Logo

Temsa

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Re: Temsa

Postod BaNe_PO » Pet Dec 21, 2012 3:27 pm

Ovoj mojoj vala nista ne fali....cepa Kladovo vec tri godine bez problema....
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 8:59 pm

Sponzor

Postod MILE » Pet Dec 21, 2012 3:36 pm

Može Temsa da bude dobra ako se vodi računa o njoj, to ljudi u Veoliji najbolje znaju.

@Sofercic
Nije Autobanat imao prve Temse..... Prve dve Safari AS (serija pre SD, poepuno su iste kao i SD) je uzeo Jugoprevoz iz Kruševca još 2002/3 ne sećam se tačno, onda je Adio turs piočeo da ih uzima, a Autobanat je negde 2006te uzeo prve..... Tad su stiglee i u Autoprevoz iz Loznice i Topolatrans koliko se sećam.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Nibus-ja » Pet Dec 21, 2012 4:50 pm

Sofercic je napisao:Procitao sam sve na temu od Temse.E pa ovako:
Temsa diamond bakarne braon boje koju toliko spominjete je prva u Srbiji i to je nesto iz Temse kao prototip(8takvij ima).Zato i ne sme da se farba vec samo "farba" nalepnicama.To nije los auto.Ta temsa je bila u vladicinom hanu,pa AUTOBANATU(licno vozio) i mogu reci da conecto bolji auto.Sad je ta temsa u Sever transu.(cuo sam i da su izvrnuli)Mnogo sitnih kvarova,zbog kojih ne mozes krenutiImao sam i cast voziti prvi tj drugi diamond u Srbiji svegea 1900km na satu imao.I posle 4 godine sa skladnim odrzavanjem moze na prigradcku liniju.jer je skroz propao,doduse ta je automatik ima sporcko menjanje na 2600 obrtaja i jos dosta opreme.Enterijer je dobar ali izolacija nula.sedeti pored prozora zimi,reuma ne gine!Jedino na njoj valja sedista i lepa joj je tabla i izgled(ukrali od skylinera).oblik sedista je podseca na Sitzplaceoova,zato je i udobnost na visem nivou.Sve u svemu Safari je jos gori auto,na brdima se greje.Nije za duge linije.HD-ejka je malo bolja ali uspon,temperatura 100 tako da opet krs.Tourmaline ne vredi spominjati jer tek oni nisu vredni pomena!Autobanat je prvi imao Temse u Srbiji.Kad sam se pojavio na BAS-ovom parkingu pitali koji je ovo kinez.Tako da sam 6 godina sa njima!Scania eelbo stara 15 godina ima vece ubrzanje u 7 brzini nego temse u petojj.Los obrtni momenat!Snage ima,ali je to lose uradjeno tako da je lenja.Kamionski motori i kamionsko vesanje motora je unutra zato su i bucni i zato i tresu!Taako da je TEMSA auto koji treba kupiti na lizing i to na 3 godine da se obrnu pare i otplati sebe i prodati za nove gume.Polovan dajmond 2010 500000na satu 65000evrica.Odlicnom stanju.Temsa je kopiran auto NEOPLANA I MERCEDESA jer se isti i prave u turskoj!Ako ne vozite ili niste vozili temse ne komentarisi te!Neoplan i Setra(431dt i cela serija 500)[color=#FF0000][color=#FF0040][color=#804000][color=#80BF00][/color][/color][/color][/color]

Између Владичиног Хана и аутобаната била је у Зајечарском ТИМАС-у :wink:

MILE je napisao:Može Temsa da bude dobra ako se vodi računa o njoj, to ljudi u Veoliji najbolje znaju.

@Sofercic
Nije Autobanat imao prve Temse..... Prve dve Safari AS (serija pre SD, poepuno su iste kao i SD) je uzeo Jugoprevoz iz Kruševca još 2002/3 ne sećam se tačno, onda je Adio turs piočeo da ih uzima, a Autobanat je negde 2006te uzeo prve..... Tad su stiglee i u Autoprevoz iz Loznice i Topolatrans koliko se sećam.

Ја мислим да је са тим темсама и АС-НЕГОТИН међу првима стартовао(и то египатски САФАРИ сада је та темса у БОРТРАВЕЛУ, сваки дан ради Београд не гаси се) али о томе ће Негас боље знати јер им је ближи :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod sarenacmarko » Pet Dec 21, 2012 6:48 pm

Sofercicu ta crvena Temsa Daimond je imala manuelni menjac 4+4 (ako si na nju mislio). Anegdota za tu Temsu u Autobanat kad su je dogonili doterali je 4 sporom brzinom jer nisu znali da presaltaju dalje. Safari se nisu u pocetku grejale u brdu, otac mi kaze da treba hladnjake skinuti i oprati, bar to rade na HD od Sokoprevoza inema problema, taj autobus leti. Najvaznije je da ljudi koji su za volanom znaju da voze, pa tako da te Temse i nisu toliko lose. Sad mi otac vozi Setru s417hdh i kaze da je odlican autobus, ali Daimond nije toliko los.
Korisnikov avatar
sarenacmarko
Član

Pridružio se: Ned Nov 14, 2010 8:19 pm

Postod Marko_KM » Ned Jan 13, 2013 3:43 pm

Image
Marko_KM
Član

Pridružio se: Pet Nov 16, 2012 5:36 pm

Postod negas » Uto Jan 15, 2013 12:40 am

Aleks_BGD je napisao:To brate kazi im da to autobus nemoze da bude nikada.

Zasto imate potrebu da uporedjuete Temsu sa EVOBUS-om, to nije tema, a Vi gurate u to stalno... Temse amatik u Veoliji, jedu zivu decu, Begaljicko brdo i Bubanj potok, mogu svaki bus u Srbiji da odnesu, nisam se uverio jednom, vec 333 puta, naravno vrlo vazno kod vozaca koji ih duze i voze svaki dan, pa ih poznaju. Primetih jednom kada je jedan drugi driver vozio, nije naviko amatik verovatno, jedva izvuko brdo, ko zna dokle mu je podigao Temp :oops: :wink:

Sofercic jel si probao amatik?

Kako idu RD, njih ima Litas, ne gase ih, mada jeste da bruji ona plastika pozadi...pazi sad - putnici su dosta zadovolnji njima na relacijama BGD-Kladovo!

A kad si kod reume, jeste hladno na prozoru, ali vozih se i u MAN-a lajonsa isto Veolija isti slucaj, bije s prozora pa cepa...takva su ta stakla vakuum...mada ni nekada s kederom nisu bolje prolazila...

Pisi nam jos o Temsama :wink: :arrow: Seti se jos kojih stvari, ali nemoj da uporedjujes sa EVOBUSOM, nije to tema :wink:

Ja sam za to da Temse zamenimo domacim Ikarbusom, ako trule, bar da nemamo za cim da zalimo :D :wink: Mada videcemo, ove u Litasu dobro guraju, a dobro se maltretiraju :wink:
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Tarykata » Čet Mar 21, 2013 3:13 pm

Image
Tarykata
Član

Pridružio se: Pon Sep 10, 2012 12:26 pm

Postod Adin_Zne » Pon Mar 25, 2013 9:56 pm

Image
Adin_Zne
Član

Pridružio se: Pet Apr 01, 2011 2:10 pm

Postod Goran sk » Čet Maj 16, 2013 9:58 pm

Temsa ....
Image
Image
Image
Image
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod dusanman » Sub Maj 25, 2013 4:30 pm

Image
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod Nibus-ja » Sub Maj 25, 2013 4:44 pm

бивша АС-Неготин, одлично изгледа :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod tomo » Ned Maj 26, 2013 10:07 pm

Image
Korisnikov avatar
tomo
Član

Pridružio se: Sub Jul 17, 2010 10:58 pm

Postod negas » Pon Maj 27, 2013 12:04 am

BRAVO Tomo, Temsa u ne tipicnoj boji, bez mat crne oko vratiju i vetrobrana!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod tomo » Pet Jul 26, 2013 3:20 am

Temsa Safir
Image
Korisnikov avatar
tomo
Član

Pridružio se: Sub Jul 17, 2010 10:58 pm