od danilo » Pet Avg 24, 2012 12:40 pm
U Kosmaj jednu, a ovde dve kontrole...
Prvo sam se na 9/31 vozio u autu sa GB 957 (IK-201; 2001. godište), koji je menjao auto sa GB 1018.
Karoserijski je za godine u odličnom stanju. Imao je on pre možda cca dve godine sređivanje karoserije, oplate i zato sada i izgleda kako izgleda. Oplata je čitava, dosta se dobro drži, nema tragova korozije nigde. Prikolica je dosta stabilna, ne zanosi tokom vožnje, čak je i u ravni sa prednjim delom vozila. Visina je stalna na svim jastucima i stvarno je odlično držao visinu s obzirom da je bio prepun putnika veći deo puta.
E sada u vožnji jedino je manjih problema sa vučom imao na usponu od hotela "Srbija" do Šumica, tu je morao i "kick down" da se da, slabije je tu vukao, ali inače i preopterećen (jer je bio prepun) vuče sasvim dobro. Menjač mirno prešaltava, ne čuje se prilikom prešaltavanja, ne trza, ne cima, ne trese. Kočenje je onako relativno ok, ispravan je nožni retarder.
Tahograf je marke "Actia" (čini mi se), fabrički nema ugrađen obrtomer, brzinomer je ispravan, a sat nije ispravan.
Pokazivač za nivo goriva u rezervaoru nije ispravan (kazaljka je na nuli), a voltmetar nema (rupa je na komandnoj tabli).
Pritisak motornog ulja na leru drži na oko 2 bara, u vožnji ide i do preko 5 bara. Temperaturu drži na nekih 90ak stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži između 6,5 i 7,5 bara.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Posle, na liniji 26 (nisam siguran za polazak) me je vozio MAN SL 283, auto sa GB 795.
Karoserijski je manje - više sve u redu, nema nigde korozije, oplata je u odličnom stanju, visina je isto stalna na svim jastucima.
U vožnji, sada po ravnom je veoma dobar, ali na onom čuvenom usponu u Ulici Todora Dukina tu je imao malo poteškoća, čak me je i doziran "kick down", u I brzini, ali je posle uspeo da izvuče. Šalta mirno, bez ikakivh problema. Kočenje je, koliko sam mogao da primetim, sasvim u redu, s tim da su ispravne i nožna, a i ručna komanda retardera.
Brzinomer, kao i sat, a i merač pređene kilometraže suz ispravni, a obrtomer nije (kazaljka je na nuli).
Pokazivap za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan (kazaljka ej pala na nulu). Pritisak ulja u motoru je u rasponu od 2,5 bara, na leru, pa ide i do preko 5 bara pri većem broju obrtaja. Temperaturu vode u motoru je držao na oko 85 stepeni C, toku cele vožnje.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu, kao što je i svojsvteno za Japance, drži na oko 10 bara, konstantno.
Mirko GSP