Hvala puno kolega Stwfi, drago mi je da si se dopadaju reportaža i fotke... evo ima još svežeg materijala
Ajmo još jednu kontrolu (reportažu) sa sve fotkama... Lepše vreme, pa su i fotkice kvalitetnije...
Na 3/27E (trosmenac), danas opet zamena, i to auto sa GB 958 (IK-201; 2001. godište), menja redovnjaka,odnosno auto sa GB 1013 koji je, inače dosta redovan na 3/27E, ali se desi da upadne neka zamena, ne toliko često.
Auh, šta drugo da kažem, da je dostojna zamena ne, nije... Dosta loš auto, mislio sam da je auto sa GB 921 mnogo gori, jeste, ali samo karoserijski, a kao mašina definitivno ne. Idemo redom...
Karoserija, limarija, oplata jeste u odličnom stanju, manje - više, nije baš idealan, ali nije nimalo loš kada su ti krtijerijumi u pitanju. Oplata je, kako bi ja to rekao "zdrava", nema tragova korozije, odlično se drži, nije mnogo oštečenja od lupanja i udaraca, tu stvarno nema šta da se zameri. Ovaj auto je negde kada i auto sa GB 962, pre možda 3 godine otprilike, imao neki kao poluremont kada mu je sređivana šasija i oplata. Napred (I i II osovina) je prav, ali prikolica je malo pala, nije baš u ravni sa prednim delom vozila. Visina je poprilično stalna na svim jastucima, tako da je i vožnja dosta prijatna kada je u pitanju vešanje, ogibljenje, jer dosta dobro izamortizuje udare kada se prelazi preko rupa i oštećenja po kolovozu.
Jaoj sada neprijatno iznenađenje... znao sam da je ranije ovaj auto trošio ulje i tada mi je bila propisana stroga šihta, a bio je redovan na 17/31 (jednosmenac), e sada ponovo izbacuje beli dim na iberlauf i to podosta, oseća se ulje, znači i da troši ulje. Odmah se to i u vožnji odrazii, prazan uz Samjuela Beketa izvuče sa jedva 20 km/h i to uz stalan "kick down" u I brzini. Nije mnogo bučan, ali vuče ko ona Šurdina uspinjača u "Vrućem vetru". Teško prima gas, teško kreće iz mesta, guši se... Šalta u principu mirno i tiho, menjač je "Voith-ov". Kočenje je onako, nije loše, ispravan je nožni retarder, hvata, ne zanosi kada koči.
Tahograf je marke "Actia", brzinomer je ispravan, kao i sat koji je tačan, dok obrtomer nije ispravan.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan, a voltaža na akumulatoru je na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru, na leru je na oko 1,5 bara, posle ide do preko 5,5 bara, pri većem broju obrtaja. Temperaturu drži do najviše 80ak stepeni C, možda do 75 stepeni C, najčešće održava. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu ide do najviše 7,5 bara, ali na prednjem pada i na oko 6 bara, mora da se nadrukava i tako.
Rade svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.
Na kraju je oko 15:30 isključen, jer je mnogo izbacivao beli dim na iberlauf, počeo je iste da ubacuje u putnički salon, a i izduvne gasove je počeo isto da ubacuje u putnički salon, pada pritisak vazduha, teži volan... ja mislim sasvim dovoljno razloga za ono "za garažu".
Fotografije...
IK-201, auto sa GB 958 na 3/27E (trosmenac), oko 12:40 na terminusu Mirijevo IV:

Enterijer vozila, putnički salon:

Vozačev prostor, komandna tabla: