Logo

51. beogradski sajam 2013.

Slike i rasprave o automobilima.

Re: 51. beogradski sajam 2013.

Postod arandjelovic » Ned Mar 31, 2013 1:25 pm

Od skupljih modela najvise mi se dopala nova Mazda 6 i Skoda Superb a od jeftinijih definitivno je najbolja kupovina Fiat 500L i Skoda Rapid cijom velicinom prtljaznika sam bio odusevljen. Secam se, pretprosle godine cini mi se, da sam na sajmu gledao Forda Mondeo, e to je limuzina, a tek gepek, prava rupa bez dna!
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Sponzor

Postod djole » Ned Mar 31, 2013 1:44 pm

Meni od skupljih Mercedes CLA, a od ovih pristupacnijih Kia Pro Ceed :)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Mickey » Ned Mar 31, 2013 3:54 pm

mene interesuje kako bi profa odgovorio na ovo pitanje :D
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod profa_chb » Pon Apr 01, 2013 9:13 am

čekaj čekaj, biće na TV :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod branik » Pon Apr 01, 2013 5:27 pm

branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod branik » Pon Apr 01, 2013 7:31 pm

Своде се рачуни: танка свирка.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/au ... -ne-kupuje
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod arandjelovic » Pon Apr 01, 2013 10:55 pm

Tanko izgleda bilo na sajmu. Na standu Mazde sam cuo pricu izmedju jedne zene i coveka kako im slabo krenula prodaja i da se za sada sve svodi samo na raspitivanje, slikanje i uzimanje prospekata. Kazu da tek posle sajma ocekuju dobru prodaju, e sad da li su mislili na novu sesticu jer su stajali pored nje ili na ukupnu prodaju, ne znam...
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Postod stralis3 » Uto Apr 02, 2013 10:17 pm

Mickey je napisao:koji auto je na Vas ostavio najveci utisak :) :mrgreen:

Pravo da ti kazem,prilicno sam praktican sto se toga tice i nemam neke prevelike apetite! Skoda Octavia je na mene ostavila nejveci utisak,zbog nje sam i isao na sajam! U izbor ulazi 500 L,Golf 7 i auto od kog me je Sunce ozarilo je Punto za 2012. godinu (ex Grande),predstavljen u full opremi...prosto je predivan i kod cifre oko 10 000 evra bih ga bez razmisljanja kupio (da ih imam na raspolaganju)! Sa Dacijinog standa su hteli da me oteraju jer sam "ispitivao" kvalitet materijala na Loganu i provaravao da li vrata zvone prilikom zatvaranja kao na prethodnim serijama... Evo i po koja slika mojih aduta...

A classa

Image

Nova Octavia

Image

Golf 7 Bluemotion

Image

...i skormno,moj adut,najlepsi,iako je projekat iz 2005. godine,samo modifikovan,jos uvek se nosi sa godinama...

Image

Image

...i ja u njemu!

Image
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 8:28 pm

Postod profa_chb » Sre Apr 03, 2013 9:15 am

dobro je, prošle su te glupe ideje, i vratio si se FIAT-u :twisted: :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Ivan » Sre Apr 03, 2013 2:20 pm

Bravo za slike Stralise! :)

A što se tiče Fiat-a, njihov direktor samo govori o toj Pandi, kad ga se pita šta će Fiat novog izbaciti uvek mu odgovor glasi "nova Panda"... :roll: :evil:
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 8:21 pm

Postod stralis3 » Čet Apr 04, 2013 8:37 pm

profa_chb je napisao:dobro je, prošle su te glupe ideje, i vratio si se FIAT-u :twisted: :)

Nikad nisam ni odlazio od njega... :D
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod arandjelovic » Čet Apr 04, 2013 9:06 pm

Milose stoji ti kao saliven a jos ova boja, ppffffffff.... :D

A reci mi kakav je kad sednes u njega, kvalitet materijala uopste i plastika na instrument tabli? Ovako sa slike mi izgleda dosta kvalitetno i mekano i jos me interesuje kakav zvuk imaju vrata kad se zatvore, jel onaj lepi mekani zvuk? Ne verujem da je onaj ostar zveckavi kao kod starijeg C4. Instrument tabla vuce malo na one iz Chevroleta/Opela, sto i ne cudi a ceo prostor ispred vozaca i suvozaca podseca na Bravo.
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Postod stralis3 » Čet Apr 04, 2013 9:09 pm

Sajam je iza nas,po meni je predstavljeno dosta noviteta i zadovljan sam...isto tako,predstavljeno je i dosta opreme i delova. Iskoristio bih priliku samo jos da skrenem paznje na jos par modela koji nisu obuhvaceni na predhodnim stranicama...

Novi model Dacie Logan...hostesama je bila skrenuta paznja na mene od strane menadzera (ili sta su vec) zato sto sam proveravao da li vrata zvone kao kod prethodne serije...naime,vise puta sam otvarao i zatvarao prednja i zadnja vrata! Na svu srecu,zvuk dotrajalog plivajuceg zamajca je izostao... :D

Image

Image

Image

Zatim,Seat koji sam imenom Toledo prelazi u neki sasvim drug segment,novi model je konstrukcijski (a i vizuelno) brat Skodi Rapid

Image

Image

...ali vetrovi sa Apenina su mnogo jaki...

Alfa Romeu Giulieta

Image

pa Mito

Image

I onda FIAT,pocinjemo od nove Pande,rado bih je posedovao...

Image

Image

...zatim maleni 500...

Image

Image

...i velicanstveni Freemont...

Image

Image

...i auto koji je obelezio auto-industriju,sto italijansku,sto nasu...

Image
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod stralis3 » Čet Apr 04, 2013 9:17 pm

arandjelovic je napisao:Milose stoji ti kao saliven a jos ova boja, ppffffffff.... :D

A reci mi kakav je kad sednes u njega, kvalitet materijala uopste i plastika na instrument tabli? Ovako sa slike mi izgleda dosta kvalitetno i mekano i jos me interesuje kakav zvuk imaju vrata kad se zatvore, jel onaj lepi mekani zvuk? Ne verujem da je onaj ostar zveckavi kao kod starijeg C4. Instrument tabla vuce malo na one iz Chevroleta/Opela, sto i ne cudi a ceo prostor ispred vozaca i suvozaca podseca na Bravo.

Hvala Dejo,to mi i cura kaze,da je situacija samo malo bolja,ne bih ga zaobisao... Fiat je uopsteno dosta popravio kvalitet izrade i elektronike (sa motorima su uvek bili reper za druge). Materijali su kvalitetniji,spojevi lepse izvedeni,na zadnjoj klupi je vise mesta nego na mk2/mk2b,sto je mozda otislo na racun gepeka,275 litara nasprav 297 u Puntu 188 (mk2/mk2b) sa 5 vrata. Jeste da je auto nov,ali menjac se lako i precizno seta,sedista su udobna. Vrata se lako i mekano zatvaraju i odlikuje ih onaj pun zvuk. Jos kada se pojavio 2005. godine zabrinuo je Nemacke i Francuske konkurente,na super-testovima je pokazao da su se Italijani jako uozbiljili,a prisustvo na nasim drumovima isto mnogo govori. Uskoro se moze i ocekivati njegov naslednik,iako pleni izgledom...a tada ce Grande Punto dodatno pojefitiniti i postati novi polovni bestseler na nasim drumovima.
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Postod arandjelovic » Čet Apr 04, 2013 9:29 pm

Za kada je najavljen izlazak novog modela, nesto nisam cuo najave? Pretpostavljam sledece igodine. Ja verujem da ce biti nesto u stilu nove Pande ali malo robusniji, ne verujem da ce nastaviti stil modela 500.

Moram da prilozim jednu sliku mada nema veze sa sajmom, datira iz 2006. godine i iz Kragujevca, ovo je jedan od prvih primeraka koje sam ugledao, tacno se secam da sam se odusevio pojavom a narocito bojom.
Image
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili