od Drica » Čet Jul 04, 2013 6:29 pm
Neko od nas je napisao da su 112n i 218n iz 2012. najbolji autobusi koje je do sada Ikarbus napravio i da se ne mogu porediti sa kvalitetom izrade 218m.
Potpuno se slazem. Pre nekoliko dana,vozio sam se u 112n na liniji 88. Bus je,ako se dobro secam,odavno presao 120000km i apsolutno je utegnut,nista ne trese,motor se jedva cuje,a pritom,bio je pun. Kada smo izasli na Brankov most,majstor ga je oterao na 70-75km/h. U busu,tisina. Diferencijal se ne cuje,motor prede,niko ne primecuje da idemo ozbiljno preko dozvoljenih 50.A da ne spominjemo sa kojom lakocom je on stigao do tih 75km/h. Jednostavno,odlican bus!
Sto se tice 218m,meni se on iskreno svidja,pogotovo spolja. Ali unutra,uopste nije uradjen na nivou 112n i 218n. Klima jedva da se i oseca,najvise se oseca u usima koliko zuji,svaki panel na krovu stoji drugacije,isto tako i paneli na zidu. Isti i lupaju nenormalno. I dolazimo do famoznih vrata. Ne razumem zasto su toliko bucna pri otvaranju i zatvaranju. Sto zbog nenormalnog sustanja,sto zbog zakucavanja pri otvaranju. Svaki 218m u kojem sam se vozio barem jednom je imao problem sa zatvaranjem vrata. Pricao sam sa jednim vozacem na 27 bas o vratima. Nije mi rekao koji pogon je u pitanju, ali mi je rekao da od 15 koliko ih stoji u garazi,10 ima problema sa vratima,sto je meni,apsolutno neshvatiljivo.