Logo

Stanje voznog parka - Diskusije

Diskusije

Postod niske » Uto Jan 08, 2013 7:00 pm

Danas je na gb 173 zabagovao menjac, pa smo od Slavije do Mkc isli u prvoj brzini. Sva sreca da Conecto ima dug prenos, pa smo putovali pristojnom brzinom :mrgreen:
niske
Član

Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 1:50 am

Sponzor

Re: Pogon "Kosmaj" 2

Postod profa_chb » Uto Jan 08, 2013 7:05 pm

zar ne bi trebalo isključiti bus iz saobraćaja? mislim, ono kao...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod danilo » Uto Jan 08, 2013 7:52 pm

Isključi ga pa onda primaj epitete od strane putnika... Mogu misliti koliko je putnika bilo u njemu.
Inače to kada automatski menjač neće da šalta, može da bude problem do struje, da ili alternator ne dovoljno puni akumulatore ili da akumulator dovoljno dobro ne akumulira električnu energiju. Tako da tada nije loše rasteretiti akumulator, tako što se isključi što veći broj potrošača (smanji se jačina unutrašnjih svetala, smanji se grejanje...).
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod profa_chb » Uto Jan 08, 2013 8:18 pm

i ja primam epitete od članova kad im brišem postove, pa ih opet brišem :roll: :mrgreen: pametni ljudi su sa razlogom napravili menjač, da to može u jednom stepenu prenosa da radi kako treba, niko ne bi bacao pare na suvišne delove... ne valja za sam bus da se vozi samo u jednoj brzini, to znači da je morao ići i u "crvene" obrtaje da bi mogao da ide nekom normalnom brzinom, plus opterećenje (bilo je putnika, zar ne?)... da smo u normalnoj situaciji, bord kompjuter bi sam detektovao problem, blokirao bus, i tek kada svi izađu, odblokirao, i omogućio vozaču da stigne do garaže... i posle se čude "kako to da mečka propadne u gsp-u" :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod danilo » Uto Jan 08, 2013 8:36 pm

Dobro ja pričam kako se radi kod nas, jer sam u to sigurno upućeniji od tebe, i na koji način to može da se reši, barem privremeno. Ali, ti uvek praviš neka poređenja sa Londonom, Njujorkom i Kuala Lumpurom kako se i šta se kod njih radi u tom slučaju. Ovo nije nijedan od ovih gradova i pošto je stanje takvo kakvo jeste nije rešenje samo isključiti auto, izbaciti putnike i onom iza sebe napraviti još veću gužvu.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Stefan Bgd » Uto Jan 08, 2013 8:56 pm

Danilo mani se gužve, reč je o vozilu i ophođenju prema istom... Naravno da jeste rešenje isključiti takav autobus, jer on je možda izdržao kako tako tu "gužvu", ali neku drugu naredni put sigurno neće. Posle se čudimo što pola Conecta stoji u garaži zbog menjača... :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod niske » Uto Jan 08, 2013 11:45 pm

Sto se tice 173-ke, putnika u busu je bilo onako... mozda oko 40-ak. Autobus je iskljucen iz saobracaja po dolasku na okretnicu. Licno, podrzavam vozaca u tome sto nije iskljucio autobus u toku voznje, jer je napolju bilo uzasno hladno, a i racunao je na to (verovatno) da je bolje da ceka servis na okretnici, nego da pravi guzvu u bulevaru. Sto se tice odrzavanja samog vozila, prilazem sliku koju je fotografisao nas kolega Sima. Kada vidite na sta su napravili bus, shvaticete zbog cega nikoga od vozaca ne interesuje da vodi racuna o njemu. :D
Evo je instrument-tabla vozila 173 :twisted:
Image
niske
Član

Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 1:50 am

Postod blokovi » Uto Jan 08, 2013 11:58 pm

Такви возачи би мени Грке или Гумене дужили па би знали да се брину о аутобусу...Срамота
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod Petar 535 » Sre Jan 09, 2013 12:01 am

To je najveci problem GSP-a .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Sre Jan 09, 2013 12:32 am

niske je napisao:Sto se tice 173-ke, putnika u busu je bilo onako... mozda oko 40-ak. Autobus je iskljucen iz saobracaja po dolasku na okretnicu. Licno, podrzavam vozaca u tome sto nije iskljucio autobus u toku voznje

Eto, kolega je sve rekao... Znači isključeno je vozilo, i ja sito podržavam vozača u tome što je odvezao autobus do okretnice.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Simpson » Sre Jan 09, 2013 12:46 am

Onaj ko je ovako unakazio Connecta ne zasluzuje da pridje autobusu ni na 100 metara!!!
Simpson
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 3:07 pm

Postod Petar 535 » Sre Jan 09, 2013 12:56 am

To je najveci problem , sto oni nimalo ne cuvaju vozila , 20% se i nekako trudi i odrzava , ostalo ...... kada bi oni iskljucivali za svaki kvar , popravljali trudili se sredjivali , imali bi mi najbolji vozni park .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod danilo » Sre Jan 09, 2013 12:59 am

Jeste, pogovotu Mečke koje traže redovno održavanje i originalne delove, kad to ispuniš oni ti bukvlano večno traju, ali stvarno.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Sre Jan 09, 2013 1:03 am

Tako je , I za Japance se moze slicno reci .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod profa_chb » Sre Jan 09, 2013 1:14 am

danilo je napisao:Dobro ja pričam kako se radi kod nas, jer sam u to sigurno upućeniji od tebe, i na koji način to može da se reši, barem privremeno. Ali, ti uvek praviš neka poređenja sa Londonom, Njujorkom i Kuala Lumpurom kako se i šta se kod njih radi u tom slučaju. Ovo nije nijedan od ovih gradova i pošto je stanje takvo kakvo jeste nije rešenje samo isključiti auto, izbaciti putnike i onom iza sebe napraviti još veću gužvu.

saobraćajac, sedi dole, ti si upućen spiskove, polaske i statistike! nema tu poređenja sa drugm gradovima, mašina je to, svugde ista. kao što Stefi reče, to može tako jednom... takav režim vožje ne valja i nije dobar za vozilo. trust me, I'm an engineer :wink:

uostalom, isti taj autobus umesto da se odmah isključi iz saobraćaja, sredi, i sutradan izađe u saobraćaj, oni ga teraju "još malo", pa kad bude ****** motor, diferencijal, i šta sve ne, onda će da leži i čeka delove iz njemačke ili turske :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Sledeća

Povratak na Diskusije