Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod Petar 535 » Sre Jun 19, 2013 10:14 pm

Pa bio sam tu . :D
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Sponzor

Postod danilo » Sre Jun 19, 2013 10:17 pm

Pa kad ste se tačno isključili...? Ja sam bio na Bogosloviji danas u smeni u podne, u neko doba... :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Petar 535 » Sre Jun 19, 2013 10:25 pm

Oko 14:30 . :D
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Sre Jun 19, 2013 11:14 pm

Ha, ja bio oko 15:30 do 16:00... Zatekao A-910 i A-990 sa linije 65... :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Jun 21, 2013 10:30 am

I dve kontrole odrađene juče, jedna u podne, druga uveče, obe na liniji 65...

Prvo na 4/65 (trosmenac), u podne sam išao sa A-1054 (IK-201; 2002. godište), skoro pa ceo pravac.
Folija reklame je skroz odvojena od karoserije, visi i leti na sve strane, pogotovu sa gornje strane vozila, gore pri vrhu. Definitivno zrela za zamenu, jer skoro nisam video neku reklamu koja se onako loše drži.
Visina je stalna, odlično je iznivelisana, onako nismo ni bili osa nešto puno putnika, ali svejedno ok održava visinu i udoban je dosta, mek, ne štosuje, odlično izamortizovan.
Sad sama karoserija se od reklame ne vidi, pa ne mogu nešto mnogo oko toga da komentarišem, a prikolica je ok, nije ukošena, poravanta je sasvim sa prednjim delom auta.

Po ravnom ide odlično, al posle iako se dosta ispraznio (ostalo nase je 10ak) uz Ljubice Luković katastrofa, i od Zapisa gore je teško izvlačio, ali Ljubice Luković ga je baš utupio. Pun gas, I brzina i klajgde, klajge do vrha brda, al baš sporo. Jako slabo vuče na usponima, a nije produvao ni malo. Šalta dosta dobro, menjač automatik, Voithov četvorobrzinac, išalta normalno sve četiri brzine, bez nekih izraženih problema, mirno i tiho. Kočenje je dosta dobro, ima ispravan samo nožni retarder, staničnu nema preko komandne table, ručni retarder isto nema.

Tahograf je mark4e Kienzle, u kompletu je sve neispravno (brzinomer, obrtomer, sat, km sat).
Maerač za gorivo i voltmetar nisau ispravni (kazaljke su pale ne nulu). Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do sigurnih oko 6 bara, pri višim obrtajima, pred prešaltavanje u višu brzinu.
Temperatura prvo na 90ak stepeni C, posle ga nabio za sve pare, uz Zvezdaru sa okruglo stotkom i to jakom stotkom, a onda je smanjio koji stepen niže, dok je čekao vreme, i onda lagano nazad, nizbrdo. Inače ne izbacuje vodu i ne kuva na čep.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 8 bara, tu pali redukciju (reducir-ventil).

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E onda uveče, ono je izgleda predzadnji sa oba terminusa, 10/65 (trosmenac) sam išao sa A-1059 (IK-201; 2002. godište)...

Druga priča u odnosu na A-1054. Mnogo, mnogo bolje vuče, ide ko metak, uz Nikole Dobrovića izvlači samo tako, sa ne tako puno putnika, ali ono bez gaženja i punog gasa. Lagan gas, možda malo jači, II, III brzina i očas posla se popenje. Naravno niej produvao, ne oseća se, al kažem u poređenj usa A-1054 mašina i po, znači razlika bukvalno nebo i zemlja. Startan, baš lepo ide. Šalta odlično, sve kao i kod A-1054, nema nikakvih problema. Kočenje isto efikasno kao i kod A-1054, lepo hvata nožni retrader, ručnog ni nema, a ni stanične na komandnoj tabli, samo preko ručice parkirne kočnice.

Limarija je isto jako dobra, barem ovako spolja gledano oplatu. Visina stalna, kao da malo pada na II osovini, al ništa strašno. Udoban je, pliva lepo po putu.

Tahograf je marke "Kienzle", opet ništa nije ispravno...
Merač za gorivo i voltmetar opet neispravni, kao i kod A-1054. Pritisak ulja u motoru od oko 3 do 6 bara, od lera do višig obrtaja, sve ok. Temperatura ovde ne premašuje 90ak stepeni C, bilo po ravnom, bilo na usponima. Ne diže, ne kuva, ne izbacuje vodu.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 8 bara, stalno.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Jun 21, 2013 10:39 am

I ovde jedna kontrola, tačnije napomena...
Sinoć (III smena) sam iša sa A-195 (Mercedes Benz O345 Conecto) i to na liniji 47, a biće da je ono prvenac (1/47), uveče, III smena.

Počeo je diferencijal da bruji i brunda. Čim se krene čuje se, kada se dodaje gas, a i kad se oduzme gas i pusti da auto ide, onda još više bruji i malo zuji. Deluje kao da je tek načet, jer još uvek niej došlo do onog rikanja i nesnosnog urlanja, ali da je načet i da nije u redu nije.

Ide odlično, mada šta samo sam po ravnom išao, od Banice do Slavije, ustvari dobro uspon kod Hrama u Bulevaru Oslobođenja, ali to i nije nešto. Bilo nas 10ak, svi sedeli, a auto pliva po asfaltu, pogotovu u Bulevaru Oslobođenja, od Trošarine do Trga Oslobođenja (Autokomande). Uživanje je voziti se njime, a verujem i voziti ga, sem da još i diferencijal ne cijuče, vrh!
Šalta jako dobro, menjač automatik Voith, četvorobrzinac, ok sve lepo i lagano išalta. Kočenje stvara, nožni, ručni retarder, sve je isravno, odlično hvala, jako jako i meko.

Brzinomer je ispravan i km sat je, samo nisam uspeo da vidim tačnu km, obrtomer isto ispravan, obrtaji idu od oko 550 do 1600.
Merač za gorivo isto ispravan, pri kraju već bila nafta, pa se i ugaio jednom na semaforu. Struja na akumulatorima je na oko 27 do 28 V, stalno. Pritisak ulja u motoru je od oko 2 do 6 bara. Temperatura skoro stalna na oko 80ak stepeni C, ne mrda, sve ok.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočenje je na oko 7 bara, skoro pa stalno.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao ipanel kod vozača.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sub Jun 22, 2013 1:16 pm

Krenem sinoć malo da radim na jednosmenca, na 2/ADA 3... Sad vidim na Konjarnik ne stižem jer sam jao dugo čekao prevoz. Mislio kroz grad da idem, kad kakvi, ajde na liniju 17 kod opštine. Čekaj, čekaj, čekaj ma nema ništa. Dođe ADA 2 i ajde njime na Adu onda. Dođem, kad kolega kaže, odradio krug sa A-968, nabio mu temperaturu, nema mu pomoći garaža. Ajde neka kombinacija kad ne vredi, vožnja već odjavljena, isključen za garažu.

Ja se prošetam, natočio vodu, seo u hlad, i čekaj, čekaj ne zove on. Okrenem, ma kaže nema ništ da mu da, čim uzme zove. Ništa odem ja preko Mirijeva do garaže, pojeo sladoled, prošetao se ništa. Na kraju gledam na sat sad reko i da uzme nešto, tog trenutka, on nema vremena do Ade da ode da bi odradio zadnji pravac, a pritom niti je zadnji na liniji, rano završava, jednosmenac i još sezonska (znači krajnje leva) linija.

Ništa, vidim ja ovde rabote nema, samo sam dežurao, al ništa odradili zajedno nismo.

Na kraju ja završim na 4/27 (trosmenac) i tamo me čeka A-940 (IK-218N; 2008. godište). U toku I i II smene bio rezerva na Trgu i Mirijevu, a uveče odradio celu smenu na 4/27. Znači 4,5 kruga, od 16:31 do 23:00 garaža, bez kvarova, isključenja, problema iu drugih gluposti. Turaža je ok. Veći deo dana, prvaci po 47 i 48 minuta, stiže sasvim ok, jedino uveče ima jedan pravac (Trg - Mirijevo) 35 minuta (20:55 - 21:30).

Auto je ok sasvim, iako je kaNta, nije tako loš, valjda je očuvan na onoj niziji, na 1/96. ž
Vuče jako dobro, ide ko metak, ne guši se, ne trese. Prepuni smo išli jedan pravac ka Trgu i išao je odlično, ko da je prazan. Šalta jako dobro, menjač automatik, četvorobrzinac, Voith, sve normalno išalta. Kočenje dosta dobro, ispravni su i nožni i ručni retarder, stanična, parkirna, sve super.

Karoserija sve u redu, nema nikakvih većih oštećenja, ulubljenja, prikolica sasvim poravnata sa prednjim krajem vozila. Visinu isto ne gubi, onako jeste krući, još kad ošajdari preko neke rupe i kolotraga uh, al nije puno raštrešen.

Kuca km sat nekih 590 000 km... Ispravno je sve. Tahograf, brzinomer, obrtomer, tahograf je na mestu, u fioci iznad vozača.

Nafte pola pun rezervoar i malo više od toga. Pritisak ulja u motoru od oko 2,5 bara na leru do oko 6 bara. Temperatura na 90ak stepeni C, tu imahom stalno i drži, posle digao do 98, 99 krenuo zumer i centralnu da pali, ali je ubrzo ohladio. Znači ne pravi probleme, nije bilo potrebe da se doliva voda.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži negde na oko 7 bara, u proseku.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Fluo rasveta putničkog salona razbija, kida... Kad smo upalili svetlo uplašio sam se kad je ono sinulo, skoro ono nisam video, ko Marakana.

Tako, eto bez kvarova (najzad) odradismo... Posle garaža lagano i tako...

A, sad i prekovremene imama. ihiiii... :!: :!: :!: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Jun 23, 2013 1:35 pm

Radio sam ja još u petak, uz to dežurstvo za 2/ADA3, usput sam odeljo još po neku kontrolu... Ono da ne ispadne sedi besposlen na Adi, mada ni tamo nisam bio besposlen, al dobro...

Ovaj da krenem s Kosmajcima i makinom kojom sam išao ravno jedan pravac, Ada - Mirijevo II, linija je znači ADA 4 (za polazak zaista nisam siguran pa da ne lupam), a makina je A-73 (IK-103F; 2005. godište).

Beše ovaj Mutke rađen pre oko pola godine, imao je generalno remont u Centralnom Remontu, na Dorćolu, tad je ispeglan onako ljudski, odrađen baš kako treba i sada se to da i primetiti. Oplata strava, ceo je presvučen novom oplatom, nidge ni k od korozije, prav, nije nešto ukošen. Ide lepo, pliva po putu, visina stalna, nema da pada, ne štosuje, ne skače, onako baš lepo ide. Opterećenje ceo pravac se svodio na najviše možda 30ak putnika, uglavnom su svi sedeli, a to je inače bilo uveče. Malo se kasnije zatvaraju oba krila II vrata.

Ide odlično, dosta dobro prima gas, startan, ide odlično. Petlja "Radnička", Mostar, Nemanjina, Resavska, Mite Ružića, Mirijevski Venac (dal sam neki uspon zaboravio...?) sve odliočno savladava, ne guši se, ne trokira, ide strava. E menjač zeza, ne stalno, al povremeno. Kida, i kad se kreće iz mesta oće onako da zvizne i posle kad prešaltava (možda najviše iz I u II brzinu) tresne baš onako jako. Kao da fali ulja u menjaču, tako zvuči. Kočenje jako dobro, nožni, ručni retarder sve radi, stanična, parkirna, sve drži kako treba.

Tahograf je naknadno stavljen, nije onaj fabrička ugradnja, "Novatronic", verzija koja fabrički nema ugrađen obrtomer. Brziniomer i sat su ispravni, valjda je i km sat, sat inale pokazuje tačno vreme.
Merač za gorivo nije ispravan (kazaljka te na maksimumu, te na nuli). Struja na akumulatorima je na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 3 bara na leru do oko 6 bara, pri vešim obrtajima, pred prešaltavanje u višu brzinu.
Temperatura tu je negde bila na 90ak stepeni C, onako mahom je tu održavao. Ne kuva, ne izbacuje vodu.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 bara, mahom stalno.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onda posle i jedno pravo letnje osveženje... Stuštavanje niz Mirijevski Bulevar i A-164 (Mercedes Benz O345 Conecto) i 2/25P (trosmenac), smena uveče (III smena). Nije bilo stuštavanje, šalim se ja malo, normalna vožnja...

Ma auto je strava, ono je milina dužiti, ja mislim...
Nemam šta puno da razglabam o ovoj aždaji, jer je auto picikato... Mislim i ide odlično, stvarno i gasi prima jako dobro, startan, mada ajd sadnešto i realno nije kad smo samo nizbrdo išli, ceo put, ali opet. Šalta dobro, krajnje mirno i to, Voithov je menjač, automatik, četvorobrzinac. Kočenje krajnje efikasno, Stara Mečka pa nema ručni retarder, al zato nožni odlično hvata. Ne čuje se pumpa volana.

Brzinomer ispravan. Obrtomer isto, sve radi. Rado i km sat, samo ne pročita ja dobro km.
Merač za gorivo i on je ispravan. Struja na akumulatorima je na oko 27 V, stalno.
Pritisak ulja u motoru od oko 2,5 bara na leru do oko 6 bara, pri višim obrtajima. Temperaturu je držao na nekih 80 i koji stepen C.
Prtisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7 bara, tu je maltene stalno.

Da, limarija je ok sasvim, ništa posebno nema da se kaže i napomene, visina isto tako, nije ukošen, nije ni malo iskriveljen... Ma ono Mečka šta drugo čovek da kaže...

A, napred ventilator, kod vozača, vrti li vrti... Verovatno su ga na 24V prikačili, ali su mu spuštali na 12V, al radi uglavnom. Svaka čast redovnoj posadi na ovoj i te kako korisnoj spravici.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Jun 23, 2013 1:49 pm

Za A-750 (IK-112N; 2008. godište) čisto da pomenem da je od solo N serije jedan od boljih kola... Deluje očuvanije, a pritom i nije nešto puno rastrešen, kakvih primeraka ima, ovaj je još i suvo zlato.

Kratko sam njime, (ono što bi ja reko u lokalu) išao na 1/202 (trosmenac), uveče (III smena), pa eto čisto da pomenem.

Ima ispravan tahograf, brzinomer isto, km sat takođe, obrtomer bešeneispravan, čini mi se da je kazaljka stalno na nuli.
Temperatura oko 90ak stepeni C, možda i koji stepen iznad, tu je držao. Pritisak ulja u motoru od 2,5 do preko 6 bara, znači standardno.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I na kraju sam išao sa A-1038 (IK-201; 2002. godište) na 1/65 (trosmenac), isto uveče (III smena), zadnji obrt.

Moram odmah da napomenem da je jako slabo osvetljenje putničkog salona, sigurno bar pola fluo-cevi ne radi, što može da bude opasno.

Limarija, karoserija, oplata i to sve spolja, onak neki prosek, ima reklamu (sad mi stade mozak za šta je...) al onako folija se drži, nije loše. Ispod nje, koliko sam video da se nazive oplata, koja nije u nekom Bog zna kakvom stanju. Visina u redu, ne štosuje, ne pada, sve manje - više u redu. Po Brankovom mostu, lepo ide, onako fino špiluje, čak i preko dilatacija. Bio je dosta pun putnika (petak, a zadnji), pa mi to sve deluje da je konačno rešen problem sa visinom na ovom autu.

Ide solidno, i na usponima nije tako loš, Nikole Dobrovića savladao je dosta dobro, dotle se već bio i ispraznio. Šalta ok, kočenje nije loše, ima ispravan i nožni, a i ručni retarder. Stanična i preko komandne table, parkirna drži, sve ok.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, sat i km isto, dok obrtomer nije.
Merač za gorivo j neispravan. Struja na akumulatorima je stalna na oko 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 do 6 bara, tu varira u zavisnoti od broja obrtaja. Temperatura između 90 i 95 stepeni C, veći deo, ustvari i ceo pu je u tim granicama održavao.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu su na oko 8 bara, na nekih 8,5 aktivira redukciju (reducir-ventl).

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Jun 24, 2013 9:08 am

Juče donekle slična situacija kao i u petak... Isto krenem na 2/ADA 3 (jednosmenac), ista turaža je na svim ADA linijama i za radni dan i za suboru i za nedelju.
Dođem na Konjarnik, nema auta sa 2/ADA 3... Tu je BIKonja sa 4/ADA 3 u kvaru i A-1012 i A-184 sa linije 31, beše sa 17ice i 19ice u tom trenutku nije bilo vozila.

Šta se dešava, isključen je A-946, problemi sa turbinom, prvo se dobro pokazao, ali posle izvesnog vremena odjdnom putnički salon se napnio dimom, da putnike nisi mogao da vidiš, krenulo da smrdi i ništa kraj vožnje, pravac garaža. A, pre njega je tu izašao A-941, koji je u početku tu i bio redovan, međutim posle kraćeg vremena (malo nakon izlaska iz garaže i uključenja na 2/ADA 3) nabije temperaturu do stotke i krene da gubi vazduh i da mu na svim jastucima pada visina, tak oda je in ubrzo garažiran. A-952 tek što je upaljen, tek što je krenuo, bukvalno na kapiji izgubi visinu na svium jastucima i on se isključi.

Tek na kraju se uključi A-944 (IK-218N; 2008. godište), koji je trebao da izađe na 4/ADA 3, ali je gubio visinu na svim jastucima (ustvari valjda i niej hteo uopšte da digne visinu), a i voda za hlađenje mu odnekle curi (da li baš sa hladnjaka ili sa nekog creva).

Nas je išak poslužio, ali samo za zadnji pravac, jer je toliko vremena i ostalo, čak je i za to bilo knapirano. Nema dok se sve ovo izređalo prođe vreme.

Užasno, ali užasno je rastrešen, aja sam bio ubeđen da su mu jastuci skroz legli, pa baš gledam spolja, međutim ne, držao je normalnu visinu, al je rastrešen strava. I sporije kad se vozi isto tako, a deluje ko da se ide 100 na sat po kraterima.
Oplata ništa posebno, mislim toliko loša nije, ali ima oštećenja, korozije doduše nema, barem nisam primetio da je ima, ali ono udaraca, oštećenja po oplati, svetlima, branicima, ima dosta.

Ovako u vožnji nije loš, mislim kako ide, jer ide dosta dobro, gas prima jako dobro, usponi sve ok, mada putnika gotovo da nismo ni imali. Šalta jako dobro, mirno, tiho, neosetno, ne kida, ne traz, ne cima, ne trese, a menjač je četvorobrzinac, Voithov, automatik. Kočenje isto dobro, ispravan je nožni, a i ručni retarder, stanična, parkirna sve radi, sve drži.

Tahograf ima, brzinomer je ispravan, obrtomer isto tako, sve radi. Km je negde na oko 590 000 km, čini mi se.
Nafte je bilo preko pola rezervoara, ma da i mnogo više, kad ništa nije ni radio tokom celog dana. Pritisak ulja u motoru, ono standardno, od oko 2,5 bara na leru do nekih 6, skoro 7 bara, pri višim obrtajima.
Temperaturu je držao negde između 85 i 95 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na predenjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži u proseku na ravno 7 bara, stalno.

Slabo je osvetljenje putničkog salona (pregorelo je nekoliko fluo-cevi) u prednjem delu vozila (zona I vrata).
Kad se malo više namotava volan, bilo u levu, bilo u desnu stranu, malo se čuje (škripi) pumpa volana.
Potrebno je na dva mesta prišrafitipoklopce ispod sedipšta, one male poklopce koji služe da bi moglo da se priđe točku sa gornje strane.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posle sam išao sa A-973 (IK-218N; 2008. godište), ono je tek haos, znači po ravnom asfaltu, normalnom, bez nekih većih oštećenja, kolotraga, ne baš ko pista, ali u pristojnom stanju, na 40 na sat se maltene raspada. Drži stalnu visinu, ne pada, ne štosuje, tu je sve ok, ali je ovako rastrešen ubij Bože. To trese, skače, kad naiđe na manju rupu zvekne onako baš dobro.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod avramovicsasa » Pon Jun 24, 2013 12:25 pm

Znači sledeći gori gr.br. 73 :twisted: ,Danilo beži od Kosmajskih buseva što dalje,nešto su im malerozne tvoje kontrole :D
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Pon Jun 24, 2013 5:34 pm

Au bre pa samo sam jednog "izmalerisao"... Nemo sad teramno mak na konac... :lol: :mrgreen: :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod branik » Pon Jun 24, 2013 5:37 pm

avramovicsasa je napisao:Znači sledeći gori gr.br. 73 :twisted: ,Danilo beži od Kosmajskih buseva što dalje,nešto su im malerozne tvoje kontrole :D

Или 174. Колике су квоте?
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod danilo » Pon Jun 24, 2013 5:38 pm

Njega nisam pisao... :mrgreen:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Jun 24, 2013 6:29 pm

Na šihti (ustvari II deo šihte) na 17/65 (to je inače ono čista šihta, dva ulaza, dva izlaza) sam išao sa A-1007 (IK-201; 2002. godište)...

Ide ok po rsavnom, malo tromiji kad kreće iz mesta, al ide, nije loš... E sad posle uz Nikole Dobrovića, nismo imali nešto preterano putnika, al pun gas, I brzina i ono klackanje do vrha brda. Tu ga je baš utupio, al ovako ide solildno. Mislim kao makina može da se pohvali. A, i temperaturu je danas u podne držao na nekih 90ak stepeni C, malo iznad je digao posle uspona, ali u proseku na 90 drži, ustvari i ne prosek, nego ga tu zacementira, što je ok, a i danas je vrućina. Nema da izbacuje, vodu, da kuva, i tako da pravi neke druge gluposti...

Kočenje je ok, mislim da nije loše, ispravan je samo nožni retarder, stanična i parkirna (stanična samo preko ručice ručne, nema na tabli komandu). Onako nožni retarder ok hvata, jako, a meko. E ono što je interesantno, što sam i sam ubrzo provalio je da više nema Alisonovog šestobrzinca, već mu je posle par godina, ponovo vraćen Voithov četvorobrzinac. Vidim nešto mi neobično, duge brzine, nema onog čudnog seckanja brzina i drugačijeg prešaltavanja, kad onog bacim oko na tablu, a ono stavljeni Voithovi tasteri i metlanom pločom zakrpljena rupa, gde je bio onaj panel za Alisona.

Tahograf je marke "Kienzle", ispravan je samo sta, tu je malo kasni, a brzinomer i obrtoer su neispravni, km at ne znam tačno da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka ne mrda sa nule. Struja je stalna na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru od oko 1,5 bara na leru do nekih 5 - 5,5 bara na višim obrtajima.
Temperatura, rekoh već gore, na 90ak stepeni C, manje - više stalno.
Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara, mada povremeno napred padne na oko 6 bara.

Limarija je ok, oplata je dobra, korozije toliko i nema, prikolica nije ukošena, lepo prati prednji deo vozila. Isto tako visina ne pada, ne štosuje, udoban je u vožnji, onako tu je sve manje - više u redu, nisam primetio neke probleme i kvarove.

Ispravno je osvetljenje svih instrumenata na komandnoj tabli.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije