Logo

Ikarbus (2)

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Re: Ikarbus (2)

Postod djole » Sub Mar 23, 2013 9:59 am

Milos ih je kritikovao na forumu i sve to obrazlozio fotografijama pa je dobio zabranu ulaska u Ikarbus. Kakav dopis, kakav odgovor ? Nemoj da budes smesan, imas dovoljno godina, zavrsio si fakultet i treba da ti je jasno gde zivimo.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Sponzor

Postod negas » Sub Mar 23, 2013 10:46 pm

Meni je to ponajvise jasno! Ali nije trebao Milos javno da postavlja fotke i td...Za to i moze da mu zabrane ulaz bez ikakvih problema...Ovako se podnese dopis tehnologiji i direktoru proizvodnje i dobices odg. Kako dobijem odg od nis-eskpresa, kako sam dobio odg od Srecka Nijemcevica i td...dakle treba napisati taj dopis. Sad drugo je pitanje sto smo mi lenji, i ne zelimo nista da menjamo a da mi uradimo, nego samo ovako na galamu. udri, ali kada treba ja da sednem, e onda neka uradi neko drugi! Cak ga mogu i sluzbeno iz GSP poslati!

Moras da das uvek sve od sebe...naravno neko ce reci da sam budala, ok, ali ti koji mi kazu da sam budala su uljuljkani u drzavnim preduzecima tipa EPS i ostali javni sektor, gde ne rade nista a primaju po 100 000 dinara. I normalno, taj i ne moze da se bori nizasta jel je operisan tim poslom, i bas ga briga za ostale...

I naravno, ako tako svako misli posledica je takva da mi nestajemo...i sve nas je manje, i 2030-te nece biti 50% autobusa u saobracaju u odnosu na ovo sto sada ima, jer nece imati koga da voze...

Pitaj drugare nase sa foruma iz Priboja na primer, Uzica, zasto im u grad/prigradu sve vise trebaju minibusi, a ja im kazem da 2030-te nece im ni oni trebati...

A mi nista cutimo...Pa onda 5 miliona srba u rasejanju, jer kazemo, pa jel znas gde ziviz? Pa znam Djole, ali ako mi mladi ne krenemo da to menjamo nece niko drugi/treci?
negas

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod bockoboda » Sub Mar 23, 2013 11:02 pm

Iz Gsp-a je ikarbusu upucen zvanican dopis,i to kad je direktor seo za volan i rekao,sta je ovo,i zacudjeno pogledao u retrovizore,i u gredu,i primetio da to ne valja.
Zvali su nadlene iz Ikarbusa,pricali,i sve,i na kraju,dobili odgovor iz Ik.
Vozila nece biti vracena na reviziju zbog toga,niti ce ove koje jos nisu sklopili da drugacije urade,uz napomenu,da vozaci gledaju spoljne retrovizore,da te unutrasnje maltene ni ne koriste. Zato je dodat i mali retrovizor(mali je za 1. vrata,odakle logika da isti menja 2 unutrasnja,ali tako ispada po Ik objasnjenju).
Da,bili samo kod direktora,kod rukovodilaca,dopisi poslati,pokusali su svi,sa malo visih polozaja od nas,ali konacan odgovor je da sumiramo,sta vi znate,pa da Ik ne valja,ne bi prodavao toliko autobusa,i ne bi vi kao gsp ih kupovali da ne valjaju!
Zato je privatni sektor zakon,jel ne znas da napravis,propasces,uzece drugi da radi koji zna. Da nije ocuvanja firme politicki,taj ik ne bi opstao ni 9 meseci ,a kamoli 90god.
bockoboda
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Okt 29, 2012 10:48 pm

Postod djole » Sub Mar 23, 2013 11:14 pm

negas je napisao:Pitaj drugare nase sa foruma iz Priboja na primer, Uzica, zasto im u grad/prigradu sve vise trebaju minibusi, a ja im kazem da 2030-te nece im ni oni trebati...

A mi nista cutimo...Pa onda 5 miliona srba u rasejanju, jer kazemo, pa jel znas gde ziviz? Pa znam Djole, ali ako mi mladi ne krenemo da to menjamo nece niko drugi/treci?

Krajnje prijateljski savet, diplomu u zadnji dzep i bezi sto dalje odavde. U Srbiji nema mesta za visoko obrazovane. Pod tim visoko obrazovanim podrazumevam one koji imaku diplomu nekog pravog fakulteta, a ne ovi sa opa cupa f6g4 kombinacijama i diplomama iz raznih univerzitetskih sela. Za Srbiju ne brini, spasice je ti isti sa opa cupa diplomama i koji su politicki podobni isto kao sto su je spasavali zadnjih 13 godina, isto kao sto su sve pametno do sad uradili.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod becks89 » Sub Mar 23, 2013 11:18 pm

Koji bre crni Ikarbus, pa znate li kakav smo odgovor dobili od njih na pritužbu da u jednoj nedelji crknu ABS, oba retardera, lampice i da se javljaju drugi kvarovi?
Da autobus treba malo brže poterati, pitam te inžinjere i stručnjake od kada se autobusi popravljaju brzom vožnjom?

Sad će da se jave stručnjaci i da kažu kako ja nemam pojma, ali eto vam vaš znalački Ikarbus pa se i dalje divite njhovim delima :x
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod negas » Ned Mar 24, 2013 3:40 am

Pa svi smo ovde u pravu, ja gledam da idemo na neku sredinu. To sto su tamo aljkavi ne znaci da treba da zatvorimo fabriku. Treba da dodjemo do toga da rade pravi ljudi. A kada je to bilo u Srbiji? He, nikad! Znam, utopija!

Ali verujte, mislim da su nama zadnji dani dosli, i ako se uskoro ne promeni nesto vrlo bitno u drustvu, ostacemo bez icega. Za slepo crevo ce mo decu voditi u austriju na operaciju, jer necemo imati ljde koji ce i to znati da rade.

Ja imam neku nadu u ovaj novi pokret i da skine ove neznalice...ali treba mu pomoc...i to je pomeni poslednja sansa, sve ostalo nas vodi u nestajanje. Tj bicemo bukvalno jeftina radna snaga ko danas sto je u Fiatu, Juri i td...od jutra do mraka kao u logoru za 30 000 dinara dok te noge drze, e posle ces da se lecis taj tempo neces mnogo izdrzati...

Zasto ne pokusamo da se izborimo da mi dodjemo u Ikarbus, eto!

Djole, jesi potpuno si u pravu za preko, ali i tamo pocinje da ne bude sjajno kao sto je bilo...naravno bolje je nego ovde ali nije ni tamo sjajno...

Citaj ovde i komentare:

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ja.sr.html
negas

Postod milos265 » Ned Mar 24, 2013 8:17 am

Negase, ja cu ti samo reci da direktor Ikarbusa prati ovu temu (pozdrav za coveka!).
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod MILE » Ned Mar 24, 2013 12:28 pm

Pa što onda ne dovedu ta vozila u red? :evil:
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod negas » Ned Mar 24, 2013 5:28 pm

Tako je Mile :D :wink: :?:

Ne verujem da prati, nego je tebe Milose neka baba tuzila tamo i ostade ti ispred kapije :D :wink:
negas

Postod MILE » Ned Mar 24, 2013 5:59 pm

Upravo to, ovde na forumu su iznesene sve moguće mane a GSP uvek favorizuje IK pa im nije stalo da se poprave jer znaju da će ih grad držati na aparatima za disanje.... A šta posle? Metak u čelo kao Neobus što je završio jer se grad Novi Sad okrenuo Irisbusu i Solarisu.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod becks89 » Ned Mar 24, 2013 6:13 pm

milos265 je napisao:Negase, ja cu ti samo reci da direktor Ikarbusa prati ovu temu (pozdrav za coveka!).

Onda je sama činjenica da prave ovakve autobuse još žalosnija. Ako se negde bavimo detaljima i sitnicama to je ovde, da je jednom pročitao ovo što se piše bar bi pokušali nešto da isprave i da promene. :roll:
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod milos265 » Ned Mar 24, 2013 11:33 pm

negas je napisao:Tako je Mile :D :wink: :?:

Ne verujem da prati, nego je tebe Milose neka baba tuzila tamo i ostade ti ispred kapije :D :wink:

Veruj ti meni prijatelju, ne zezam se...
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod Alpino » Ned Mar 24, 2013 11:37 pm

Ako prati onda moram ovo napisati. Valjda mu je jasno da bez ovih poklona od GSP Beograd bi Ikarbus davno propao, jer ovo daljnja naručivanja IK modela iako je kvaliteta upitna se niti ne može drugačije nazvati. Probao je Ikarbus sa IK218 konkurirati u Ljubljani na natječaju LPP-a pa je bio totalni fijasko, čak su zaradili podsmijeh odgovornih u LPP-u. Jednostavno ako žele konkurirati u Hrvatskoj ili Sloveniji moraju dići kvalitetu na jednu višu razinu kao i ponudu dodatne opreme.
Alpino
Član

Pridružio se: Pet Avg 24, 2012 11:52 am

Postod negas » Pon Mar 25, 2013 1:19 am

Ma dobro nema veze ako su konkurisali. Ne znam cemu su se podsmevali kada na Tenderu gledas ponude i papire/kataloge a ne buseve.

Sa 103-jkom ikarbus moze da konkurise bez da se postidi, i sa 201-com i 206-com...naravno to nisu niskopodni...
negas

Postod Alpino » Pon Mar 25, 2013 9:27 am

Ako se ne varam ovi u Ikarbusu su se čak žalili na ishod, a da nisu ispunjavali osnovne uvjete koji su bili zadani u natječaju. Slovenci za razliku od mnogih znaju imati običaj uzeti bus na probu, a i poslije narudđbe za razliku od drugih aktivno posjećuju tvornicu i biraju kako će biti neke stvari riješene. Naprosto me oduševljavaju Slovenci kako je organizacija tri koplja iznad i Hrvatske.

A realno gledajući sa tim srednjepodnim modelima se može konkurirati samo na istok, zapad to neće, a vjerujem da su zapadne zemlje cilj ako se želi imati jak izvoz i naravno cijena robe može biti veća.
Alpino
Član

Pridružio se: Pet Avg 24, 2012 11:52 am

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski