Logo

Niš-ekspres, Niš (6)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Re: Niš-ekspres, Niš (6)

Postod miham » Sub Dec 22, 2012 7:52 pm

a dobro,ne vjerujem da se farba po pet na dan,ali opet ne moze jedan svaki dan da farba,tezak je to posao,posle mjesec dana bi te mogli baciti..ako jedan covjek farba autobus,za autobus od 12m treba mu otprilike 4-5 sati da ga fino ofarba..e sad uzmi ti bocu i u njoj litar vode pa drzi u ispruzenu ruku 5 sati,svaki dan.. :D ima tu dosta faktora,kvalitet farbe i materijala za pripremu,ako se koristi duga i zastava i helios i ne znam ni ja sam koje jeftine farbe mnogo je teze odraditi posao..drugo,pritisak u spricu i kapacitet snabdijevanja vazduhom sprica..vrsta sprica..amaterski baca "lepezu" tj. trag farbanja od nekih 15cm,profesionalni koji sam ja platio 500€ baca lepezu od 35cm..toplota same prostorije u kojoj se farba..sama priprema podloge koja se farba..i najvaznije,dobra ruka majstora..kad se to sve naslozi,sve ispada extra..vidi se da autobusi imaju vise sjaja u poslednje vrijeme,ili su se izvjestili ili su promijenili lakirere..drugo,cini mi se da su limovi i kase i plastike mnogo ravnije nego prije,bas me je nerviralo kao nov autobus a sav u talase vjerovatno su bili losiji kalupi za plastike,a radnici nijesu imali vremena/zivaca da to picane i detaljizuju..i koliko sam primjetio sada lijepe oplate sa strana jer se vise ne primjecuju ona mjesta na kojima se tackasto vari/punktuje lim,.manje je zargonski receno "talaguna" tj. talasa po njima..ispada sve to mnogo ukusnije,ovi noviji mi se i svidjaju...ima li kakvih pomaka oko instrumentable,nijesam pratio temu,ima li koja novija od one stare proste..?
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Sponzor

Postod Nele Nibus » Sub Dec 22, 2012 9:01 pm

Ipak malo kvalitetnije farbaju sad vozila a i farba je čini mi se malo bolja ona ranije mi deluje malo drugačija nijansa crvene.
Nova serija na oko je bar spoljni izgled lepši u odnosu na one ranije ali transmisija, enterijer i td. kod novih su strava i užas u tihoj noći. Kineski Štajer što se tiče brzine jeste bolji u odnosu na Cummins ali zajedno kinez i kinez sa američkim pedigreom (Cummins) u ekspoataciji nema šanse da izguraju kao MAN, na Ko 397/561 MAN-čuga od 360 + 18 KS pre generalne kilometraža je bila 1.800.000 što nije baš mala cifra 4 godine peglao samo Nemačku. Drugo galerije kod nove serije i nisu loše estetski a i drže ih nosači, serija koja je izašla 2010-te one su da Bog sačuva nigde nema niti jedan šraf oni U ili P profili koji još jače drže galeriju kao kod smederevaca. kineska sedišta su haos neudobna, turska Pilot su dosta udobnija ali ni jedna kao presvučena Sanos i Dubrava sedišta ali ona ipak nisu za Zapad jer nemaju svu prateću opremu. I zaključak na kraju prve 2 serije legendarne 350-tke su ipak busevi koji nisu pravljeni tek da bi se nešto vozilo, tako reći imali su dušu u ono vreme kod nas u Srbiji kad je Niš ekspres bio No 1 prevezli su milione ljudi i svi bili zadovoljni brzinom i udobnošću.. U ono vreme kad su se ti busevi vozili u ekspresu jedna od aktuelnijih linija beše Beograd - Priština samo sve to znam iz priča pošto sam tad bio klinac..
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod setra :) » Sub Dec 22, 2012 9:14 pm

Evo da se i ja ubacim sa kojom slikom :) Nibusovci uzivajte ....
Image
Image
Image
ma samo opusteno :D
Korisnikov avatar
setra :)
Član

Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 10:41 pm

Postod Nele Nibus » Sub Dec 22, 2012 9:35 pm

Bravo druže vidim i drajvera Kaluđera si uhvatio u kadar ;)
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod setra :) » Sub Dec 22, 2012 9:38 pm

Da da gledao me covek zbunjeno :) hvala ....
ma samo opusteno :D
Korisnikov avatar
setra :)
Član

Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 10:41 pm

Postod Nele Nibus » Sub Dec 22, 2012 9:45 pm

Ne poznava te pa je bilo ono koj si sad pa ti ;)
Inače super vozač i još bolji čovek..

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod miham » Sub Dec 22, 2012 9:48 pm

nele,drugo je to sto ti subjektivno prilazis citavoj tematici oko nibusa..mozda taj motor man jeste kvalitetan i presao 2 miliona,iako je gazio kako kazes Njemacku,pa toliko je i fap mogao da izgura kad je sve auto put,rijetko koji prelazi toliko po nekom brdima..ali isto toliko prelazi i meckina 28-ica,i 35-ica i 38-ica,isto tako dafovi iz tog doba..ali ebiga tada su se pravili autobusi da bi se prodavali,a danas da bi se zaradjivalo na servisu i djelovima..ne mozemo dovijeka sjedeti u sanosovim i dubravinim sjedistima,i sjedista iz setre 200 su preudobna,ali moraju da se prevazidju..u svako novo vozilo su neudobna tanka sjedista..svi govore da je berkhof extra izgledom,ali sjedista su kao drvene klupe..scania,volvo,svi redom..mora i nibus da ide tim stopama..ti i da hoces da kupis motor od nekog proizvodjaca,kojed god sad,nece taj bez neke preci 2 miliona..ima li ko sliku instrumentable..?
miham
Mehaničar

Postod miham » Sub Dec 22, 2012 9:57 pm

e da,mozda je vec pominjano al' muka mi da trazim..ko je dizajnirao ovu novu prednju masku,oni ili su platili nekog da je dizajnira,bas me interesuje ko je ovo smislio,dobro izgleda..samo da se ovaj ogromni znak makne,bas je seljacki..
miham
Mehaničar

Postod Nele Nibus » Ned Dec 23, 2012 12:28 am

Išao je 397/561 u svojoj karijeri između turnusa za Nemačku i ka Kuršumliji (put katastrofa), Skoplju pa za Ranilug, more nije išao samo po auto putu ali i jedna posada ga je držala moj ujak ga je od njih uzeo komplet kao nov a 2007. godište.. Čuvan je nije oštro vožen kao dobar deo vozila iz voznog parka pa je zato i pregurao toliko inače većina sa famoznim Man-om do milionče izgura stare dobre Mečke i jače ali to se aka samo tako.. Neg vratimo se mi na temu Niš ekspres evo ga pominjani Ko 397 pre malo jače od 2 nedelje 04.12.12. u 13:15 iz Beograda za Niš & moj rođko Džon Kenedi ;)
Image
Image
Image
unutrašnjos :lol:
Image
Image

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod negas » Ned Dec 23, 2012 12:38 am

miham je napisao:a dobro,ne vjerujem da se farba po pet na dan,ali opet ne moze jedan svaki dan da farba,tezak je to posao,posle mjesec dana bi te mogli baciti..ako jedan covjek farba autobus,za autobus od 12m treba mu otprilike 4-5 sati da ga fino ofarba..e sad uzmi ti bocu i u njoj litar vode pa drzi u ispruzenu ruku 5 sati,svaki dan.. :D ima tu dosta faktora,kvalitet farbe i materijala za pripremu,ako se koristi duga i zastava i helios i ne znam ni ja sam koje jeftine farbe mnogo je teze odraditi posao..drugo,pritisak u spricu i kapacitet snabdijevanja vazduhom sprica..vrsta sprica..amaterski baca "lepezu" tj. trag farbanja od nekih 15cm,profesionalni koji sam ja platio 500€ baca lepezu od 35cm..toplota same prostorije u kojoj se farba..sama priprema podloge koja se farba..i najvaznije,dobra ruka majstora..kad se to sve naslozi,sve ispada extra..vidi se da autobusi imaju vise sjaja u poslednje vrijeme,ili su se izvjestili ili su promijenili lakirere..drugo,cini mi se da su limovi i kase i plastike mnogo ravnije nego prije,bas me je nerviralo kao nov autobus a sav u talase vjerovatno su bili losiji kalupi za plastike,a radnici nijesu imali vremena/zivaca da to picane i detaljizuju..i koliko sam primjetio sada lijepe oplate sa strana jer se vise ne primjecuju ona mjesta na kojima se tackasto vari/punktuje lim,.manje je zargonski receno "talaguna" tj. talasa po njima..ispada sve to mnogo ukusnije,ovi noviji mi se i svidjaju...ima li kakvih pomaka oko instrumentable,nijesam pratio temu,ima li koja novija od one stare proste..?

Boldovano - e to. izgleda da je plastika kvalitetnija, dal to livenje tj tehnologija ili sama vrsta plastike, znam da je krov bio Pekolit plastika...Lim je i ranije bio dobro zategnut, i varen samo ceono, a lepio se po duzini, to jos odavno, ali je talase pravila verovatno plastika...i zato pisah, dobro su to ispravili i da to nisam samo ja primetio, nego i Vi ali ne pisete o tome a evidentno je...A ti radis sa tim, dakle kad si i ti primetio onda je to to...Dakle nesto su odradili, mozda cela oprema, plus komora i td...ne bitno je, ali napredak evidentan :wink:

Masku je projektovao Serval, a znak je dodat u proizvodnji bez dizajnera, pa zato tako i ispade, moglo je to mnogo bolje...al ajd sad...

BRAVO Nele odlicne fotke...sto ne makne kinezariju :?:
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod negas » Ned Dec 23, 2012 12:39 am

Nele Nibus je napisao:Ipak malo kvalitetnije farbaju sad vozila a i farba je čini mi se malo bolja ona ranije mi deluje malo drugačija nijansa crvene.
Nova serija na oko je bar spoljni izgled lepši u odnosu na one ranije ali transmisija, enterijer i td. kod novih su strava i užas u tihoj noći. Kineski Štajer što se tiče brzine jeste bolji u odnosu na Cummins ali zajedno kinez i kinez sa američkim pedigreom (Cummins) u ekspoataciji nema šanse da izguraju kao MAN, na Ko 397/561 MAN-čuga od 360 + 18 KS pre generalne kilometraža je bila 1.800.000 što nije baš mala cifra 4 godine peglao samo Nemačku. Drugo galerije kod nove serije i nisu loše estetski a i drže ih nosači, serija koja je izašla 2010-te one su da Bog sačuva nigde nema niti jedan šraf oni U ili P profili koji još jače drže galeriju kao kod smederevaca. kineska sedišta su haos neudobna, turska Pilot su dosta udobnija ali ni jedna kao presvučena Sanos i Dubrava sedišta ali ona ipak nisu za Zapad jer nemaju svu prateću opremu. I zaključak na kraju prve 2 serije legendarne 350-tke su ipak busevi koji nisu pravljeni tek da bi se nešto vozilo, tako reći imali su dušu u ono vreme kod nas u Srbiji kad je Niš ekspres bio No 1 prevezli su milione ljudi i svi bili zadovoljni brzinom i udobnošću.. U ono vreme kad su se ti busevi vozili u ekspresu jedna od aktuelnijih linija beše Beograd - Priština samo sve to znam iz priča pošto sam tad bio klinac..

Nis-ekspres je i danas number 1 :wink:

BRAVO Setra, odlicne fotke :shock:
negas

Postod Nele Nibus » Ned Dec 23, 2012 12:47 am

negas je napisao:BRAVO Nele odlicne fotke...sto ne makne kinezariju :?:

Hvala bata Boro, znaš kako on je tražio makar tursku repliku ali ne dadu jedino da istruli šipka koja ih drži ili da ga nešto podkači osiguranje bi pokrilo za turske T 100 kao što je i pre imao možda samo crne a drugačije neće. Inače kinezi su užas preglednosti u krivini laku noć a tek što se tresu u vožnji (drže se na 2 šrafa ne kao T 100 ili replika na 4 šrafa)..

negas je napisao:Nis-ekspres je i danas number 1 :wink:

Jeste samo nije to onaj ekspres iz 90-tih i do negde 2006/07.. Inače kako kaže direktor ekspres je najjača firma a Lasta najveća ali ništa nisu stekli svojim snagama kao ekspres.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod negas » Ned Dec 23, 2012 1:05 am

Dobro, stekla je Lasta radom sigurno dosta, ali joj je vise pomagano sigurno...

Jedino ako ga ne mrzi u magacinu da pronadje dva raspara, pa da spoji...ali za to oni nemaju vremena :wink:
negas

Postod Nele Nibus » Ned Dec 23, 2012 4:43 am

Da ga ja dužim i za to bih našao vremena ali ko zna sve ima svoje zašto.. Sa 369/484 su skinuli T 100 i turili mu kineze, a kam odoše njegovi lepi T 100 Boga pitaj, kaže frajver trebali nekome pa ih skinuli kad uzet auto na sređivanje.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod sremacns » Ned Dec 23, 2012 10:37 am

:shock: # 402 Pravac Bragenc :mrgreen: :arrow:

Image
Korisnikov avatar
sremacns