Logo

Autotrolej Rijeka

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Re: Autotrolej Rijeka

Postod Berlingo » Čet Dec 06, 2012 1:00 am

Ma i meni ima dosta toga mutnog, ali ovo je stvar sta se tice starog rukovodstva, ti su autobusi tada kupljeni. Zagrebacki nisu isti jer imju 300 KS, ovo su isti motori nabrijani na 360 KS.
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

Sponzor

Postod Remorker » Čet Dec 06, 2012 12:33 pm

Hmmm....po meni vec je problem ocigledan....neki nepisani standard sa zglobne autobuse je oko 300 KS...sta naravno zavisi od topografije grada, tako da jaci motori se kupuju ako su busevi preoptereceni i / ili ako treba da se penju po neka brda....sta nije cesto slucaj u vecina gradova, tako da ovi sa 360KS su van standarda...sve van standarda je nedovoljno ispitano i neprovereno, a to zajedno kako sto kazes ti sa nesposobnim rukovodstvom vodi ka ovome sto se danas desava...novi autobusi leze u garazu...steta.....

Ja imam licnog iskustva sa "specijalnim" narudzbama i iskustvo je nikad.....kupi to sto kupuje ceo svet, to je provereno i dobro....kad god zelis van standarda, spremi se na probleme....pa to bio i Mercedes...
Remorker
Član

Pridružio se: Pon Avg 22, 2011 1:12 pm

Postod Berlingo » Pon Dec 10, 2012 1:53 am

U nedjelju na dvojci cijeli dan stavljen 645, a conecto povucen (po voznom redu) oko 14 sati u garazu. :?: :?: :?: Ovaj Autotrolej da ne postoji zbilja bi ga trebalo izmisliti. Pa svaki dan se smijemo nekoj gluposti. :mrgreen:
Berlingo
Član

Postod crobus » Pet Dec 14, 2012 6:10 pm

Remorker je napisao:Hmmm....po meni vec je problem ocigledan....neki nepisani standard sa zglobne autobuse je oko 300 KS...sta naravno zavisi od topografije grada, tako da jaci motori se kupuju ako su busevi preoptereceni i / ili ako treba da se penju po neka brda....sta nije cesto slucaj u vecina gradova, tako da ovi sa 360KS su van standarda...sve van standarda je nedovoljno ispitano i neprovereno, a to zajedno kako sto kazes ti sa nesposobnim rukovodstvom vodi ka ovome sto se danas desava...novi autobusi leze u garazu...steta.....

Ja imam licnog iskustva sa "specijalnim" narudzbama i iskustvo je nikad.....kupi to sto kupuje ceo svet, to je provereno i dobro....kad god zelis van standarda, spremi se na probleme....pa to bio i Mercedes...

Standard za zglobne autobuse nije 300ks , bio je prije 10 godina. U Citaru motor sa 300ks je najslabiji u ponudi i nije baš najpoletniji. 354 ks kakvi su u RI su 2. po redu, a postoje i 2 tipa sa 400ks tako da vrijeme ide i motori su sve jači ;)
ZET-ovi solo Lion's Cityji imaju 310ks ;)
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod Alpino » Sre Dec 19, 2012 7:22 pm

Remorker je napisao:Hmmm....po meni vec je problem ocigledan....neki nepisani standard sa zglobne autobuse je oko 300 KS...sta naravno zavisi od topografije grada, tako da jaci motori se kupuju ako su busevi preoptereceni i / ili ako treba da se penju po neka brda....sta nije cesto slucaj u vecina gradova, tako da ovi sa 360KS su van standarda...sve van standarda je nedovoljno ispitano i neprovereno, a to zajedno kako sto kazes ti sa nesposobnim rukovodstvom vodi ka ovome sto se danas desava...novi autobusi leze u garazu...steta.....

Da, u pravilu Citare svi kupuju sa 299KS ali je isto tako činjenica da je Rijeka izrazito brdovita i da ovih 354KS posebice sa klimom dobro dođe. I nije to ništa neprovjereno, ide takav motor i u neke druge buseve kao i da postoji još snažnija izvedba toga OM457 motora. Ali u Citaro G sa Euro4/Euro5 motorima nije išla snažnija verzija od te. Sada u Citara G je pak najslabiji motor novi OM470 sa 360KS i jasan je pokazatelj kuda idu motori u budućnosti kod buseva. Rukovodstvo je tada dobro odlučilo kakv motor u Rijeci treba ali Mercedes se treba sramiti što ne znaju to kvalitetno izvesti.
Da ne zaboravim, ima Rijeka i motore u Citarima G sa 299KS i oni isto nisu neka naročita sreća, a slična situacija je i kod mene u Splitu.
Alpino
Član

Pridružio se: Pet Avg 24, 2012 11:52 am

Postod Berlingo » Pon Dec 24, 2012 8:52 am

Jedna od novih reklama. Dosta autobusa je dobilo reklamu i to gotovo svi ovako nesto, prevladava bijela boja.
Image
Berlingo
Član

Postod Berlingo » Sre Dec 26, 2012 11:58 pm

618
Image
Berlingo
Član

Postod Berlingo » Sre Jan 02, 2013 12:39 am

683, 684, bazen Kantrida.
Image
Berlingo
Član

Postod Ivan » Pet Jan 04, 2013 3:51 pm

Odlične slike Berlingo, samo napred ! 8) :D
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 8:21 pm

Postod uwe_w2604 » Sub Jan 05, 2013 8:21 pm

Hello from Germany,

I Hope its allright to write in english.

I´m a 46 year old busfan from cologne (germany) and I´m interested in MAN and Mercedes Buses around the world. Now I found a list of the Autotrolej busfleet in the world wide web. I´m looking for the VIN (Vehicle Identification Numbers) also named chassis number of each bus; is there somebody who can help me? Maybe somebody have a fleetlist including chassis numbers.
I would be glad to hear something of a member. We can talk via private Mailadress or in this forum.

Greetings - Uwe -
uwe_w2604
Član

Pridružio se: Sub Jan 05, 2013 7:20 pm

Postod Oleg » Sre Jan 09, 2013 8:42 am

No answer? Maybe you should contact an administrator.
Look down to the left at the bottom of the page.
Greetings!
Kaj god, ljudi moji!
Korisnikov avatar
Oleg
Član

Pridružio se: Čet Maj 31, 2012 10:55 pm

Postod Sloba » Pet Jan 11, 2013 12:06 am

Uwe, this is a Serbian forum, therefore we don't have that much members from Croatia. Maybe you should try at www.autobusi.org :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Berlingo » Čet Jan 17, 2013 12:05 pm

Nije neka slika, ali evo ga Autotrolej na snijegu. Pozdrav vozacu!
Image
Berlingo
Član

Postod Berlingo » Pon Feb 04, 2013 1:49 am

664
Image
Berlingo
Član