Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod danilo » Ned Jul 21, 2013 6:09 pm

U još jednom dvestakecu iz 2002. godine sam se danas vozio... i to u A-1084 (IK-201; 2002. godište) i to bi trebalo da je bilo na 5/65 (trosmenac), u podne (u toku II smene), od graada nazad ka Novom Beogradu...

Ono što je novost je to da je produvao na ioberlauf, tako da sada toliko i ne purnja beli dim, al zato pored smrdi na sagorelo ulje za sve pare. Čak se ni u celom putničkom salonu to toliko ne oseće, možda kada se krene iz mesta, pa kad mu se da gaščina onda i da, al ovako kad se otpusti as nimalo. Kad krene, gledano spolja s leve strane malo zadimi, vrlo malo. Gledam posle manometar i pritisak ulja mu se skrozao, na leru ispod 1 bara, ovako ne prelazi nekih 2 do 2,5 bara. Možda je i do davača pritiska, ali je opet činjenica da troši ulje.

Po ravnom odlično vuče, još nas ni u jednom trenutku nije bilo preko možda 50akk unutra, ma milina Božja, lepo kreće, čak nije ni tako trom pri polasku iz mesta, lepo kjrene, zaletio se sasvim dobro, kad dođemo mi do Nikole Dobrovića, gore do uzbrdice, tu mrka kapa. Pun gas, I brzina, nas možda 20ak do 30ak unutra, ma haos, ne može da izvuče. Skoro kod jadni A-1080, možda je za neku nijansu bolji od njega. Šalta dobro, menjač automatik, četvorobrzinac, Voihtov je. Kočenje sasvim dobro, ispravni ručni, nožni retarder, neki patrljak od ručice ima, stanična, parkirna u principu sve drži.

Prav je, prikolica poravnata sa prednjim krajem auta odlično poravnata, miran u vožnji, veoma udoban, mek, stabilan, nema da gubi visinu, ne štosuje. S strane limarije je odličan auto. Isto tako je oplata odlična, ne primećuje se da igde ima imalo korozije. On je relativno skoro i kompletno prefarban, ono kad je ostao bez zelen reklame za "Ok Shop".

Tahograf je marke "Kienzle", ispravan je brzinomer, kao i sat koji je tu i tačan, obrtomer nije (kazaljka ne mrda sa nule). Km sat nisam siguran da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan, ustvari ono nije ni pokazivač za gorivo nego za pritisak ulja (i to bi rekao iz neke isečene Mečke, A-933 ili A-934 ili A-935). Struja na akumulatorima je na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru, kaže, od 1 do 2,5 bara. Temperaturu malo gruva, drži izmđeu 90 i 95 stepeni C, stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem ,a i na zadnjem kočionom kolu drži između 7,5 i 8 bara, stalno.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Malo zaglavljuju III vrata, povremeno, ali retko.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Iiiii kontrola sa jednog Kosmajca... bila mala pauza pa ponovo da stavim... Mečka, da, da Mečka, prvo pa muško...

Na 6/25 (trosmenac, barem mislim da je trosmenac), sam danas u smeni u podne (u II smeni) išao sa A-164 (Mercedes Benz O345 Conecto), kraća relacija, par stanica, al sasvim dovoljno da kane kontrola...

Ovako superiška auto, zdrav, prav što bi se reklo... prav ko strela, izuzetno udoban, stabilna, udoban u vožnji. Visina stalno i pravilno iznivelisana na svim jastucima (na obe osovine), ne pada, ne štosuje. Izizetno je tih, Mečka pozadi brunda i grmi, al onako odaje veoma prijatan zvuk. Tu je sada i nova reklama za "Coca Colu", sa onim imenima, čudima, meni se iskreno dopada, daje mu neki šmek, taman za leto. Vrata sve u redu, prorozi, svetlosna signalizacija, sve radi, sve je u redu.

Ide ko prava ašdaja. Vuče odlično, startan, ide baš dobro. Mirno i lagano prima gas, al kad povuče kida. Menjač je automatik, marke je Voith, četvorobrzinac, normalno i lepo išalta sve četiri brzine, biz cimanja i kidanja. Kočenje veoma dobro, ispravan je nožni retarder, onako lepo hvata i dosta je jak.

Ispravan je brzinomer, km sat nisam video lepo jer je ono staklo musavo i mutno. Obrotmer je isto ispravan.
Merač za gorivo već bi rekao da nije ispravan. Struja na akumulatorima je na oko 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru je na oko 2 bara na leru posle ide do nekih 5 bara, na višim obrtajima, pred prešaltavanje u višu brzinu. Temperatura poprilično stalna na nekih 80ak stepeni C, ne mrda mnogo odatle, maltene tu i ukopava.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na ravno 7 bara, stalno.

Nemam nikakvih primedbi strava auto, sve je ok, kako limarija, tako i što se mehanike tiče, barem ono što se u toku vožnje da primetiti... Znači vozi i uživaj... :!: :!: :!: ;) 8-) :) :D :D :D

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Usput da pohvalim i A-942 (IK-218N; 2008. godište)... njime sam danas išao na 3/77 (trosmenac), u podne...
Očuvaniji uato, nije toliko rastrešen, nije bučan, čuju se trapovi malo više, naročito na I osovini.
Temperatura na nekih 90 do 95 stepeni C, poprilično stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do oko 6 bara.
Km sat kuca oko 400 000 km na satu, što mi deluje mnogo malo.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod branik » Ned Jul 21, 2013 11:33 pm

Ranije su pred leto vadili termostate i sipali vodu umesto antifriza. Rade li to jos uvek?
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod danilo » Pon Jul 22, 2013 1:07 am

Za termostate nisam siguran zaista, al za vodu da. Najnormalnija pojava.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Jul 23, 2013 5:31 pm

E, a juče sam na 13/65 (II deo šihte, ipak je to to šihta u pitanju; čista šihta) sam išao, odnosno vozio se u A-1022 (IK-201; 2002. godište)... S njim sam na neki način bio na smeni, 28. juna ove godine, bio uključen kao rezerva na Mirijevu pa odradio krug na 4/27, a posle je tu bio uključen A-973.

Tada je imao problema sa IV vratima, zaglavljivala su i vrlo esto nisu htela da se zatvore, ni preko tastera za sva vrata, ni preko tastera za samo IV vrata. Tu je baš zadavao muke i glavobolje (struja ga je ustvari zezala, kontakt), a sad mu je taj problem rešen.

Moram da pomenem reklamu koju ima, "Champion" reklama, koja je u katastrofalnosm stanju, ali bukvalno. Napred i sa strana i ne tolikom nije tako baš strašno, ali zato je na zadnjoj strani prikolice baš, baš katastrofa, froncle i rezanci. Prikolica je vrlo malo, minimalno, ukošena, u principu je prav. Visina je stalna, ne pada, ne štosuje i onako relativno je udoban u vožnji. Malo se čuju traspovi i to na III (pratećoj) osovini.

Ide onako, ništa posebno, nije nešto startan pri polasku iz mesta, mada tolika mrcina i tromina nije. Uz Nikole Dobrovića ga sa 50ak putnika možda izvuče, onako I, II brzina, jači gas i ide onako sasvim solidno. Šalta dobro, dosta mirno, menjač je Voithov automatik, četvorobrzinac, išalta lepo sve četiri brzine. Kočenje relativno je ok, ispravan je nožni retarder, ručni nema, kao ni ručicu stanične kočnice na komandnoj tabli.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije, sat je ispravan i tačan, a mislim i da je km sat isto tako ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan, kazaljka ne mrda sa nule. Struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do oko 5 do 6 bara, na višim obrtajima. Temperatura mahom na oko 95 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje su i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 7,5 do oko 8 bara.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Jul 25, 2013 9:03 pm

U još dva Kosmajeva auta sam se danas vozio...

Prvo u FAPčini i to u A-257 (FAP A-537.2 2002. godište) i to na liniji 41A,,, polazak mislim da je prvenac u pitanju (1/41A), ali ne mogu da tvrdim. Uglavnom u dva navrata sam se njime vozio, prvo ujutru (I smena) i to zadnji obrt, a posle i u smeni u podne (u toku II smene), negde na pola smene...

Trom je, dosta slabo vuče znači jedva se uzverasmo uz Baštovansku, od tržnog centra do Borske. Tad smo bili baš puni, ne baš dupke, ali opet podosta. Pun gas, I brzina i ide, ali dosta slabo i kilavo. Pre toga smo bili prazniji, i još išli niz Baštovansku, tako da je ono strava. S menjačem ima problema... zeza i kida kad šalta, ne uvek, ali povremeno, pogotovu kad muse daje slabiji gas. Menjač je automatik, trobrzinac, marke Voith. Kočenje je dosta dobro, beše pored nožnog ima ispravan i nožni retarder, koji dosta lepo hvata, mada mislim ne preterano jako.

Ovako spolja limarija nije tako loša... Oplata je dosta dobra, rekao bi zdrava, mada je krpljen sav, napred i pozadi poklopci labavi, kilavi. Visinu je ipak držao, iako su ga novi nari krstili "Autobus ubica". Udoban je, ne štosuje, ne pada visina, onako sasvim je ok, stalna je visina.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije, sat je ispravan i tačan, km sat ne znam da li je ispravan.
Merač za gorivo i voltmetar su neispravni. Pritisak ulja šiba od oko 2 bara na leru pa do oko 5 - 6 bara, posle, na višim obrtajima.
Temperatura stalna na oko 70 do 80 stepeni C. Ima izvučen termometar pored komandne table.

Ispravan je panel kod vozača, kao i svi validatori u putničkom salonu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A, pre, ustvari posle toga, najbolje rečeno između dve vožnje u A-257, sam malo išao i u A-66 (IK-103; 2000. godište) i to na 2/403 (trosmenac), u podne (II smena), kao zamena za A-100...

Ovo je jedan od boljih Kamilka u Kosmaju, mislim na limariju. Gledam, bre stvarno prav ko strela, jeste da je iomao remont pre koju godinu, al opet se jako dobro drži. Nema grbu, nije izlomljen, oplata jako dobra, zdrava, nema, barem se ne vidi, ni najmanji trag korozije. Isto tako visina je stalna, ne pada, niti štosuje, te izuzetno dobro špiluje po Avalcu... Uživanje u vožnji, šteta što duže nisam njime išao, al nema veze...

Po ravnom sam se samo vozio u njemu, al tu ide odlično... Onako startan je, umereno, lepo može da povuče, lepo ide, mirno prima gas, s te strane je ovak osuper auto, zaista. Menjač je kida, ne lomi, ni cima, inače je to Voithov automatik, četvorobrzinac. Kočenje je ok, ustvari ručni retarder je dosta jak, onako nije baš da ga ukopava, ali lepo može da ga uspori.

Tahograf... isto beše "Kienzleov", ne rade brzinomer i obrtomer, sat je ispravan i pokazuje tačno vreme, km sat ne znam da li je ispravan.
Merač za gorivo nema (tu je ona lepa, bela, rebrasta, plastična časa... :mrgreen: ), voltmetar isto rikno.
Pritisak ulja ide od oko 2 do 6 bara, sve je ok. Temperaturra je na oko 80ak stepeni C, stalna.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 bara, mahom stalno tu drži.

isprasvni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sa A-999 opet iste muke... temperatura na 95 stepeni C, što i nije tako strašno, al vazduh ne može da nabije preko 7 bara, malo se čuje pumpa volana, trom, izuzetno slabo vuče... Jedino je limarijski dosta dobar. Odradio jdanas na 12/65, utros dopunu i smenu u podne i ćao bate... garaža... Posle uključen A-755 i on je crko, pa je kao rezerva izašao A-715 na jedan obrt...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Pet Jul 26, 2013 12:32 am

#715 ostao do kraja, sad mi je Nemanja javio.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Pet Jul 26, 2013 8:34 am

Au, pa da verovatno je redovnom vozaču ostavljen A-715 da odradi s njim do kraja smene...
Nisam ja posle izlazio pa ne znam.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Jul 26, 2013 6:39 pm

E prvi put sam danas u smeni u podne (u toku II smeni), išao remontovanim (mislim nakon odrađenog remnonta) A-1271... i to na 7/75 (trosmenac), a A-1363 se nešto nije tu zadržao, eto dva dana bio i danas izađe A-1271, a ne znam šta je sa A-1177.

Vizuelno je odličan, prikolica maltene savršeno poravnata sa prdenjim krajem vozila, ne zanosi nešto puno u vožnji. Oplata.. .da i ne govorim, nova, nema naravno korozije ni u tragovima, tako da s te strane deluje kao da je sad sišao sa fabričke trake. Isto tako je i visina stalna, ne pada, ne štosuje, onako jeste udoban, mada su mu amortizeri loši, pa ne leži i ne špiluje onako fino po asfaltu, već je malo krući i tvrđi, i zna da lupa pri prelasku i preko manjih neravnina. Vrata su sva ispravna, svetla, sve je tu ok...

Što se ponašanja u vožnji tiče, tu je onako prosek. Id elepo, al i kad mu se da pun gas nije neka aždaja, ne povuče Bog zna kako, mada ide. Mene je samo po arvnom vozio (da, i nizbrdo), ne znam kakav je na usponima, kako recimo izvlači uz "11ti april", ali po onome što sam video sa i zaključio ovo što sam naveo. Manuelac je, šestobrzinac, lako se šalta, vidim brzo ga išalta, lepo, lako, ne krči, ne cima, ne izbacuje iz brzine. Kvačilo... po zvuku rekao bi obično (ne kombinovano, hidro-vazdušno). Kočenje je ok, ispravan je nožni retarde, mada može lepo i uspešno da se u većoj meri uspori motorom/menjačem. Ne čuje se ni malo pumpa volana.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer jeste ispravan, obrtomer nije (mislim da nema kazaljku obrotmera), sat je ispravan i pokazuje tačno vreme, km sat nisam lepo video.
Merač za gorivo nije ispravan (kazaljka pala i ne mrda sa nule). Struja na akumulatorima je stalna na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 - 2,5 bara na leru do oko 5 - 6 bara, posle, kada se na višim obrtajiam šalta u višu brzinu. Temperaturu je držao dosta dobro, na nekih 75 do 80 stepeni C, ne preko 80 stepeni C, uglavnom.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 baram u proseku, mada nabija i do malo više od celih 8 bara, pa odna ide redukcija.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posle sam išao u dve A serije (IK-218; 2012. godište) i to u A-1365 na liniji 17 i u A-914 na 2/31.

Obojica su strava, nema šta mnogo da se piše i kaže u vezi njih... Odlični, meki, udobni, odlično iznivelisanih visina na svim jastucima (sve tri osovine), A-1365 po auto - putu špiluje ko turistički autobus.
Vuku za sve pare, menjač se ne oseti kd šalta, kočenje jako dobro, sa jakim i ispravnim i nožnim i ručnim retarderima.
Ne čuju se ni malo pumpe volana, kod obojice.
Tahopgrafi na svim mestu, kucaju km satovi, brzinomeri, obrtomer, sve je ispravno.

Stvarno mngoo dobra i kvalitetno odrađena serija, vidi se da je i azvršan obrada koliko - toliko ljudski odrađena, ništa ne lupa, ne trese, nije klimavo, ne škripi, harmonika ne struže o asfalt.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sub Jul 27, 2013 10:59 am

A-1013 - povremeno (obično kada je opterećeniji) gubi visinu na prednjoj (I; upravljivoj) osovini. Gubi visinu na celoj I osovini, ali nešpto malo više na levom jastuku.

A-1097 - slaba je zadnja signalizacija, odnosno konkretno poziciona svetla. Lepo ne radi uopšte, a desno dosta slabo svetli. U mrklom mraku je vozilo teže uočiti.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E, a sinoć sam, išao pravom munjom, ali pravom... To je novobeogradski IK-103 iz 2000. godine, A-453 koji je od početka letnjeg reda vožnje redovan na 3/82 (trosmenac), umesto A-464, koji je odtle skinut i koji jeste da je tu već ohoho redovan, al što se mene tiče neka ga ni ne vraćaju. Mnogo je bolje i pametnije da tu ostane A-453, mad on preko zime ima zaduženje na 7/74, to je jedini problem. A, inače jedan i drugi kada se porede su, malo je reći, nebo i zemlja.
Znači A-464 kriv ko kifla, iskrivljen, bangav, izlomljen iznad II vrata, jer je njega i Katica zviznula pre nekoliko godina, dok je A-453 savršeno prav. Limarijski mu je maltene i nemoguće naći neku zamerku. Em štop je savršeno prav, em je oplata stvara, nema ni najmanjih tragova korozije, jedino što upada u oko je to što je nešto teže zagalviti, ustvari zabraviti, poklopac hladnjaka (gde se sipa voda za hlađenje).
Rade sva svetla, sva signalizacija, čak je i osvetljenje salona dosta dobro i jako, jer su ispravne sve sijalice u putničkom salonu.

A, kako ide, to je tek šou... Ubrzava ko putnički auto, jako je brz, startan, povozit, leti bre, leti, prava aždaja. Dobro, ka Keju je bilo možda svega 10ak putnika, najviše, posle je bilo i mnogo više, jer nisu svi sedeli. Šalta besprekorno, menjač je automatik, Voithov, trobrzinac, znači išalta on tri brzine samo tako, a da se i ne oseti kad prešalata, a isto važi i kad vraća iz više u nižu brzinu. Kočenje savršeno... ispravan je nožni retarder, koji je baš jako, ono maltene da ga ukopava, vazdušnoj kočnici istaje vrlo mali deo posla posle.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije (kazaljka en mrda sa nule), sat je ispravan i pokazuje tačno vreme, a km sat mislim da jeste ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan (kazaljka je stalno na nuli). Struja na akumulatorima je stalna na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru od nekih 5 do 6 bara na višim obrtajima, pred prešaltavanje u višu brzinu. Temperatura je bila stalno negde između 80 i 85 stepeni C, a pozadi (u šaragama) kad rokne retarder kako se oseti da cirkuliše vruća voda.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara, maltene stalno.

Zeza taster za sva vrata. Gubi kontakt, pa je povremeno neophodno otvarati vrata samo preko tastera za zasebno otvaranje vrata.

Oduševio me je, stvarno je auto strava... :!: :!: :!: :wink: 8) :) :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Sub Jul 27, 2013 10:14 pm

Mislim da će na 7/74 nešto mnogo bolje, možda čak i Solaris.
MILE
Član

Postod danilo » Sub Jul 27, 2013 11:29 pm

Pa sad da ne nagađamo, ali A-453 je dušu dao za 3/82... A-464 pod hitno skinuti odatle...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod blokovi » Sub Jul 27, 2013 11:50 pm

I u rashod da ode...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod nemanjatomic » Ned Jul 28, 2013 1:25 pm

MILE je napisao:Mislim da će na 7/74 nešto mnogo bolje, možda čak i Solaris.

Pa trebalo bi ipak je on zadnji sa Mirijeva.
Korisnikov avatar
nemanjatomic
Član

Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 8:25 am

Postod danilo » Ned Jul 28, 2013 1:53 pm

E, a sinoć (III smena), baš za rođus, sam se najzad provozao u sadašnjem, redovnjaku sa prvenca na 65ici (1/65; trosmenac), odnosno A-1046 (IK-201; 2002. godište). Vraćao me iz grada, i nekako sam baš i štimovao s njim da idem, interesovalo me kakav je, jer uopšte nešto ne uliva ni malo poverenja, a zadužen je na prvencu (prvi i zadnji sa oba terminusa) i to maltene svaki dan sve izvrti. Dobro ujutru ono baš sabajle prvi, drugi obrt ga ne vidim, al posle je uvek tu...

Limarijski i stvarno je loš, nije nešto posebno kada je oplata u pitanju, ima na dosta mesta d aje propala, tu je i mestimično korozije, naročito na delovima oko blatobrana i uopšte i na bokovima prikolice. Mada nije nešto mnogo ukošen (mislim konkretno na prikolicu), što u vožnji mnogo znači. S visinom nema nikakvih problema, ni sinoć nije imao, a i uopšte je tu dosta dobra s te strane. Znači ono fino špiluje, lepo ide, udoban, mek u vožnji, visina ne pada ni malo ni an jednom jastuku (ni na jednoj osovini). Čuju se trapovi, lupaju i malo treskaju trapovi na III osovini.

Sad kao mašina, šareno... Po ravnom terenu, u gradu ovamo Zelenjak, Brankova, Bulevar Mihajla Pupina tu sve ide relativno dobro, čak nije tako ni trom pri polasku iz mesta, ali dobro nije ni Bog zna šta. Već uz Nikole Dobrovića ide i to u II brzini, alči se muči, guši se, međutim, iako sam to očekivao, nije ga vratio nazad u I brzinu. Izvuče, ali jako sporo, polako. Šalta jako dobro, menjač je automatik, Voith, četvorobrzinac, nekad malo štucne, al nije strašno, retko.
Kočnice ne deluju loše, ima ispravan retarder, doduše samo nožni, nema ručice retardera i stanične kočnice na komandnoj tabli, ali nožna komanda lepo hvata, posle ne nabada, u prinicpu ok koči, barem po suvom.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer, obrtomer neispravni, sat jeste ispravan i pokazuje tačno vreme, a km sat ne znam da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan (kazaljka ne mrda sa nule). Struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V, stalno.
E s pritiskom ulja u motoru je interesantno... Znači ne prelazi jedva 3 bara, ako i dotle dođe i to na baš višim obrtajima, neposredno pre prešaltavanje u višu brzinu. Na leru možda na nekih 1 bar održava, a ne bi rekao da troši ulje, niti se oseća, ni spolja, a ni unutra, ne dimi, a ni ne vuče tako loše kao da produvaju motori.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 do 8,5 bara, stalno.

ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Čuje se pumpa volana, još ne struže, ali već zuji.
Ne radi (ili uopšte nema) automat za migavce (migavci stalno gore, ne trepću).
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Pon Jul 29, 2013 1:48 am

nemanjatomic je napisao:
MILE je napisao:Mislim da će na 7/74 nešto mnogo bolje, možda čak i Solaris.

Pa trebalo bi ipak je on zadnji sa Mirijeva.
Zadnja je Veolia po zimskom redu vožnje.
MILE
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije