Za medjugradski prevoz bih rekao rec dve:
Prvo,covek treba da se malo raspita koji je i kakav autobus..gde staje i da li staje taj Nis Ekspresov bus...Za Beograd i dalja mesta moze ici samo Nibus 350 ili Nibus 400..daju onaj jedan Man sto su ga sredili i pojedini Sanos aka Nibus...Meni se licno desilo par puta da sam stigao za 3 sata do Beograda,cak jednom i za 2 i po sata!!!To je linije Veliko Bojince-Beograd...Krenuo sofer sa odmorom na stanici u Nisu u 7:00 i stigao u 9 i 35 na BAS-u...da ne poverujes...
A ima i onih direktnih...sto stvarno idu po 3 sata i nesto malo iznad ispod...neka tolerancija....Iskreno a koji se to prevoznik ne zaustavlja na OMV pumpi iz pravca Nisa i Starom Hrastu iz pravca Beograda...Lasta je dosta puta stajala na tim mestima...niko nije imun na to....
A za ljubaznost...kod njih vazi lepa rec i gvozdena vrata otvara...desilo mi se par puta da pitam da li mogu da sidjem na ulazu u Nis,tu zivim,a mrkla je noc,nema prevoza,samo kaze sofer nosi torbu sa sobom da ne stavljas unutra...i ima mesta da se stavi...sve je stvar dogovora..
A da..slusao sam i stvari tipa da nekome nece da stane...a takve osobe i znam da su veoma neprijatne ovako,a kamoli prema njima...nije on duzan njima da staje,stvar volje...a polazimo od toga da ako si ti ljubazan prema njemu nema razloga da i on prema tebi ne bude...
Nikada mi sofer nije rekao ne kada sam ga pitao negde da mi stane...ali nikada....a sa svakavim likovima sam komunicirao..i kako to da nisu dobri uopste?
Sa privatnicima sam imao takve smesne cene i ne mora niko da prica kako su privatnici bolji...imaju svojih prednosti ali ni oni ne brinu toliko za putnike....
Nis Ekspres je jedini prevoznik iz ovog dela zemlje prema Vojvodini sa dobrim brojem polazaka...gde je Lasta tu?Jedinstvo?Mozda im se ne isplati?A svaki autobus za Suboticu je dupke pun...skoro sam video u nedelju izjutra da su tri autobusa krenula za NS...svi puni i svi direktni NIS-BG-NS-SU....