovako ok auto, s obrzirom da je rezerva ovo je premija.
Mirko GSP