Logo

Prebrza voznja...

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Re: Prebrza voznja...

Postod Velemajstor » Uto Jan 29, 2013 11:12 am

branik je napisao:И, шта је овде проблем? Претицање спорих возила је дозвољено, ако су спорија од 30 км на сат. Ако неко мисли да је упао у маказе, није страшно, јер ту брзина није била већа од 50- 60, а други возач га је видео навреме и јасно претпоставио намеру. Од овога може да направи драму само неко ко се не разуме у вожњу или је прешао км колико тај човек у рикверц. Јасно се видело да је смањио брзину пред кривином и тако остао све док није прошао трактор.
Neće biti tako gospodine Bane. Tek je dat predlog da se dozvoli preticanje sporih vozila(vozila koja ne mogu da razviju brzinu veću od 25 km/h) i to preko duple pune linije, a tu spadaju: Traktori,Bicikli i vozila koja ne mogu da razviju brzinu veću od 25 km/h. To je samo predlog koji je predložen od strane Profesora Milana Vujanića, komisiji za izmenu Zakona o saobraćaju. Znači da još nije dozvoljeno preticanje preko pune linije,već je to samo predlog koji tek treba da se usvoji.
Ja nisam primetio da je neko ovde pravio dramu,već da je izneo svoje mišljenje u vezi toga. Što se tiče nerazumevanja u vožnju ili opaske da je taj vozač više prešao kilometara u rikverc, nego neko drugi u svom životu. Ja nisam najbolje razumeo na koga se to odnosilo. Ako se odnosilo na mene,moraću malo da vas razočaram jer za upravljačem Autobusa( D kategorija), se nalazim već 21 godinu unazad i mislim da sam malo više prešao kilometara nego većina ovde.
Jedna je stvar ta što mi svakodnevno kršimo Zakon o Bezbednosti Saobraćaja( i ja sam jedan od tih prekršioca,retko ali ipak jesam), a sasvim druga stvar da time negativno utičemo na mlade vozače i dajemo loš primer drugim vozačima. Sve je to dobro dok se nešto ne dogodi a onda kukala nam majka i sve što ide uz to. Ja do sada nisam imao takvih problema da izazovem nezgodu svojom krivicom,ali to je saobraćaj nikad se ne zna šta se može dogoditi sutra.
Da me pogrešno ne shvatite,nemam ja ništa protiv tog vozača,već sam komentarisao da je napravio prekršaj u saobraćaju za koji dozvola ide momentalno, i da se ne slažem sa tim njegovim postupkom u saobraćaju sa putnicima.. To je bila poenta mog komentara,ako neko nije razumeo šta sam hteo da kažem u prethodnom postu.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Sponzor

Postod saudin » Uto Jan 29, 2013 12:36 pm

Slusaj ovaj vozac je radio pre u dve firme Autotrnasport Sjenica pa Jablanica trans sjenica i sad radi u Auroru 27 godina on vozi autobuse
Poslednji put menjao profa_chb dana Uto Jan 29, 2013 1:52 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: Citiranje prethodnog posta
Korisnikov avatar
saudin
Član

Pridružio se: Čet Jun 07, 2012 2:04 pm

Postod Hamza_NoviPazar » Uto Jan 29, 2013 1:52 pm

Ma nebitno kad je bilo... Nije mi bio cilj nikoga da blatim slucajno sam snimao jer volim voznju i to se desilo hteo sam ovde da postavim i da cujem vasa misljenja ,a ne da slusam sad ovde razna lupetanja i napadanja...
Vozite uvek tako da vam pre istekne vozačka dozvola nego život!
Kod: Obeleži sve
http://www.youtube.com/watch?v=8YfyY9E-CKo
Korisnikov avatar
Hamza_NoviPazar
Član

Pridružio se: Pet Dec 21, 2012 11:21 pm

Postod branik » Uto Jan 29, 2013 5:33 pm

Слажем се ја да је то прекршај али не таквих размера да треба да се постави на интернет и од тога прави галама. Да је прекршај јесте, да се припрема измена закона, тачно је, па се пролажење возилом поред возила које се креће истом коловозном траком у истом смеру брзином мањом од 30 км/сат неће сматрати претицањем већ обилажењем. Међутим, увек се на путу појаве неке објективне околности које могу и другачије да се тумаче. Свако од нас је полицајцу на путу или судији покушавао да не треба увек слепо да се држимо слова закона. А иритирало ме је управо то што качење оваквих баналних ствари може некоме да угрози посао много више него што би он оваквим поступком угрозиио путнике или друге учеснике у саобраћају.
У претходном заскону који је важио до 11. 12. 2009. то је сматрано обилажењем. Није ми ни мало била намера да увредим некога, поготово онога ко има толико километара за собом. Нисам коментарисао прекршај већ поступак, или ми је бар то била намера.
И сам се припремам да ускоро обележим свој милион на путу возећи све и свашта и нагледао сам се свачега. Лично, пуну линију доживљавам као канал, али увек постоје и изузеци. Ситуација која би заслужила качење на нет, па и пријаву је она којој сам присуствовао прошле године на улазу у Ужице са Златибора: Ниш експресов бус са таблом за превоз деце на дуплој пуној у десној кривини у којој се до сада због тога догодило небројено удеса, претиче колону возила. Коса ми се најежила јер ту возила средњом траком из супротног смера ретко иду мање од 80, па чак и камиони и аутобуси.
Извињавам се ако нисам добро схваћен, или сам се трапаво изразио!
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Hamza_NoviPazar » Uto Jan 29, 2013 5:41 pm

Snimak Uklonjen!
Korisnikov avatar
Hamza_NoviPazar
Član

Postod branik » Uto Jan 29, 2013 5:45 pm

Врло добро!
branik
Profesionalni vozač

Postod Velemajstor » Uto Jan 29, 2013 6:31 pm

saudin je napisao:Slusaj ovaj vozac je radio pre u dve firme Autotrnasport Sjenica pa Jablanica trans sjenica i sad radi u Auroru 27 godina on vozi autobuse
Slušaj sada ti mene malo. Ako on ima iza sebe 27godina vožnje Autobusa,onda je tim gore što je prešao preko pune linije, jer kakvu on poruku šalje mladim vozačima, da treba tako da se vozi Autobus? Nije opravdanje za takvo nešto,u smislu, pa on je iskusan i on je profesionalac,on može to da radi. Nikada ne znaš ko ti može izleteti na put i pri tome još imaš putnike u Autobusu. Pogledaj u temi: Autobuske nesreće koliko ih je bilo i šta su uzroci tih nesreća. Koliko puta se dogodilo da traktor skrene u levo a da nije dao ili nema pokazivače pravca kretanja(žmigavce),i da su na njih naletala vozila ili zbog njih sletela sa puta. Ja znam dosta slučajeva kada se Traktor isključuje levo sa puta preko pune linije i tom prilikom ne uključi žmigavac. Zato pusti tu priču on je sto godina za volanom. Uvek postoji prvi put u Saobraćaju. Ne moraš ti biti kriv za nesreću u saobraćaju ali kada se dogodi i kada ima smrtnih posledica onda ti ništa ne znači to što ti nisi kriv za nesreću.
Ja kada vozim znam koja je budala za upravljačem vozila koji vozim ali ne znam ko je za volanom sa one strane i ne znam šta misli i o čemu razmišlja u toku vožnje. Pustimo tu priču sada,bilo i prošlo.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod Hamza_NoviPazar » Uto Jan 29, 2013 8:04 pm

Slazem se sa Velemajstor :)
Svaka cast.
Korisnikov avatar
Hamza_NoviPazar
Član

Postod saudin » Sre Jan 30, 2013 1:02 am

I ja se slazem Hamza ali netreba da se tuzekamo kao da smo mala deca
Korisnikov avatar
saudin
Član

Pridružio se: Čet Jun 07, 2012 2:04 pm

Postod Hamza_NoviPazar » Sre Jan 30, 2013 2:52 pm

saudin uredu je ... Znam ja ... Ali verujte mi nije mi bio cilj nikoga da tuzakam...
Ja stvarno volim previse autobuse... Po pola dana dangubim vozeci na igrice... A i razumem se uzivo ... Slucajno sam snimao i zapazio tako nesto... Resio sam da podelim to ovde sa vama zato jer ovde ima dosta njih koji znaju dosta, btw ima i izuzetaaka koji seru necu ih imenovati...Pa me zanimalo misljenje ... Da sam hteo da se tuzakam pokazao bih snimak rodjaku i pola porodice koji rade u SUP i oni bi ga nasli... Nema potrebe za tim... Lako je meni sad da kenjam odavde sa stolice o nekom ko vozi i ko zna sta radi i ko radi tu liniju svaki dan.. Kako god.
Reko sam vec srecno mu bilo :)
Korisnikov avatar
Hamza_NoviPazar
Član

Postod branik » Ned Jul 14, 2013 11:34 pm

http://www.kurir-info.rs/masturbirao-do ... nak-890819
Не знам да ли је ово права тема, али слатко сам се насмејао. Американци!
branik
Profesionalni vozač

Postod Nibus-ja » Pon Jul 15, 2013 8:51 pm

Hamza_NoviPazar je napisao:Snimak Uklonjen!

Дај те да видимо снимак :?:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod branik » Čet Okt 17, 2013 9:08 am

Ovih dana Blic objavljuje seriju snimaka policijskih presretaca sa Ibarske.
Ibarska je inace, svakodnevni sajam budala raznih kalibara i na njoj se svasta moze da vidi idozivi. (Ko prezivi, naravno!)
Danas je postavljen snimak kamiona i kombija koji prave seriju preticanja preko pune pri brzini 70 - 100km/h. Mada, mislim da novinar u tekstu malo preteruje po stvarnoj opasnosti koju su izazvali. Ali, svakako je evidentno prekoracenje brzine za kategoriju vozila i preticanje preko pune. I sve to u nekoliko minuta sto ih svrstava u one srecnike koji ce se okititi kaznom za nasilnicku voznju. U oba slucaja to ce znaciti i kacenje volana o klin na neko vreme. Isplati li se?
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/413111 ... magistrali
branik
Profesionalni vozač

Postod boltar » Čet Okt 17, 2013 2:35 pm

Ovde konkretno nista nije bilo opasno, sem sto je preticao preko pune, mada ni ne znam zasto je puna linija kad se sve lepo vidi...
Image
Korisnikov avatar
boltar
Član

Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 9:49 pm

Postod branik » Ned Okt 20, 2013 12:55 pm

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/413831 ... s-do-daske
Било опасно или не, прекршај је прекршај!
branik
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno