Logo

Pogon "Karaburma" 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Pogon "Karaburma" 2

Postod Azzoni94 » Čet Sep 20, 2012 2:08 am

Ne svadjamo se mi,nego mi se nije samo svideo njegov stav i to je to.
Ali naravno da bi na 606 stavio bolje vozilo jer je interval 40 minuta a na 17 je 5 minuta,i zamisli sad pokvari se krsina sa 606 pa cekas sat ipo da uleti zamena :(
Image
Azzoni94
Član

Pridružio se: Čet Okt 27, 2011 7:20 pm

Sponzor

Postod Nikola Pejasinovic » Čet Sep 20, 2012 3:05 pm

17 je novi beograd zemun i karaburma nemaju nista sa tom linijom tamo vozi sta vozi. Zemun vozi najgora vozila i svaki treci izbacuje dim crn kao ugarak. Dalje i gore od toga ne moze. Jedina sitnica koja moze da se desi da ode ili osovina ili menjac. Sto je jedan prema milion. Nema vise rasprave. @Petar 535 daj bre gledaj vedro malo bolje neke malo novije i sredjene nego neke olupine gde cekas da propadnes,stoga spusti malo pritisak.
Poslednji put menjao Marko dana Čet Sep 20, 2012 4:17 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: citiranje prethodne poruke
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod Petar 535 » Čet Sep 20, 2012 3:59 pm

Ni ti mi sad nisi jasan . pa ko je prvi krenuo , ja sam napisao svoje misljenje , on je skcoio na mene ko da sam ne znam sta rekao ....... i stavljaj zareze i pisi malo prostije , da mozemo svi da te razumemo . :)
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod avramovicsasa » Čet Sep 20, 2012 5:07 pm

Logičnije je da Japanci pređu Na Novi Beograd a Solaći u Kosmaj,nego da idu u Zemun jer Zemun nema iskustva sa njima a opet to nisu vozila koja bi trebala da idu na prigradske linije.
Ukoliko se nastavi dinamika održavanja linija po nalogu Vlade Japana,lakše je da se vozila daju sa Novog Beograda na linije 16,23,95 nego iz Zemuna ili da se linije 17,18,88,511 potpuno tipiziraju ovim vozilima.

Karaburma bi trebalo po nekim informacijama koje sam ja dobio da bude obnovljena sa 130 autobusa a da se Solo Japanci preusmere u Kosmaj a Zglobovi na Novi Beograd,deo vozila IK-218N bi bio raspoređen u Zemun kao i Svi IK-201 iz 2002 kao i noviji tipovi kao i jedan deo remontovanih a Novi Beograd bi takođe preusmerio svoje novije IK-201 i remontovane,time bi Zemun mogao da rashoduje sve svoje zglobove nabavljene do 2001 godine.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Petar 535 » Čet Sep 20, 2012 7:13 pm

Kako me nervira ta prokleta karaburma , stalno dobija novi vozni park , a krseve podele zemunu i novom beogradu ....
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod Petar 535 » Čet Sep 20, 2012 7:26 pm

evo malo slika od mene ......

869 na liniji 16

Image

Image

914 koji je bio iza njega

Image

i 1011

Image
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod boyan92 » Pet Sep 21, 2012 1:02 pm

avramovicsasa je napisao:Karaburma bi trebalo po nekim informacijama koje sam ja dobio da bude obnovljena sa 130 autobusa a da se Solo Japanci preusmere u Kosmaj a Zglobovi na Novi Beograd,deo vozila IK-218N bi bio raspoređen u Zemun kao i Svi IK-201 iz 2002 kao i noviji tipovi kao i jedan deo remontovanih a Novi Beograd bi takođe preusmerio svoje novije IK-201 i remontovane,time bi Zemun mogao da rashoduje sve svoje zglobove nabavljene do 2001 godine.

Nema od toga nista , opet ne bi nista napravili sa tim , cilj je da se u GSP smanji broj godina voznog parka i svaki ce pogon dobiti onoliko autobusa koliko su oni zamisli da pogon mora da ima da bi se smanjila prosecna starost autobusa po pogonima/

Te price o prebacivanju su krajnje smene, to slusamo svake godine i nikad se nije ispunilo. :wink:
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod Stefan Bgd » Pet Sep 21, 2012 3:10 pm

Upravo tako, sve su to samo "prazne priče" od kojih na kraju nema ništa. Japanci ostaju na Karaburmi i Novom Beogradu, na svojim linijama, to je sigurno. :wink:

Gar.broj 750 sa linije 77 sa novom parcijalnom reklamom za OK Shop:
Image

danilo je napisao:Ajmo dalje, još jedna kontrola upotpunjena fotkama... auto sa GB 752 (IK-112N; 2008. godište)...

Ujedno da pohvalim ovu mini-reportažu sa auta 752. Odlično kolega. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Marko » Pet Sep 21, 2012 4:48 pm

Image
Japanac gb865 na liniji 23
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod MILE » Pet Sep 21, 2012 6:28 pm

Stefan Bgd je napisao:Upravo tako, sve su to samo "prazne priče" od kojih na kraju nema ništa. Japanci ostaju na Karaburmi i Novom Beogradu, na svojim linijama, to je sigurno. :wink:
Ne smeju Japance da diraju jer su se ugovorom obavezali da će raditi na tim linijama.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Pet Sep 21, 2012 7:32 pm

Priče o Karaburminim donacijama su se obistinile poslednjih godina zar ne,zašto mislite da se i ovog puta to neće desiti.....

180 Zglobnih autobusa je dovoljno da se sva 3 Pogona obnove i da se krševi konačno rashoduju a bolja kola pošalju na remont.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Pet Sep 21, 2012 9:10 pm

Hvala puno kolega Stwfi, drago mi je da si se dopadaju reportaža i fotke... evo ima još svežeg materijala :!: :D :D :D

Ajmo još jednu kontrolu (reportažu) sa sve fotkama... Lepše vreme, pa su i fotkice kvalitetnije...

Na 3/27E (trosmenac), danas opet zamena, i to auto sa GB 958 (IK-201; 2001. godište), menja redovnjaka,odnosno auto sa GB 1013 koji je, inače dosta redovan na 3/27E, ali se desi da upadne neka zamena, ne toliko često.

Auh, šta drugo da kažem, da je dostojna zamena ne, nije... Dosta loš auto, mislio sam da je auto sa GB 921 mnogo gori, jeste, ali samo karoserijski, a kao mašina definitivno ne. Idemo redom...

Karoserija, limarija, oplata jeste u odličnom stanju, manje - više, nije baš idealan, ali nije nimalo loš kada su ti krtijerijumi u pitanju. Oplata je, kako bi ja to rekao "zdrava", nema tragova korozije, odlično se drži, nije mnogo oštečenja od lupanja i udaraca, tu stvarno nema šta da se zameri. Ovaj auto je negde kada i auto sa GB 962, pre možda 3 godine otprilike, imao neki kao poluremont kada mu je sređivana šasija i oplata. Napred (I i II osovina) je prav, ali prikolica je malo pala, nije baš u ravni sa prednim delom vozila. Visina je poprilično stalna na svim jastucima, tako da je i vožnja dosta prijatna kada je u pitanju vešanje, ogibljenje, jer dosta dobro izamortizuje udare kada se prelazi preko rupa i oštećenja po kolovozu.

Jaoj sada neprijatno iznenađenje... znao sam da je ranije ovaj auto trošio ulje i tada mi je bila propisana stroga šihta, a bio je redovan na 17/31 (jednosmenac), e sada ponovo izbacuje beli dim na iberlauf i to podosta, oseća se ulje, znači i da troši ulje. Odmah se to i u vožnji odrazii, prazan uz Samjuela Beketa izvuče sa jedva 20 km/h i to uz stalan "kick down" u I brzini. Nije mnogo bučan, ali vuče ko ona Šurdina uspinjača u "Vrućem vetru". Teško prima gas, teško kreće iz mesta, guši se... Šalta u principu mirno i tiho, menjač je "Voith-ov". Kočenje je onako, nije loše, ispravan je nožni retarder, hvata, ne zanosi kada koči.

Tahograf je marke "Actia", brzinomer je ispravan, kao i sat koji je tačan, dok obrtomer nije ispravan.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan, a voltaža na akumulatoru je na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru, na leru je na oko 1,5 bara, posle ide do preko 5,5 bara, pri većem broju obrtaja. Temperaturu drži do najviše 80ak stepeni C, možda do 75 stepeni C, najčešće održava. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu ide do najviše 7,5 bara, ali na prednjem pada i na oko 6 bara, mora da se nadrukava i tako.

Rade svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.

Na kraju je oko 15:30 isključen, jer je mnogo izbacivao beli dim na iberlauf, počeo je iste da ubacuje u putnički salon, a i izduvne gasove je počeo isto da ubacuje u putnički salon, pada pritisak vazduha, teži volan... ja mislim sasvim dovoljno razloga za ono "za garažu".

Fotografije...

IK-201, auto sa GB 958 na 3/27E (trosmenac), oko 12:40 na terminusu Mirijevo IV:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Enterijer vozila, putnički salon:

Image

Image

Vozačev prostor, komandna tabla:

Image

Image
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod MILE » Pet Sep 21, 2012 10:31 pm

Karoserijaki je odličan, samo mu treba ubaciti niovi motor i mogao bi komotno negde da bude zadužen.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Pet Sep 21, 2012 10:41 pm

Imam još dve kontrole sa vozila ovog pogona...

Idem redom, pa prvo kontrola sa auta sa GB 1020 (IK-201; 2002. godište), a isti je juče, tačnije sinoć, saobraćao na 14/27 (trosmenac), a uključen je na 14/27 u toku III smene i to na terminus Trg Republike.

Kada govorimo o karoseriji, oplati, ista je prekrivena folijom reklame za "Kika, super market", pa ne mogu sa sigurnošću reći u kkavom je stanju oplata, ali zato sa sigurnošću mogu reći da je folija pomenute reklame u veoma lošem stanju, već je i stara i sva je nikakva. Sva je u fornclama i u rezancima, odvojila se, odlepila se, pogotovu sa zadnje stranei već je zaista zrela za menjanje. Prav je, prikolica je poprilično poravnata sa prednjim delom vozila, a visina je stalna na svim jastucima i dobro je bio iznivelisan, mada nije bilo mnogo putnika u njemu.

Vuče dosta dobro, jaka je to makina, jedno vreme je trošio ulje i radio je kao jednosmenac na 18/31, posle je dobio nov motor i sad šljaka ko Singerica. Šalta dosta mirno, neosetno, mislim sasvim normalno, a menjač je "Voith-ov". Kočenje koliko sam primeio nije loše, ispravan je, ako se ne varam samo nožni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle", s ispravnim je brzinomerom, ali bez ispravnog obrtomera, sat je ispravan i negde je i tačan otprilike.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan, a voltaža na akumulatorima je na oko 26 V. Pritisak ulja u motoru je u rasponu od 2 baar na leru pa posle ide tamo do 5, 6 bara. Temperaturu drži na oko 75 stepeni C, pa i malo nižu. Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu gruva i do celih 8 bara.

Osvetljenje putničkog salona je odlično, a i ispravni su svi validatoti u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posle, isto sinoć na 9/31 (trosmenac) vozio me je auto sa GB 1047 (isto IK-201; 2002. godište) i on je menjao redovnjaka, auto sa GB 1008.

Karoserijski je u vrlo, ali vrlo lošem stanju, oplata (limovi) su baš propali, doduše nisam primetio da ga korozija nešto mnogo jede i da je nešto mnogo probila, ali je zato iskuckan, isčukan za sve pare, baš bi i mogli da ga malo utegnu, da se limovi zamene, da se prefarba, jer ovako vizuelno izgleda ko pokretna olupina. Visina je stalna na svim jastucima, ne pada, barem je u toku vožnje bila stalna, ali nije bio naročito nešto opterćen, dosta je malo putnika bilo u njemu. Prikolica je zanosi nešto mnogo, u principu je stabilna.

E, jeste da izlgleda ko konzerva, ali nije, makina je i to dosta dobra... Naime, opet ono čuvno da me je vozio vozio samo po ravnom terenu, ali ide, vuče brate dosta dobro, vidi se i da je veoma startan kada polazi iz mesta, ne guši se, ne trese, ne trokira, zaista dosta dobar. Menjač je marke "Voith" i sasvim zadovoljavajuće, čak i dosta dobro, prešaltava iz svake u svaku narednu brzinu, ne trza, ne cima. Koči, pa rekao bi, veoma dobro, s ispravnim je nožnim retarderom, a i hvata sasvim dobro, jedino što je malo klizao zbog mokorog kolovoza, i to na onoj farbi kojom se obeležavaju stajališta, a slično je i kod auta sa GB 1020.

Tahograf je marke "Kienzle", ispravan je brzinomer, ali zato obrtomer nije, a i sta pokazuje neko levo vreme, tipa 4h u 10h.
Poakzivač za nivo goriva u rezervoaru kao i voltmetar nisu ispravni i kazaljke su popadale na nulu. Pritisak motornog ulja, na leru drži na oko 2 bara posle ide i do preko 5 bara, pri većem broju obrtaja. Temperaturu je držao na oko 80ak stepeni C, u principu stalno. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu održava na oko 7 bara, stalno.

I opet odlično LED osvetljenje i opet rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Sep 21, 2012 10:41 pm

MILE je napisao:Karoserijaki je odličan, samo mu treba ubaciti niovi motor i mogao bi komotno negde da bude zadužen.

Jeste, slažem se... Ovaj motor je stvarno horor.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu