negas je napisao:Hvala Sale. Na 186 limarija je vrh, mnogo bolje nego na slici verujte:
335/408/186:
http://i163.photobucket.com/albums/t314/negass/sshot-2-5.jpg
Video ga skoro ovde kod mene, vrhunski odrađen! Svaka ti čast na foto radovima Negas!
negas je napisao:Hvala Sale. Na 186 limarija je vrh, mnogo bolje nego na slici verujte:
335/408/186:

Nibus-ja je napisao:А си га видео од позади Негасе са новим штоповима ко лутка

Sashco je napisao:negas je napisao:Hvala Sale. Na 186 limarija je vrh, mnogo bolje nego na slici verujte:
335/408/186:
Video ga skoro ovde kod mene, vrhunski odrađen! Svaka ti čast na foto radovima Negas!

Nenad_KM je napisao:U kakvim se uslovima radilo dole (posle rata) ti autobusi su još i ekstra ispali!
Ja za tog Neoplana nešto ne znam znam da je bilo dosta Sanosa u voznom parku, a što se te letve tiče to je tad tako moglo sa materijalnim sredstvima kojima se tad raspolagalo..

spasojemm je napisao:Posto je prvenac necemo mnogo da ga komentarisemo.
Tadasnji pokusaj Nis-Ekspresa da napravi sistem za otvaranje bokseva "na dugme" bio je veoma smesan i primitivan, ali to je prvenac. To sto se vozacev prozor otvara klizno kao kod gradskih a staklo je tu samo zbog estetike... i sto je soferka podeljena na 3 dela... necemo nista o tome... ipak je to prvenac. Sve u svemu, posle skoro 10 godina, Nis-ekspres je napravio napokon nesto sto lici na autobus, o sasaijama necemo jer i drugi "kradu" sasije, bitna je karoserija.
E sad, jedna stvar koju ljubitelji Nibusa mozda nisu znali. Nis-Ekspres je poceo sa proizvodnjom tj. prepravkom autobusa nakon sto je kupio deo nekadasnje firme "AutoRemont Karoserija", nakon toga su pocele prve prepravke buseva. Prva generacija je imala problema oko rostilja i same sasije jer su cevi bile trule i na vibro testu u Austriji su poceli delovi da otpadaju itd, i taj bus je deportovan zeleznicom u SRB... nakon toga je Nis-Ekspres kupio Neoplana koji bi odrzavao liniju, da je nebi izgubili. Mozda je neko vidjao Neoplana bele boje sa nekim kolor motivima i natpisom "nis-ekspres" na vozacevoj strani. Nakon toga su ozbiljnije poceli da gledaju na to.
Druga stvar koja nije dobra je ta sto su za kratak period morali da izbace 4 turisticka busa sa pratecom osovinom, radnici su radili dano-nocno kako bi ispostovali rok, a po meni je ono "Sve sto je brzo, to je i..." e sad, na prvi pogled nekadasnji modeli Nibusa su na oko bili ok, ali sami zavrsni detalji su uradjeni veoma jeftino. To sto su se u pojedinim mestima videli srafovi koji su buseni zbrda'zdola nebi da komentarisem. Sve u svemu, nadam se da ce nove generacija Nibusa biti itekako dobre, a mozda dostupne i za danju prodaju, pa mozda neki vidimo i na BeoTrucku neke godine. Sve u svemu, mi smo takvi da volimo da isfusarimo...

spasojemm je napisao:Nenad_KM je napisao:U kakvim se uslovima radilo dole (posle rata) ti autobusi su još i ekstra ispali!
Ja za tog Neoplana nešto ne znam znam da je bilo dosta Sanosa u voznom parku, a što se te letve tiče to je tad tako moglo sa materijalnim sredstvima kojima se tad raspolagalo..
To je bio jedan Neoplan koji je drzao inostranstvo, sada ne znam koja je linija u pitanju, bilo je po odavno, posle 2000. A upravu si za ovo sto kazes da su extra isprali, po izgledu nemam zamerki, a sada su se jos i izpraksovali, od uvek su dobre motore stavljali, sada su presli na cummins koliko sam upucen... pa izmedju Mana i Cumminsa, biram mercedesa, MAN je mnogo nezan i mekan, ne znaci da je los, ali mercedes trpi sve uslove, za cumminsa ce vreme pokazati, ugradjuju ih i KingLongove, pa... videcemo.
Sve u svemu Nis-Ekspres ide na dobrom putu, steta je sto su se ova rugla Beogradska navukla u Nisu, mogao je ekspres i dalje da ostane lider u gradskom prevozu, i da dobijemo malo vise onim troosovinaca bele boje
Povratak na Prevoznici iz južne Srbije
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost