ijuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, grdan li je i još liči na stare 'talijanske buseve pa čemu to? što se ne vrate na dizajn Renault Agora, to je bio pojam za ovu karakondžulu
no, svaka čast za E6 (mada su razlike između E6, E5, E4, minorne...).
Mislim da je Euro6 dosta oštrija norma šta sam gledao, a i u EU je obvezna od 01.01.2014. godine. Ovaj bus neće biti u Euro5 ni EEV aromi kako se čini. Ma radi se o tome kako su Talijani bili malo ljuti na Francuze jer Citelis nije bio ništa drugo nego malo unaprijeđena Agora, ovako su jedva dočekali nakon izlaska Renaulta iz grupacije vratiti Iveco ime i da naprave bus koji više sliči na stari Cityclass mada mislim da se ovi i dalje oslanja na Renault šasije.
Da, tako je. Posebno je za njih bitan tržišni uspjeh hibrida jer na zapadnome tržištu se uglavnom oni traže kao čišća alternativa dizelašima, a ne CNG. Ja znam da bi 10 CNG solaša moglo vrlo lako u Rijeku.
Bus inače nema stražnjih prozora jer su stavili hlađenje i na krov jer neki su se kod Citelisa žalili da grije dosta u stražnjem dijelu tokom ljeta iako je to problem svih niskopodnih autobusa sa vertikalno postavljenim motorom.
Motori su Tector 7 od 285 KS za 10.5m verziju, solaš klasični od 12m mislim da starta sa Tectorom od 310 KS i ide opcija sve do 360KS sa Cursor 9 dok kod zgloba je valjda 360KS osnovni a uz opciju od 400KS.