Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Re: Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Postod Stefan Bgd » Sre Avg 21, 2013 6:38 pm

Solaris 3009:
Image
Solaris 3009 levo i 3012 desno:
Image
Solarisi 3010, 3015 i 3007:
Image
Solaris 3010:
Image
Zajednička fotka, Solaris 3010 levo i 3015 desno:
Image
Solaris 3007:
Image
Solaris 3007 levo i 3000 desno:
Image
I na samom kraju Solaris 3000 levo i 3011 desno:
Image

Nažalost, na pojedinim mestima nije bilo moguće izbeći duplu mrežu-ogradu, pa je ista upadala u kadar na slikama.
Danas je stiglo 5 Solarisa za pogon Karaburma.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod branik » Sre Avg 21, 2013 6:48 pm

Pa oni ozbiljno navalili. E, sad ozbiljno. Kako je resen dovoz? Ko su vozaci i kako se vracaju? Pretpostavljam da fabrika tog formata ima svoje ljude za isporuku.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Sloba » Sre Avg 21, 2013 7:49 pm

Posao isporuke autobusa je uglavnom honoraran i ne voze samo vozači iz Solarisa nego i ljudi sa strane. Karta za povratak im je verovatno uključena u platu.

@Stefan_Bgd
Bravo za slike! Šta znači ovo OK? OK u smislu spreman za upotrebu ili?
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod branik » Sre Avg 21, 2013 8:00 pm

Dosadan sam, ali kako voze, obzirom na daljinu i ogranicenje vremena voznje? Voze po dvojica ili negde (na kraju Slovacke, pocetku Madjarske) leze i cekaju 11sati odmora?
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod gospodin dzo » Sre Avg 21, 2013 8:04 pm

Prijatelju,pa ti i sam znas kako to ide ;)
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod Sloba » Sre Avg 21, 2013 8:07 pm

Jedan vozač po vozilu :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Ratomir » Sre Avg 21, 2013 8:18 pm

Не свиђа ми се то што имају грб града Београда само на једној страни.
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod petar leskovac » Sre Avg 21, 2013 9:20 pm

Vrhunski odradjeno Stefane!
_____________________________________________________________________________________Image
Korisnikov avatar
petar leskovac
Član

Pridružio se: Čet Mar 22, 2012 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Sre Avg 21, 2013 9:33 pm

Stefi bolji si i od Sandre Čerin :D

Stefi zaslužuje sve pohvale jer je rizikovao da bude uhvaćen i uhapšen :twisted: ,šalu na stranu ovo je vrhunac tvoje fotografske karijere :)

Otklonili smo nedoumice,znači numerisanje za Novi Beograd je 3000-3099 a za Karaburmu 3100-3199 samo što su Poljaci vešto krili 3000 i 3001 koje još nismo videli.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Stefan Bgd » Čet Avg 22, 2013 2:00 am

Ha ha ha, nahvaliste me, ako vide ovi iz Pink-a može svašta da bude... :lol: :D

Zahvaljujem svima na pohvalama. Ovo je mali poklon od mene... Ako mogu kolege iz Poljske dostojanstveno da ih isprate i usput škljocnu po koju fotku, možemo i mi da ih adekvatno dočekamo, a ujedno da iz prve ruke saznamo šta je sve pristiglo. :) :wink:

branik je napisao:Dosadan sam, ali kako voze, obzirom na daljinu i ogranicenje vremena voznje? Voze po dvojica ili negde (na kraju Slovacke, pocetku Madjarske) leze i cekaju 11sati odmora?

Jedan vozač po vozilu kreće iz Poljske put Srbije, naravno usput praveći pauze. Uglavnom njihova dužnost je da vozila dovezu do garaže, pokupe tablice i vraćaju se natrag. Kompletnu brigu o njihovom povratku snose zastupnik-fabrika. :wink:

@Sloba
Te zelene table OK su stavljene još u fabrici, i znače da je vozilo spremno za isporuku/upotrebu. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod avramovicsasa » Čet Avg 22, 2013 2:40 am

Tako je Stefi,nisu novi autobusi vojna vozila ili nuklearne bombe,ne znam da li postoji bilo gde u svetu osim kod nas da se vozila po izlasku iz fabrike kriju,pokrivaju,zagrađuju kako bi se sakrili od novinara,ljubitelja pre puštanja u saobraćaj.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod amm8990 » Čet Avg 22, 2013 9:55 pm

Ratomir je napisao:Не свиђа ми се то што имају грб града Београда само на једној страни.

Mislim da je to definisano tako propisom o JGP na teritoriji Beograda, tj. tačno gde treba stojati grb. Svi autobusi (i vozila uopšteno) moraju imati grb Beograda.
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod Ratomir » Čet Avg 22, 2013 10:44 pm

Само Солариси имаjу таj грб, jeл то значи да ъе и на осталим возилима почети да поставлjajу таj грб?
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod amm8990 » Čet Avg 22, 2013 10:57 pm

Ne, taj pravilnik je odavno na snazi. To samo znači da GSP pored ove tačke, krši još nekolicinu drugih tačaka ovog pravilnika (obeležnost vozila, tokog zime neispravno grejanje, reklamni sadržaj na prozorima i sl.), ali i zakona o bezbednosti u saobraćaju. Za grb su čak i plaćali penale, nikad se nisu potrudili da ga postave, dok su posle ogromnog broja opomena na obeleženost vozila počeli blago da vode računa bar o tome.

Zanimljiva je činjenica da se traži od putnika da ispunjavaju svoje obaveze propisane istim pravilnikom (tj. plaćanje karata), dok samo preduzeće ni ne pokušava neke od svojih elementarnih obaveza da ispuni. :roll:
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod Nikola Pejasinovic » Pet Avg 23, 2013 1:01 am

amm8990 je napisao:Ne, taj pravilnik je odavno na snazi. To samo znači da GSP pored ove tačke, krši još nekolicinu drugih tačaka ovog pravilnika (obeležnost vozila, tokog zime neispravno grejanje, reklamni sadržaj na prozorima i sl.), ali i zakona o bezbednosti u saobraćaju. Za grb su čak i plaćali penale, nikad se nisu potrudili da ga postave, dok su posle ogromnog broja opomena na obeleženost vozila počeli blago da vode računa bar o tome.

Zanimljiva je činjenica da se traži od putnika da ispunjavaju svoje obaveze propisane istim pravilnikom (tj. plaćanje karata), dok samo preduzeće ni ne pokušava neke od svojih elementarnih obaveza da ispuni. :roll:

Cekaj kakve reklame na prozorima? Zastita putnika jer tako?
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije