Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Postod profa_chb » Pet Nov 14, 2008 7:56 pm

ček ček ne kapiram na koju budalu mislite, da je došlo do nečeg većeg, varavno da bih branio kontrolora, kako on sam na njih dvojicu... a sad ko je započeo tuču to već nisam video, u tom trenutku sam propuštao nekog da izađe :?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Pet Nov 14, 2008 9:42 pm

jedna interesantna priča koja mi se danas dogodila na radnom mestu:

na okretnici Medaković III stoji par trolejbusa koje mi je naredio Dispečer da
ih parkiram jer je došlo do velike havarije na Slaviji tako da je linija 29 bila
u prekidu oko 1 sat i uključeno je par vanrednih autobusa,puna stanica putnika ljubazni i učtivi putnici su saznali zbog čega trole ne rade,bio sam u velikoj gužvi,papirologija linija 18 kasni,primopredaja smene kada čujem sa šaltera povike jedne žene:
,,Sram vas bilo koliko ljudi čeka na stanici,daću vas u Studio B,ne pada mi
napamet više ni za koga da glasam,,
kada se pojavio vanredni 1018 na liniji 29 na to će ljudi,pa što nam niko nije
rekao da ne rade trole.
Sto ljudi-sto ćudi.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Pet Nov 14, 2008 11:29 pm

Ma ima dosta putnika,koji su prava stoka.Više puta sam bio svedok kada se desi neka gužva u gradu,neki zastoj,pa dugo nema vozila.I onda vozilo dođe u stanicu,a nervozno putnici dođu pa se svađaju i deru se na vozača što autobusa nema dugo!Pa kao da je vozač kriv zbog tog zastoja koji se stvorio u gradu :evil:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod avramovicsasa » Pet Nov 14, 2008 11:51 pm

Ima jedan broj ljudi koji ne veruju da je posledica lošeg prevoza JGP-a
gužva u saobraćaju misle da nemamo dovoljan broj autobusa pa taj problem
prikrivamo gužvama.
Svakodnevno izlazi oko 1300 vozila u saobraćaj,ali oni to ne vide bože gde ti
ljudi žive,stanuju još uvek u prošlosti.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Senke » Sub Nov 15, 2008 1:26 am

Naravno da e gužva posledica lošeg prevoza, ali da ima malo vozila ima.
Čak šta više dosta linije fali u Beogradu.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod danilo » Sub Nov 15, 2008 1:32 pm

Radnim danom ukupno izlazi 1335 vozila,od toga 697 autobusa,150 tramvaja,97 trolejbusa i 391 autobus privatnika.Taj broj vozila je sasvim dovoljan,jer ako pogledate pre godinu dana je oko 1280 vozila izlazilo radnim danom,što znači da se broj vozila povećao :!: :wink:
Senke to što kažeš da dosta linija fali ne bih se baš složio.Jer koliko je samo linija uvedeno u skorije vreme,i koliko linija je korigovano radi poboljšanja prevoza.O tome sam baš skoro razmišljao,pre neki dan :D

Pozdrav :wink:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod markotar » Sub Nov 15, 2008 3:27 pm

Apsolutno se slazem da autobusa ima sasvim dovoljno (sa druge strane, tramvaja je malo, sreca pa zbog remonta pruge ne radi ceo sistem), da je sistem pristojno zamisljen i da je glavna krivica za kasnjenja guzve u saobracaju. Naravno, govorim generalno, ima jos puno mesta za poboljsanja.

No u secanju naseg naroda su jos uvek ostale slike iz 90-tih kojih se svi nerado secamo i bice potrebno izvesno vreme da one izblede i da se na te stvari gleda malo racionalnije. Mozda se neki mladji ljudi na ovom forumu ne secaju toga ili ga nisu doziveli u pravom smislu te reci, ali to vreme je za mnoge bilo izuzetno tesko i treba donekle razumeti i psihicke posledice.

Sad skrecemo vec u debeli OT ali da se ja pitam digao bih hajku na saobracajnu policiju i gradsku vladu!! Novi mostovi i ulice ne mogu se izgraditi preko noci, ali da ne duzim, sve se svodi na 3 stvari koje BUKVALNO mogu da se preko noci rese:

1 - prednost javnog prevoza u odnosu na privatne automobile mora da bude svetinja
2 - zute trake moraju da budu svetinja
3 - mora da se vodi racuna o tome kako se i gde parkiraju privatna vozila

A dovoljno je samo proci npr. ulicom V. Ilica i jos 100 takvih ulica pa cete videti o cemu govorim...
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Sub Nov 15, 2008 9:04 pm

dok traje kriza u saobraćaju,moramo iskoristiti infrastrukturu,izvršiti masovnu reorganizaciju puteva i ulica,dati prioritet vozilima javnog prevoza a
to može samo Saobraćajna Policija i Sekretarijat za saobraćaj,GSP i ostali prevoznici ne mogu tu ništa da promene osim korigovanja redova vožnji ali
nijedna tzv.turaža neće se praviti za liniju na kojoj obrt traje 4 sata gde bi trebalo da radi oko 50 autobusa tako nešto bilo bi jednako farsi i komediji,
grad krvari treba sprečiti dolazak masovnih kolapsa koji se pojavljuju uoči
nove godine i tokom Septembarskih špiceva.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Pon Nov 24, 2008 8:39 pm

Evo jedne interesantne situacije sa putnicima.

Pokvari mi se 1275 na terminusu Medaković III,Dolazi Majstor koji je poslao
taj bus za garažu i on odlazi.
Prilazi Gospođa i kaže:
,,Što ga pustiste da ode,,
,,Vozilo je u kvaru otišao je za garažu,,-odgovaram ja.
,,Pa mogao je da nas poveze,,-konstatuje zbunjena Gospođa.
,,Nikako,Majstor je potpisao da je ne ispravan,ne smemo da ga pustimo u
saobraćaj,,-zabrinuto odgovaram ali Gospođa ne želi da sluša i odlazi od šaltera.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Pon Nov 24, 2008 8:44 pm

-Na istom terminusu stoje ne strpljivi putnici i čekaju trolu na liniji 29,stoji jedna trola i mlađi putnik prilazi šalteru.
,,Mi čekamo dok on čita novine,,
,,Sada ću da pogledam,,-odgovaram ja mislim u sebi,mora da čita novine jer
ako to bude radio za volanom odmah će ga neko slikati za Pink Televiziju a
opet mora Majstor kulturno da se uzdiže jer ako ćemo u Evropsku Uniju moramo da imamo pametne Šofere sa znanjem stranih jezika.

Kreće Trola posle jedne sekunde od uobičajne žalbe.

,,Izgleda da je pročitao novine,,-konstatujem zajedno sa putnikom.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Uto Nov 25, 2008 4:14 am

Naletoh slucajno danas na ovaj simpatican tekst objavljen u Politici pre 2 godine! :-) Pogresio covek! :-)

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/t8554.lt.html

I to se događa
Zalutao trolejbus

Trolejbus na liniji 28 juče oko podne je – "zalutao". Izgleda nemoguće, ali dogodilo se u prvim poslepodnevnim satima, oko 13 časova. Narandžasta grdosija prilično puna putnika iznenada, umesto da skrene u Svetogorsku ulicu, produžila je Takovskom, trasom linije 40. Putnici su se uskomešali, oni koji su sedeli počeše da ustaju, zagledajući se međusobno i razmišljajući, na momenat, da nisu pogrešili broj trolejbusa.

– Da li je ovo 28? – zapitali su neki glasno.

– Ma jeste – čulo se.

– Da nije 40? – pitao je neko.

– Možda nije mogao da skrene – komentarisali su putnici.

– De ćeš bre, alo vozač, ideš pravo, kako ću da se snađem? – čulo se iz pozadine.

Samo troje, četvoro putnika u nekoliko koraka prevališe put od zadnjih vrata do šoferske kabine i opomenuše majstora.

– majstore, je l` ovo dvadesetosmica, ode ti pravo na Banjicu, umesto da skreneš do Kalemegdana? – lagano ga podsetiše.

Potpuno nesvestan da je pogrešio pravac, brka veselog izraza lica, za volanom trolejbusa, udari se po čelu i tek na pola puta do stanice kod Glavne pošte shvati da je promašio putanju.

– Ja se zbunio, vozio sam na četrdesetici – reče vozač, zaustavi trolejbus ispred semafora, izvuče se iz kabine i kratko obavesti putnike, nemoćno podižući ruke.

– Izvinjavam se, stvarno. Eto, ja sam pogrešio. Krenuo samo trasom četrdesetice. Ko hoće može da izađe, preko puta je stanica, pa da se vrati dole, izvinite stvarno, izvinite molim vas – rekao je šofer.

– A šta ću sa cvikovanom kartom, nemam ih ja za tvoje zezanje. Šta me briga gde ti ideš, nego sad nemam drugu kartu. Ako me uvati kontrola ti će da platiš, da znaš – ljutito reče sredovečni muškarac i izađe.

Počeše putnici da napuštaju trolejbus lagano, neki su mrmljali nešto nerazumljivo, bilo je onih koji su negodovali, pitali se kako što pre da stignu do odredišta, ali niko nije pravio probleme i izgledalo je da se ne ljute ljudi na vozača. Čulo se samo: "Kud odosmo, sada opet peške, uh bre…."!

Isprazni se trolejbus, raziđoše se putnici nesuđene dvadesetosmice, troje četvoro osta unutra, a majstor promeni broj na tabli – 28 pretvori u 40 i nastavi put Ulicom kneza Miloša. Kratko izvinjenje i – nikom ništa.

Julijana Simić
[objavljeno: 05.10.2006.]
markotar
Član

Postod avramovicsasa » Uto Nov 25, 2008 12:25 pm

Taj je pogrešio nikako nije smeo da im prizna grešku,trebao je samo da kaže
zastoj na Trgu mora na 40 rekao Šef,manje bi negodovali.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Uto Nov 25, 2008 2:54 pm

Ja mislim bas suprotno, bio je iskren, priznao je i ispao pozitivac, dostojan postovanja. Ziv covek, a ko radi taj i gresi. A ovako napisan clanak (miran, uljudan ton, bez pljuvanja i kritikovanja, samo sa cinjenicama, ostavlja citaocu prostora da sam donese zakljucak) bas i govori u tom prilogu da su i vozaci ljudi, ne roboti, kojima se desi da nekada pogrese!! To sto neko negoduje je cesto afektivna reakcija, kad se malo ohlade glave vecina njih ce shvati da tu nema neceg tako strasnog.
markotar
Član

Postod avramovicsasa » Uto Nov 25, 2008 4:19 pm

nažalost kolega radim sa tim istim putnicima koji svaku situaciju vide strašnom i ne hlade glave već se sve više zagrevaju,strašno je ako čekaju
autobus više od 5 min.,vide 3 autobusa na okretnici itd.moraš slagati u današnje vreme da ti neko ne rascopa glavu od iskrenosti nema ništa,to ja
najbolje znam jer na svom radnom mestu predstavljam glinenog goluba.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Uto Nov 25, 2008 4:30 pm

Na zalost, ali to je sve u sklopu one price kako se u javnosti ne govori na pravi nacin o tome kako je tezak i komplikovan posao zaposlenih u javnom prevozu i da tu rade ljudi od krvi i mesa, a ne R2-D2 i C-3PO.

Meni se bas zbog toga i dopada gornji tekst, tj. sam nacin na koji je napisan. Da je vise takvih novinarskih tekstova, koji od komarca ne prave slona, mozda bi se javno mnjenje u ovom drustvu i promenilo!
markotar
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije