Logo

Pogon "Novi Beograd" 4

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Pogon "Novi Beograd" 4

Postod becks89 » Uto Dec 25, 2012 11:43 pm

Hvala sa moje strane :wink:
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Sponzor

Postod MILE » Sre Dec 26, 2012 12:05 am

Odlične! Samo na drugoj je #1194 a ne #1193 kako piše.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Sre Dec 26, 2012 12:09 am

Bravo momci... Becks pokidao si sa 1194 :!: :D :D :D 8)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Petar 535 » Sre Dec 26, 2012 12:10 am

Samo da je zumbirao , mada i ovako je odlicna !
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod Nikola Pejasinovic » Sre Dec 26, 2012 12:32 am

Hvala i sa moje strane. Becks takodje dobre fotke :)
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod Miki » Sre Dec 26, 2012 4:16 pm

gbr 1358 na liniji 74
Image
Image
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod becks89 » Sre Dec 26, 2012 5:52 pm

danilo je napisao:Bravo momci... Becks pokidao si sa 1194 :!: :D :D :D 8)

Hvala kolegos :mrgreen: :) :wink:

Nikola Pejasinovic je napisao:Hvala i sa moje strane. Becks takodje dobre fotke :)

Hvala.

Petar 535 je napisao:Samo da je zumbirao , mada i ovako je odlicna !

U tome i jeste čar 8)
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod tomidzeri » Sre Dec 26, 2012 6:15 pm

vidja li neko GB 1277,zna li se gde je sad jel u garazi jer nevidjam ga skorije vreme
Nemanja
tomidzeri
Član

Pridružio se: Sre Maj 04, 2011 10:08 pm

Postod danilo » Sre Dec 26, 2012 6:15 pm

Još u prošli ponedeljak sam se nakratko provozao u autu sa GB 455 (IK-103; 2000. godište), ali nikako da postavim i kontrolu s ovog auta, a vozio me je an 2/76 (dvosmenac), uveče, mislim u II smeni...

Ovaj auto je osto imao remont i to pre par godina, ap je ovako i u dosta ok stanju, prav je onako podosta, možda je malo savijen, ustvari bolje rečeno prelomljen iznad II vrata, ali tek kad se malo bolje pogleda se to da primetiti. Inače ovako visina stalna, odlično iznivelisana i leva, a i desna strana, mek u vožnji, mada relano možda je svega 10ak bilo unutra, mislim gotovo nikakvo opterećenje nije imao.
Jedno vreme je radio prevoz dece, pa i to ide u prilog što je ovako dosta očuvan...

Vuče odlično uz "11ti april", mislim na onu čuvenu uzbrdicu, ide maltene ko po ravnom, malo jači gas i u II brizi dosta dobro izvlači. Šalta odlično, menjač je "Votih-ov", trobrzinac pa je zato auto bučniji, razvuče brzine po Panta pitu, pa dok prebaci rodiš mečku, a Mečka brunda li brunda. Kočenje veoma dobro i efikasno nožnim retarderom.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer je neispravan (kazaljka je pala na nulu), a sat je ispravan i usput je i tačan.
Pokazivač za nivo goriva u rezervaoru nije ispravan. Voltaža na AKU baterijama je na oko 25 do 26 V i tu je stalna. Pritisak motornog ulja u rasponu je od oko 2 do preko 5 bara, pri većem broju obrtaja. Temperaturu drži na oko 80ak stepeni C, i manje - više tu je i stalna. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 7,5 do 8,5 bara.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje nije loše, ispravno je u celom putničkom salonu, a i kod vozača su ispravni cirkulaciona pumpa i ventilator.
Dosta je slabo osvetljenje putničkog salona.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod becks89 » Sre Dec 26, 2012 7:17 pm

Pošto mi umetničke i ne idu od ruke, da se vratimo starom dobrom fotkanju iz blizine :mrgreen:
Image
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Stefan Bgd » Čet Dec 27, 2012 3:06 am

Par specijaliteta od mene...

Posle dužeg vremena, evo par fotki naše Lađe 1352 sa vožnje od pre nekih 20-ak dana: :)
Image
Image
Šampionski brz, nema mu ravnog na čelu sa majstor Žiškom: :P
Image
I par dana kasnije, po snegu: 8)
Image
Image
Neobus koji je trebao da ide ispred se zaglavio, pa je bilo uskog provlačenja... :twisted:
Image
Image
Instrument tabla:
Image
Unutrašnjost:
Image

Zbog loših guma, prvih par dana vejavice je imao problema sa izvlačenjem uzbrdice kod SC 11.april. No posle su mu stavljene nove gume na vučnim točkovima, te za njega "nema zime", i spremno čeka novi sneg... :)

Grejanje mu je sređeno, očišćeni su i ispravni svi kaloriferi duž vozila. Pre par dana je imao redovan servis, opran mu je motor, i stavljeni novi branici pozadi. Bogu hvala, s temperaturom nema problema od kako je letos sređivan, odlično drži visinu... Ima tu još da se radi na njemu, prvenstveno da se zameni ova napukla šoferšajbna koja je sa leve strane u gornjem uglu poprilično "izletela" napolju, da se zategnu paneli pozadi... i tako neke sitnice.
Trebalo bi da mu srede i nosače motora, na leru stvara jake vibracije u prikolici.

Uglavnom bus radi bez ikakvih problema, zadovoljni smo njime. :)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Stefan Bgd » Čet Dec 27, 2012 3:40 am

Evo i prvih slika gar.broja 1345 posle vraćanja u saobraćaj, juče prepodne je radio na liniji 72, slikan na Aerodromu: :)
Image
Zatim na Zelenom vencu: 8)
Image
U društvu svog brata 1352: :D
Image
I popodne na liniji 52:
Image

S obzirom na to da je dobar period proveo u rashodu, bus je u odličnom stanju. Nov motor ga prosto nosi, jako lepo vuče, koči jako fino (sada ima još bolju, jaču retardu), visina u najboljem mogućem redu, kao što se da videti na slikama. Jako lep detalj jesu novi, bolji spoljni retrovizori koji itekako znače za bolju preglednost. To me je posebno obradovalo. :D
Sva signalizacija je ispravna (računajući i maglenke), unutra je sve na svom mestu (ako izuzmemo roletnicu i jedno unutrašnje ogledalo), čist je, jedino bi mu valjalo još malo dotegnuti panele.
Trenutno se vrši proba na različitim linijama i prati njegov rad, kako bi se eventualni nedostaci/kvarovi odmah otklanjali. Juče je radio bez ikakvih problema, i zaista je ostavio više nego dobar utisak. :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Stefan Bgd » Čet Dec 27, 2012 3:47 am

I treći musketar, gar.broj 1363 koji je juče takođe radio na liniji 72: :)
Image

Dokazano i provereno odličan auto!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Petar 535 » Čet Dec 27, 2012 10:35 pm

Treba i srediti moj omiljeni 1363 , ventili , harmonika , trap ......... odlicn fotke , 1345 je bio danas na svom 16/17 , nije los ,, jedino malo lupa i ta roletnica unutra . A bas su mu dbri retrovizori . :D
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod Petar 535 » Čet Dec 27, 2012 10:53 pm

Stefan Bgd je napisao:I treći musketar, gar.broj 1363 koji je juče takođe radio na liniji 72: :)
Image

Dokazano i provereno odličan auto!

I da , prekjuce kad je bio na 1/72 mu je otpao na Brankovom mostu poklopac motora , pa su ga trazili i vratili . Inace cuo sam da su 1372 na pranju negde udarili , pa je otpala ona plastika spolja , pa su isli u Ikarbus , i tamo dok su menjali pao ceo retrovizor pa su mu onda stavili tek novi . :lol: Inace 1372 je nojbolji ik218 u GSP-u .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu