Logo

MM Transport, Niš

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Re: MM Transport, Niš

Postod Sashco » Ned Sep 23, 2012 5:12 pm

spasojemm je napisao:Taj autobus je bio u extra stanju, zategnut, i sve sto ide uz to, onaj sto je bio kod Petrovica je malo dete za onaj sto je bio DakiToursov

2008. godine taj Drogmoller je bio u vrlo lošem stanju, mada mi je vozač tada i pričao da treba da se sređuje. Nego džabe sad ta priča kad je izgoreo...
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Sponzor

Postod spasojemm » Ned Sep 23, 2012 11:09 pm

mmmm... poprilicno sam siguran da gresis. Dakitov Miler je imao i bolji menjac i motor od Nitursovog, cak je i enterijer bio u boljem stanju u to vreme. Kod Nitursovog je bio dupli diferencijal koji je prepravljan i ostao samo jedan, a taj jedan je svirao nepodnosljivo, a enterijer... bio je losiji od Dakitovog. Mogu da garantujem da je u to vreme Dakitov bio u veoma dobrom stanju, jer u to vreme je drzao ture za more, tj. za Bugarsku.
spasojemm
Član

Pridružio se: Ned Sep 02, 2012 10:16 pm

Postod Sashco » Ned Sep 23, 2012 11:27 pm

spasojemm je napisao:Bio je to odlican Miler, nekada i dugo kod Daki-Tours, zatim nesto krace vreme kod MM transporta, na kraju kod Miki-Tours, gde je i zavrsio svoju karijeru. Koliko sam upoznat sa pricom, tim autobusom su odvezli ekskurziju, i nakon povratka do autobusa, neko je ukrao akumulatore, dosao je drugi bus i odvezao putnike i vozaca koji je krenuo po druge akumulatore, kada se vratio... autobus je bio izgoreo.

Pazi sad ispada da pricamo o 2 Drogmollera, Miki Tursov je ex Niturs, ja o njemu pričam. :wink:

spasojemm je napisao:*Miki Turs - Miler... izgoreo, nekada su imali Neoplana, zatim jos par autobusa... Inace, Miler je bio u vlasnistvu DakiTours
Image
Image

*Daki Tours - Imao Setru 215HD, Milera i Setru DT. Milera je kupio Miki Turs, Setru neki Nislija, a za DT nisam upoznat.
Image
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Postod Nibus-ja » Pon Sep 24, 2012 11:52 am

Goran sk je napisao:Nadam se da je u pravu temu :)
Image

Овај АЛ-турс је нови превозник на форуму и како сам чуо да поред овог ДАФ-а има и онај СИВИ НИБУС :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod spasojemm » Pon Sep 24, 2012 10:23 pm

Sashco je napisao:
spasojemm je napisao:Bio je to odlican Miler, nekada i dugo kod Daki-Tours, zatim nesto krace vreme kod MM transporta, na kraju kod Miki-Tours, gde je i zavrsio svoju karijeru. Koliko sam upoznat sa pricom, tim autobusom su odvezli ekskurziju, i nakon povratka do autobusa, neko je ukrao akumulatore, dosao je drugi bus i odvezao putnike i vozaca koji je krenuo po druge akumulatore, kada se vratio... autobus je bio izgoreo.

Pazi sad ispada da pricamo o 2 Drogmollera, Miki Tursov je ex Niturs, ja o njemu pričam. :wink:

spasojemm je napisao:*Miki Turs - Miler... izgoreo, nekada su imali Neoplana, zatim jos par autobusa... Inace, Miler je bio u vlasnistvu DakiTours
http://img259.imageshack.us/img259/8356/image342ns2.jpg
http://img846.imageshack.us/img846/8647/image341gr9.jpg

*Daki Tours - Imao Setru 215HD, Milera i Setru DT. Milera je kupio Miki Turs, Setru neki Nislija, a za DT nisam upoznat.
http://img35.imageshack.us/img35/6632/dsc00712qvv.jpg

E tu pravis gresku o kojoj ja pricam. Miki Turs je ex. MM travel tj. Daki Turs koga vise nema. A nekada Niturs, pa Petrovic je sada ziv i nalazi se u Surdulici kod Boki Travela.

Da razjasnimo :)
Poslednji put menjao Mickey dana Pon Sep 24, 2012 10:32 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: Citirana predhodna poruka, koja je već bila citirana sa grupom fotografija
spasojemm
Član

Postod Sashco » Pon Sep 24, 2012 11:04 pm

Ne, ne, bata Spasoje, ovaj put Sajko ne greši hehehehe (osećam se kao da igramo tenis) :lol:
Foto arhiva ne laže - uporedi tablice, ovo je ex Niturs, kasnije Miki Turs.

Image

spasojemm je napisao:Niturs
Image
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Postod spasojemm » Uto Sep 25, 2012 4:36 pm

Image
Image

Ok, moja greska, i sada kada vratim film, i jeste tako. Znaci vracamo se na to da je Nitursov autobus izgoreo, Dakitov je ovaj sa slike. Ali i dalje ostaje da je ovaj Dakitov bio u boljem stanju nego Nitursov.

Zbunilo me to da su oba autobusa u isto vreme prefarbana, inace, videlo se koja su boja bili.

Danas sam video bivsi Dakitov, tj. Petrovicev, i mogu reci da u zadnjem delu... lose izgleda.
spasojemm
Član

Postod Sashco » Uto Sep 25, 2012 5:29 pm

To što kažeš da je Dakijev bio u boljem stanju od Nitursovog si 1000% u pravu. Pronaćiću neke slike enterijera izgorelog dekera pa ću da postavim na forum.
Hvala za slike Boki Travelovog Drogmollera, volim te autobuse. Inače interesantno da su oba maksimalno radila ekskurzije.
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Postod spasojemm » Uto Sep 25, 2012 6:50 pm

A, da, ima jedna zanimljivost vezana za ovog Milera sa slike. Ovo zadnje staklo je posledica "garaze", zapravo, radi se o tome sto je u garazi kod Dakija toliko malo visinskog prostora da su morali da "spusataju" bus na visinu. I sve je to bilo super dok jedan vozac greskom nije izvukao kljuc iz brave, tada se autobus poceo vracati na normalnu visinu, i na gredu u garazi se nabo zadnji kraj, steta nije velika sem zadnjih stakala. A menju ostalog, Nitursov miler je dosta petljan oko prenosa (menjaca i diferencijala), a definitivno im je lezala svetlija boja nego ova, bar po meni. Steta je sto je onaj izgoreo, dobri su to busevi.
spasojemm
Član

Postod Nibus-ja » Uto Sep 25, 2012 9:33 pm

Добро, пошто сте се разјаснили ај да приупитам нешто које је све аутобусе имао МИКИ-ТУРС НИШ осим овог НИ-турсовог :?:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod spasojemm » Uto Sep 25, 2012 10:09 pm

Ajmo sad po secanju:

1. Imao je Neoplana koji je kupljen od Munisa (valjda), Neoplan 117/3
Image
2. Pa je onda njega menjao za 2 dubrave koje je uzeo iz Vranja.
3. Zatim je imao onog Milera

E sad, vidjao sam da je njegov otac vozio i onog zutog dekera, mislim da je DAF u pitanju od Globusa, a koliko se takodje secam, njegov otac je imao Setru S150 koju je kasnije menjao zajedno sa jednom Dubravom koja je stajala u Camurliji. Ta 2 busa su menjali za onu Setru S200 sto je kasnije unakazena.

Vidjao sam jos par MM transportovih autobusa tu, dal je njih kupovao ili sta vec, to ne znam. A za Neoplana i Dubrave i Milera znam da su bili njegovi. Ako se prisetim da je imao jos nesto dodacu. Jedno vreme je Mikitov autobus bio parkiran na trosarini gde je sada parking servis, a kasnije su svi bili u Komrenu gde sam i slikao onu Setru.

Kad sam vec kod one Setre, raspitao sam se, bila je 75god, i menjana joj je maska, dosla je iz Vojvodine, i za to vreme je imala WC, imala je bukvano sobu, TV, frizider i ostalo. Nije bila u sjajnom stanju, a takvu istu je imao i Arandjelovac prevoz koju je prodavao sa maskom od 315.

A sto se Petrovicevog Milera tice, on je bio dugo stajao u Dimitrovgradu kod nekog ko preradjuje buseve. U to vreme je ofarbana i malo je poradjeno na enterijeru.
Izvor slike?
spasojemm
Član

Postod Sashco » Uto Sep 25, 2012 10:13 pm

Miki je imao i belu Setru 216 HDS
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Postod spasojemm » Uto Sep 25, 2012 10:49 pm

Ako gledamo realno u Nisu imamo mnogo slab vozni park, Leskovcani su u odnosu na nas...

Jedino ko je uspeo da poradi na kvalitetu voznog parka je Euroturs, a na kvantitetu je Jeremic prevoz. Sada tu ima i novih prevoznika poput Smart, Miki i Miki, Petovic, WestCity... i ostalih koji se nisu bas ovajdili kupovinom autobusa. To sto neko ima 2-3 autobusa ne znaci da ima i posla za njih i da su stalno uposljeni, takvih u Nisu slabo ima. A sve to doprinosi veliki broj prevoznika koji nisu ni slozni. Najprostiji primer je Selibor Turs koji prvi spusta cene znatno ispod trzisnih koje su ionako malo u odnosu na BG prevoznike, to su radili jos par ljudi koji su imali autobuse samo jednu sezonu i posle toga prodali. Cak je i MM transport cija je ovo tema relativno nov prevoznik. Niturs i Nitravel su tu kao stari prevoznici koji bas i ne mogu da se pohvale voznim parkom, prvo Niturs koji ima ovo sto ima i Nitravel koji ima samo reparirane Neoplane stare preko 25 god, i Ayatsa. Miki i Miki koji je imao liniju za Tursku, sada ima 2-3 autobusa, zatim imamo Nikolic prevoz iz Niske banje koji je imao 2 Sprintera pa zatim jos jedan, a sada ima Setru 315HD, onda imamo Just travel koji je imao Setru 215HDS koja sada radi u Mondorami, pa onda prevoznika koji je kupio Setru od Metro travela i Mercedesa 303 od MB tursa, onda imamo Misa Turs koji ima onog Neoplana, i nekeda je postojao Pneomax u Brzom Brodu, Euroturs sa 2 eosa, 1 manom, 1 beulas, 1 ayats i jos 1. Pa onda je tu i GS turs sa mercedesom 303 a sada i sa Setrom 215HD, nekada Katerina turs, sada Smart travel, isti gazda +1 i isti bus i Jeremic. Daki turs koji je prodao svoja 4 autobusa, od toga 1 miler, 1 setra DT, 2x Setre 215HD, Selibor turs koji ima 2 busa, 1x ayats, 1x Setra 215HD i nekada Sanos koji je prodat u Aleksinac. Onda WestCity travel koji je kupljen od Verka iz Raznja, tu je i Vidimia sa Neoplanom, zatim nekada Veljkovic koji se povukao iz prevoznickih voda, onda Touring iz Medosevca koji ima 2-3 autobusa, onda jedan prevoznik iz Popovca koji ima neoplana. Tu je i Globus sa 2-3 autobusa, od toga jedan daf deker, 1 bova. Inace, mislim da se radi o Globus stanku iz Vrcenovice. Pa onda imamo i MiG sa jednom bovom, nekada je bio i Balkan koji je imao Tama i sada Setru 215HD, pa onda smo imali jednog sa trosarine... Nino turist koji je imao neoplana, zatim petrovic koji sada ima 1 bus, onda Naiss travel iz Svrljiga koji ima setru 4xx xx, i ilic iz svrljiga sa Neoplanom koji je kupljen od Selibortoursa, pa onda Top turs sa 1 neoplanom. Mondorama sa 1 travegom, jedan prevoznik u komrenu sa 2 autobusa, Musa ga zovu. Nekada je postojao T&M turs koji je osnovao Miki trsa koji sada ima GS turs, i miki taksista, koji sada ima Miki i Miki. Bio je MB turs koji je imao 303. Bio je i Nitas koje je imao Neoplana prodatog Govedjaru, Setru 213 prodatu u PK bivsem vlasniku, inace ta setra je bila kod GageExporta kupljena od vlasnika iz PK gde je opet i zavrsila i nekada 2x Mercedes 302 i Dubravu koja je bila u Camurliji, mislim da je bila prodata nekom gradjevinskom preduzimacu, a kasnije je ta ista Drubrava menjanja sa Setrom S150 za pomenutu setru s200. Inace, miki turs se nekada zvao Bambi trans. Tu je onda i NS turs koji su imali mercedes 303 i Setru 215HDS koja je zaplenjena i stoji u Niskogradnji, a kupljena je od Blende iz Pirota Aleksinac i Prokuplje i Soko Banju necemo da racunamo. Inace, Setra 215HD koja je nekada bila kod Selibor Toursa pa zatim u Orkan plus, pa na kraju kod GS tursa, nekada je bila od Ilica iz svrljiga koji se menjao sa Selibor Toursom za Neoplana koji je i dalje kod Ilica. Onda Mario iz Novog Sela, pa Tasa iz novog sela koji je imao mercedesa iz Montenegro ex, a koji je kasnije odrzavao autobuse Nitursa. Pa onda Gaga Export koji ima 2 autobusa, pa Maxiline koji ima jedan minibus. Inace bivsi ortak Mikita GS turs je tj. je imao VW kombi koji su menjali za Neoplana koji je kasnije izgoreo... Tu je nakada bio i jedan sa setrom 215HD iz Matejevca, i Debra cars koji su imali 1 KingLong i koji su bili predstavnici za pomenutu marku... Inace, kao sto sam vec pricao, Gaga export je imao 4 Setre, od toga je 2x prodate Metro travelu. Ajde da pomenem i Pink Travel iz Soko Banje koji je imao Neobusa koga je licno sredjivao i kasnije prodao i Sanosa 515 koji je na prodaju, imao je i jednog TAMa. Tu je i lik koji rastura autobuse iz Aleksinca koji je nekada imao Sprintera, a sada ima 2 busa, jedan Sanos od Selibora, a drugi.... i Cvele iz Aleksinca koji je imao neoplana i Setru.

To je to od mene.
Poslednji put menjao spasojemm dana Uto Sep 25, 2012 10:54 pm, izmenjena samo jedanput
spasojemm
Član

Postod spasojemm » Uto Sep 25, 2012 10:52 pm

Sashco je napisao:Miki je imao i belu Setru 216 HDS

Ne secam se... cija je bila? Da nisi pomesao, jedinu HDS u Nisu je imao NS turs, Jeremic i mario?
spasojemm
Član

Postod gorance » Sre Sep 26, 2012 5:17 pm

koliko ukupno vozila ima Jeremic prevoz?Nikde ne procitah,spasojemm :?:
gorance
Član

Pridružio se: Sre Jun 27, 2012 6:05 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije