Logo

Fotoaparati

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Re: Fotoaparati

Postod becks89 » Pet Jun 14, 2013 9:40 pm

Ne znam, evo moj kolega je uzeo poluprofi aparat Nkon D70 za 120e, aparat je bukvalno nekorišćen, nema mrljicu jednu na sebi, e sad za objektiv smo dali još 50e, ali vredi svake pare, ovo sve amaterski zavisi, ne gledaj megapixele, gledaj senzore, osetljivost i mogućnost podešavanja, ja sam sasvim solidno prošao sa FujiFilmom, međutim nije više ni fuji bog zna šta...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Sponzor

Postod srdja206 » Pet Jun 14, 2013 9:53 pm

Vidi, ovo sad samo za pocetak da vidim sta mogu da uzmem, za koje pare i tako... Kad se bude kupovalo gledacu ama bas sve... Sad bi se posavetovao sa vama kakva vi ima iskustva sa kojim aparatom...
Korisnikov avatar
srdja206
Član

Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 12:23 pm

Postod Marko_KM » Pet Jun 14, 2013 9:58 pm

Dobar je Nikon coolpix s6200 ja ga imam 16mpixela 10xzoom i kosta 135eura. Odlican je :!:
Marko_KM
Član

Pridružio se: Pet Nov 16, 2012 5:36 pm

Postod arandjelovic » Pet Jun 14, 2013 10:03 pm

Tacno tako Becks ne treba gledati toliko piksele vec senzor i druge karakteristike mada je ovaj D70 vec dosta star model ali DSLR je prica za sebe. Ja sam se u mogucnosti DSLR-a uverio od kako koristim d3100. Sa druge strane zbog velicine je nezgodan za svakodnevno slikanje.

A da ne znas mozda gde moze da se nadje neki dobar polovni objektiv 55-200mm za Nikon?
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod becks89 » Sub Jun 15, 2013 3:32 pm

D70 je poprilično zastareo, čini mi se da je ovaj 2005, 2006 godište, međutim on sa sasvim prosečnim objektivom pravi fenomenalne fotografije, naravno zastareo je on, ali sigurno nadmašuje većini sadašnjih "profi" aparata. Mi smo kupili preko kupujem prodajem, čovek je dobio na poklon objektiv, u originalnom pakovanju smo ga dobili bukvalno nije otvaran, sad treba pročačkati videti šta kako i , dobili smo ga ispod cene jer se čoveku žurilo, a i morali smo do aerodroma da se cimamo ali vredelo je svake pare...
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Ivan » Ned Jun 16, 2013 3:12 pm

Da, ja sam pitao jednog profesora fotografije i rekao mi je da je najbitnija stvar kod fotoaparata koliko opcija možeš manuelno da podesiš, odnosno da kamera nije sva automatska. Takođe je i bitno koliko je velik objekt -> Zlatno pravilo: Što veći objekat, što veći je i 'radius' slike - Ni najveća moguća elektronika ne može ovo da sredi, to je zakon fizike!
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 8:21 pm

Postod becks89 » Pon Jun 17, 2013 9:13 pm

E aj ne lupetaj gluposti. kakve veze ima dimenzija objektiva sa kvalitetom fotografije?
Oćeš reći ako imaš veliku glavu znači da si pametniji nego neko sa manjom glavom? Poštedi me tvojih "zakona" ;)
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod arandjelovic » Pon Jun 17, 2013 9:50 pm

Moram priznati da nisam baš najbolje shvatio šta je Ivan hteo da kaže ali isto tako Becks moram da te ispravim. Kvalitet i vrsta objektiva direktno utiču na kvalitet fotografije. Zbog toga postoje objektivi za najrazličitije namene, zum objektivi, makro, portret... itd. Upravo zbog velikih mogućnosti, DSLR fotoaparati imaju promenljive objektive. Evo ti primer, ja imam Nikon D3100 sa objektivom 18-55mm. Sa njim, recimo, mogu da slikam auto sa 1,5m daljine i da mi bude ceo u kadru što sa kompakt aparatom ne bih nikako mogao ali sa druge strane ne mogu previše da zumiram. Pogledaj sliku Niš ekspresovog Nibusa u njihovoj temi, vidi se da sam stajao tik uz ulicu i slikao sa maksimalnim zumom jer malo šire hvata, da sam slikao sa najmanjim zumom bus bi izgledao kao da sam ga uhvatio iz daljine.

Uporedi kvalitet fotografije sa mobilnog telefona i sa fotoaparata ako imaju isti broj megapiksela. Fotoaparat će bolje odraditi sliku upravo zbog većeg objektiva. Iz ovoga se logično zaključuje da je presudni faktor kvalitet optike odnosno objektiva.
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod becks89 » Uto Jun 18, 2013 8:34 pm

Nisam rekao za tip objektiva, on je rekao da veličina objektiva utiče na kvalitet slike ;)
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod petar leskovac » Sre Jun 19, 2013 10:03 am

uzmi olympus!
_____________________________________________________________________________________Image
Korisnikov avatar
petar leskovac
Član

Pridružio se: Čet Mar 22, 2012 7:44 pm

Postod Ivan » Čet Jun 20, 2013 4:35 pm

arandjelovic je napisao:Kvalitet i vrsta objektiva direktno utiču na kvalitet fotografije. Zbog toga postoje objektivi za najrazličitije namene, zum objektivi, makro, portret... itd. Upravo zbog velikih mogućnosti, DSLR fotoaparati imaju promenljive objektive. Evo ti primer, ja imam Nikon D3100 sa objektivom 18-55mm. Sa njim, recimo, mogu da slikam auto sa 1,5m daljine i da mi bude ceo u kadru što sa kompakt aparatom ne bih nikako mogao ali sa druge strane ne mogu previše da zumiram. Pogledaj sliku Niš ekspresovog Nibusa u njihovoj temi, vidi se da sam stajao tik uz ulicu i slikao sa maksimalnim zumom jer malo šire hvata, da sam slikao sa najmanjim zumom bus bi izgledao kao da sam ga uhvatio iz daljine.

Uporedi kvalitet fotografije sa mobilnog telefona i sa fotoaparata ako imaju isti broj megapiksela. Fotoaparat će bolje odraditi sliku upravo zbog većeg objektiva. Iz ovoga se logično zaključuje da je presudni faktor kvalitet optike odnosno objektiva.

Bravo Aranđeloviću, to sam mislio sa 'velićinom' objekta, izvinjavam se da sam se malkice faliveno izrazio. :oops:
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Postod becks89 » Pet Jun 21, 2013 3:19 pm

Mislio si na vrstu objektiva?
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Ivan » Pet Jun 21, 2013 6:58 pm

Da, kao što sam napisao, ono šta je napisao Aranđelović, samo što sam ja brzo tipkao pa zato sam se i faliveno izrazio. :wink:
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Postod mar.co » Ned Sep 15, 2013 3:37 pm

Ljudovi, recite mi vredi li uzimati ovaj Samsung? Jel ima neko iskustvo sa njim i kakvo? :D
http://www.gigatronshop.com/digitalni_f ... _8gb-6708#
_____________Image_____________
Korisnikov avatar
mar.co
Član

Pridružio se: Čet Sep 08, 2011 6:47 pm

Postod Ratomir » Ned Okt 20, 2013 10:21 pm

Шта мислите о Фуjифилм Финепикс АВ150?
Image
Ratomir
Član