od danilo » Ned Sep 16, 2012 10:24 pm
U petak je, ja mislim ceo dan, na 7/75 saobraćao auto sa GB 1268, a uveče me je i vozio...
Auto je rezerva, upao je umesto auta sa GB 1106 čija je redovnost sada na zaista zavidnom nivou, samo da ga ne ureknem... Ranije te menjač, te valjda i šasija, mnogo je odande izostajao, stalno nešto iz rezerve upadalo, a sada je tu...
Karoserijski je veoma dobra, farban je možda u zadnjih godinu dana i to se odmah da primetiti. Nije izgreban, izudaran, nisam primetio da negde ima vdiljivih tragova korozije. Jedino je možda sa malo više oštećenja pozadi, prikolica, ali je u principu limarijski, oplata veoma dobra. Visina je isto manje - više stalna na svim jastucima, jedino za III osovini kao da malo padne visina, zanese, zvizne preko većih rupa.
U vožnji je dobra mašina, realno nije ni bilo mnogo putnika u njemu, a izuzev onog uspona kod Brankovog mosta (ispod njega) vozio me je samo po ravnom terenu. Ide fino lepo kreće iz mesta, zaista nije loš auto za te godine i km iza sebe. Manuelan je, šalta se dosta lako, ne krči menjač, ne krlja, ne izbacuje iz brzine, fino ulazi u svaku brzinu. Kočenje je relativno dobro, malo kao da zanese kada koči, a ispravan je nožni retarder.
Tahograf je marke "Actia", ispravan je brzinomer, kao i sat koji je tačan, a fabrički nema ugrađen obrtomer.
Poakzivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan. Voltaža na akumulatorima je negde između 25 i 26 V. Pritisak ulja u motoru drži od oko 1,5 bara na leru, pa posle ode preko 5 bara pri većem broju obrtaja. Temperatura ispod 80 stepeni C, na oko 75 stepeni C, najčešće, nema zahladilo, III smena, haos i meni je bre bilo hladno, nisam očekivao ono ludilo. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na ravno 8 bara.
Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Isto veče me je na 9/75 vozio i auto sa GB 1228 i on ide fino, ali teže savladava uspon kod SC "11. april", inače isto se lako šalta, fino koči...
Auto sa GB 1354 ne da ima problema sa visinom na III osovini nego razbija, ali bukvalno i to kamen u bubregu. U četvrtak je saobraćao na 9/75, užasno bije, trese, lupa, pređe preko manje neravine, rupe, šahtice udari, zvizne, sve se trese, lupa, zveči. Ne znam, ali pretpostavljam da zeza ventil visine, to mi deluje najlogičnije.
Mirko GSP