od danilo » Uto Jan 15, 2013 1:54 am
Večeras opet smena na 1/27 (trosmenac) i to uveče, a sigurno se pitate što pišem u ovoj, a ne u drugoj temi, jer bi trebalo da ima fotki, e i ja sam poludeo... Nove baterije, ali nisu napunjene do kraja i tras, samo se ugasi, a nisam stigao ni jednu fotku još da opalim, a pre toga kad sam probao aparat radio normalno. Eto... ne zamerite, ali prvom prilikom ispraljam tu grešku...
..., a večers opet zamensko vozilo, ovoga puta je to bio auto sa GB 1056 (IK-201; 2002. godište), dok je auto sam GB 909 na početku III smene isključen (grejanje, svetla, visina), a uključen gore pomenuti, koji se našetao danas, te 13/96 (I deo šihte), pa 17/26 (deo I i deo II smene), isljučen zbog nivoa motornog ulja, pa ulje doliveno i spreman uključen na 1/27.
Karoserijski je sasvim ok, manje - više, prikolica malo možda ukošena, mada ne mnogo. U principu prava ko strela, visina lepo iznivelisana, ne pada ni na koju stranu, a mek u vožnji, stabilan. Oplata isto u ok stanju, mada sa zadnje strane oštećena. Nije mnogo izgrebana, oštećena, ulubljena, sa strana i sa prednje strane je odličan.
Ovako je neki prosek kao mašina... Prosečno dobro vuče, motor je zaista dpsta bučan, ko da je iz serije pre, a ne iz 2002. godine. Sve vreme smo bili sa jako malo putnika, pa auto nije trpeo neka velika opterećenja. Izvlači bez nekih posebnioh poteškoća uz sve uspone, a ima i ih podosta na 27ici, lepo polazi iz mesta, ne guši se, ne trese, ne trokira, mirno i normalno prima gas. Šalta odlično, tu nema poteškoća, menjač četvorobrzinac marke "Voith". Kočenje zadovoljavajuće, mada nije nešto mnogo jak retarder. Bez ručica retardera i stanične kočnice na komandnoj tabli (rupe popunjene novinama).
Tahograf je marke "Kienzle", ima ispravan brzinomer, kao i sat, ali ne pokazuje tačno vreme, a obrtomer je neispravan (kazaljka na nuli).
Pokazivač za nivo goriva u rezervaoru nije ispravan. Voltaža na oko 25 V. Pritisak motornog ulja neki raspon je od oko 2 bara na leru, a posle ide kazaljka do 5 bara, znači i više od toga. Temperatura ide do najviše 85 stepeni, a najčešće spusti na oko 80 stepeni i dok stoji u mestu tu održava - sve to dok je uključena cirkulaciona pumpa na "dvojku". Pritisak vazduha na zadnjem kočionom kolu na oko 7,5, pa i do 8 bara, a na prednjem non - stop se vrti na oko 6 bara, a padne i niže!
Neispravni svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje u putničkom salonu nikakvo, jako, jako loše i slabo, mislim da u prikolici kaloriferi uopšte nisu ispravni, a u prednjem delu vozila nekako i greju. Kod vozača cirkulaciona pumpa i ventilator na "dvojci" greju solidno, mada da nema kalorifera bilo bi jako čupavo. Mada je u principu ono grejanje slabo, jer je napolju bilo i toplo za ovo doba godine, a da je drmnuo neki minus haso bi bio.
Da pohvalim osvetljenje putničkog salona i to komplet, sija se sav ko Marakana.
Znači vazduh na prednjem kolu - obavezno pogledati!
Sutra, odnosno već danas, kad odspavam pišem kontrole sa A-966 i sa A-939.
Mirko GSP