Logo

Simulacije letenja

Sve rasprave o virtualnom svetu autobusa.

Postod The_Mladen » Sre Nov 05, 2008 12:24 am

Jel moze mi neko postom poslati CD sa ovom igricom? Ako neko ima volju i zelju, nek se javi na PP..... Cini mi se jako zanimljivom igricom, a prerogromna je za download...

Hvala
The_Mladen
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:55 pm

Sponzor

Postod rasha01 » Sre Nov 05, 2008 1:06 am

Mladene to je sve samo nije IGRICA. Ako ti za nesto treba poznavanje engleskog jezika, tacnije vazduhoplovna frazeologija, meteorologija, navigacija, aerodinamika, detaljno upoznavanje sa sistemima aviona i ko zna sta sve jos onda to nikako nije IGRICA. :D :D :D
Pogledaj kolicinu prekidaca i meraca na sledecem videu od kojih svaki ima svoju funkciju i shvatices o cemu ti govorim.
http://www.youtube.com/watch?v=_2SCCCDc0Hk
rasha01
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 4:20 pm

Postod The_Mladen » Sre Nov 05, 2008 1:32 am

Super... to je ono sto ja zelim, sto realniji simulator. Mozda sam se krivo izrazio kad sam rekao IGRICA.....

I opet: Da li mi neko moze poslati ovo postom? Hvala
The_Mladen
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:55 pm

Postod Sloba » Sre Nov 05, 2008 8:46 am

igibgd je napisao:Da li je kapetan Sloba 8) uspeo da sleti sa Airbus-em A380 :?:
Meni je to par puta uspelo na Honolulu pošto su piste lepe :twisted: :wink:

Uspeo sam, no pista je bila malo kraća, pa nisam uspeo da zakočim, ili sam prebrzo sletao(150 knots) :roll:
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Sloba » Sre Nov 05, 2008 8:52 am

rasha01 je napisao:Nema frke Slobo cucemo se za detaljna uputstva oko ovog ultra detaljnog A320.

Važi Rašo, promenio sam telefon(ne broj) pa te molim da mi broj pošalješ na PP jer sam ga zagubio.
rasha01 je napisao:Imas jedan solidan A380 da kupis na http://www.wilcopub.com/ , ali mislim da ga imam negde na mojim dragocenim backup cd-ovima. Pogledacu jos...

Pa, ne kupuje mi se baš, ovaj Quantasov je odličan, za mene, za početnika.
rasha01 je napisao:Ako ga nadjem pripremi se za ozbiljno ucenje jer nije ni malo naivan.

Ne bih učio, samo bi se davio koji prekidač je šta, a uputstvo bih uzeo za Novu Godinu. :lol: :lol: :lol:
rasha01 je napisao:Isimuliran je svaki prekidac i treba procitati AOM (Aircraft operation manual) koji ima oko 50 str u skracenom izdanju.

Znaš da ja nemam strpljenja čitati to! :lol: Sad mi je lektira.
rasha01 je napisao:Imam i odlicno odradjene sledece avione: Boeing 737-300,400 i 500, Boeing 757, Boeing 777, AIRBUS A330 i 340, Embraer E170 i 190,McDonnell Douglas DC-9, Boeing 727, Tupolev TU-154 i TU134, Fokker 100 i McDonnell Douglas MD-82.
727, 737-500, 757, 777, Airbus A340, DC-9, Fokker 100(ako može sa Montenegro Airlines teksturom) i duguješ mi onaj ATR! :wink: :wink:
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod igibgd » Sre Nov 05, 2008 1:50 pm

Sloba je napisao:
igibgd je napisao:Da li je kapetan Sloba 8) uspeo da sleti sa Airbus-em A380 :?:
Meni je to par puta uspelo na Honolulu pošto su piste lepe :twisted: :wink:

Uspeo sam, no pista je bila malo kraća, pa nisam uspeo da zakočim, ili sam prebrzo sletao(150 knots) :roll:

Pa što nisi aktivirao spojlere :roll:
I uključio kontragas,to jest papučicu gasa povučeš do kraja.
Mogli bi i flapsovi da pomognu ako bi malo više podigao nos i krenuo blago da probadaš-brzina će pasti ali flapsovi će ga malo održavati,a onda vratiš nos na horizont,pa ponovo kad prestane propadanje digneš nos na +5 stepeni. :wink:

Šta ti treba pitaj,dosta toga sam naučio :) :wink:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod Sloba » Sre Nov 05, 2008 8:16 pm

Sve sam uradio, flaps 40, brakes: parking i ona automatska na max, i promašio sam pistu celih 200 metara(nije mogao da zakoči).
Danas sam odleteo Solun-Istanbul i malo sam promašio pistu, pa sam morao sa južne strane da slećem, a za to vreme je jedan Pacific bio sletao, i taksirao. Solun je dobar aerodrom, ima dve piste koje se međusobno presecaju, ali nema toliko saobraćaja koliko ima na Tesli. :roll:
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod igibgd » Sre Nov 05, 2008 9:05 pm

Sve sam uradio, flaps 40, brakes: parking i ona automatska na max, i promašio sam pistu celih 200 metara(nije mogao da zakoči).

Ali nisi usporio,mogao si da:
-podigneš nos
-uključiš flapsove na maximum
-počneš da propadaš par sekundi
-spustiš nos malo ispod horizonta
-daš mali gas
-kad propadanje nestane uključiš spojlere
-gas konstantan
-i na kraju sletiš... :wink:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod Sloba » Sub Dec 06, 2008 9:54 am

Let: LYBE-BEO-TPL-NIS-LYNI
Odnosno: "Nikola Tesla"-ukrsna tačka Beograd-ukrsna tačka Topola-ukrsna tačka Niš-"Konstantin Veliki"
Avion: Airbus A320
U vlasništvu: Aer Lingus
Made by: iFDG (koji ima odličan Lufthansa A319)
Leteći komadant: Sloba
Evo slike po sletanju, engines shut down, doors open.
Image
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Sloba » Ned Dec 07, 2008 7:57 pm

Danas sam uspešno prizemljio Airbus A380 na London Heathrow pista 6R, a na aerodromu je ogromna gužva. 5 minuta sam čekao da pređem preko jedne piste na kojoj je gužva za poletanje i sletanje. Kasnije sam se parkirao pored Boeinga 747 koji je za mene bio malenčić. :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod igibgd » Ned Dec 07, 2008 10:28 pm

:D :D :D Svaka čast,meni je to par puta uspelo :twisted:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod Sloba » Ned Dec 07, 2008 10:59 pm

Stvar je u tome što on ide do 450 čvorova, pa ponekad misliš da može da sleti na toliko. Sve avione treba prizemljiti na 100-150 čvorova (Knots) sa Auto Brake MAX i sa ARM-ovanim spojlerima

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Sloba » Sre Dec 31, 2008 11:34 am

Juče su me iznervirali! Tražio sam dozvolu za poletanje na Čarls de Galu u Parizu, pista 8L nakon poletanja aviona Dash-8. Rekli su da se zaustavim da ne taksiram. Prošlo je pola sata i nijedan avion nije ni poleteo ni sleteo na pistu 8L i 8R. Nakon nasilnog izlaska avionom na pistu 8L dobio sam dozvolu za poletanje. :twisted: :roll:

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod profa_chb » Sre Dec 31, 2008 11:46 am

Sloba je napisao:Juče su me iznervirali! Tražio sam dozvolu za poletanje na Čarls de Galu u Parizu, pista 8L nakon poletanja aviona Dash-8. Rekli su da se zaustavim da ne taksiram. Prošlo je pola sata i nijedan avion nije ni poleteo ni sleteo na pistu 8L i 8R. Nakon nasilnog izlaska avionom na pistu 8L dobio sam dozvolu za poletanje. :twisted: :roll:

Charles de Gaulle - Šarl de Gol :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Sloba » Sre Dec 31, 2008 12:01 pm

Kako god, za mene je Čarls de Gal, a za ostale Šarl de Gol. :)

Korisnikov avatar
Sloba
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Simulatori