Logo

Koja biste vozila voleli da vidite na ulicama Beograda?

Diskusije

Re: Koja biste vozila voleli da vidite na ulicama Beograda?

Postod Fipi 494 » Uto Sep 24, 2013 4:31 pm

Mnogo je 20,jedno 5-6 pa mozda dobiju neku donaciju Solarisa :D
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Sponzor

Postod SGB » Uto Sep 24, 2013 5:16 pm

avramovicsasa je napisao:Ne bih da se uobrazite,mislim ne ide baš da se iz IK-166 odmah uskače u Solarisa i Mečku,bar još jedno 20 godina da se naviknete na IKARBUS pa posle će vidimo :D :twisted: :mrgreen: :lol:

Онда ИК103, као ови што има Ласта на 15ици, једно 1000 комада за цео Београд.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod EUKALIPTUS » Sre Sep 25, 2013 6:45 pm

Šta god neko mislio, ja i dalje tvrdim da niskopodni autobusi nisu za Beograd. To je neki trend koji nam evropa servira, te invalidi, te ovo, te ono. Sve se ja to slažem, lako se u njih uskoči, još lakše iskoči, ali mi ulice za to nemamo. Oni ne mogu da traju u Beogradu.

Šta bih ja voleo da vidim? Pa to svakako neću videti. Voleo bih da se urade autobusi po svim savremenim standardima ali da karoserija bude IK-166 i IK-111. Naravno, imali bi druge oznake (verovatno bi bili automatici), i svu prateću elektroniku, ali da karoserija bude originalna.

Od stranih proizvođača, voleo bih da vidim SOR vozila, jer su najbolji busevi koje trenutno imamo i voze za sad samo u prigradu, ako se ne varam. Bio jednom samo na 522, ali posle ga više ne videh.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod Sloba » Sre Sep 25, 2013 6:53 pm

Znači, ti umesto da baciš krivicu na putare koji nam obezbeđuju besplatno izbijanje kamenca iz bubrega, bacaš krivicu na niskopodna vozila koja su svugde zastupljena u svetu samo ne kod nas?
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod EUKALIPTUS » Sre Sep 25, 2013 7:04 pm

Pa putevi su takvi, kakvi su. Ne mogu ja da žmurim na to, i kažem, putevi u Nemačkoj su odlični, naši su isto takvi, odnosno nisu, ali nema veze, trebalo bi da budu, pa daj niskopodne autobuse. Posle pet godina da kažem, autobusi su se shebali, ali u stvari, da, naši putevi su kao u Nemačkoj, autobusi se nisu shebali, u stvari jesu. Ne, ne znam.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod Alpino » Sre Sep 25, 2013 8:48 pm

U vas bus za 5 godina odradi preko milijun kilometara, u Njemačkoj neće niti pola milijuna, a pazi kod njih će se rashodovati za najviše 20 godina radnog vijeka, to je kao kod vas za kakvih 7-8 godina.

Zato Beogradu želim da ima niskopodne buseve i to u onolikom broju u kojem neće raditi kilometre preko svake normalne mjere, model i nije toliko bitan.
Alpino
Član

Pridružio se: Pet Avg 24, 2012 11:52 am

Postod MILE » Sre Sep 25, 2013 8:55 pm

Ima dosta dugačkih linija a i polasci su preteški i popunjeni u većem delu dana.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod EUKALIPTUS » Sre Sep 25, 2013 10:32 pm

Mislim da je od potrebe za niskopodnim autobusima napravljena neka vrsta religije. Niko ne sme ništa da kaže protiv niskopodnih autobusa jer ih, tobože, ima Nemačka i ostale svetske sile, ali ljudi su se prevozili i visoooookopodnim autobusima bez ikakvih problema, i sad potencirati da GSP po svaku cenu mora imati niskopodne jer se nekom tako ćefnulo, ne vidim poentu.

Uostalom, da li je GSP prevoznik koji ima najbolja vozila? Mislim da je daleko od toga, da putnici ipak više vole kad im naiđe vozilo privatnog prevoznika ili Lasta, koji ne gaje niskopodna vozila.

Videla žaba gde se konji potkivaju pa digla nogu. Autobusi su sve niskopodniji, mi smo sve kljampaviji, telefoni su nam sve pametniji, mi smo sve gluplji, kuda idemo, ja se pitam.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod branik » Sre Sep 25, 2013 10:54 pm

U PM, samo, tamo smo vec odavno.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod filip » Sre Sep 25, 2013 11:52 pm

Svaka čast za Sor, najbolji bus za Beograd. U Pragu isto nisu neki putevi tamo gde saobraćaju oni a ima ih ukupno 400 i doći će im još 300 komada :)
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod avramovicsasa » Čet Sep 26, 2013 12:44 am

Našim putarima je važnija trava nego krpljenje udarnih rupa :twisted: ,no naši Niskopodni IK-218 a naročito IK-218N su toliko tvrdi da je za njih Federaš i IK-4 vodeni krevet na točkovima :D
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Nikola Pejasinovic » Uto Mar 03, 2015 12:20 am

Da osvezim temu, posto sam gledao liniju 23 koliko se napuni nenormalno da ni zglobni autobusi ne mogu da prime toliko putnika koji idu njom stalno. Nekada znam da propustim dva busa dok ne dodje neki koji je polu prazan da moze da se udje u njega.

Evo jedno resenje
Image
Ili mozda ovo
Image

IZVORI:GOOGLE
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod Fipi 494 » Uto Mar 03, 2015 12:45 am

Ovaj drugi je iz Geteborga, moj teca vozi takve autobuse, kod njih oni to zovu BRT, nisam upucen u to sta znaci, ali posto oni bas imaju siroke ulice i ovakve autobuse uglavnom voze po gradu. Da je nama njihove politike, nikad ne bi smo videli Liaza na ulicama Beograda.
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod Kassbohrer » Uto Mar 03, 2015 1:07 am

BRT (Bus Rapid Transit), je poseban brzi autobuski sistem, nešto kao laki metro ali se prevoz obavlja autobusima. Za BRT nije dovoljno samo imati široke i ravne ulice potrebno je mnogo više od toga.
1. Autobusi moraju imati posebne trake rezervisane samo za njih.
2. Te trake moraju biti ili u sredini (nikako desno) ili fizički potpuno odvojene od ostatka saobraćaja.
3. Plaćanje vožnje se mora obavljati isključivo van vozila (na stanicama npr.), nikako u vozilu.
4. Ukoliko se prevoz ne obavlja niskopodnim vozilima, sve stanice moraju imati platforme u visini poda autobusa.
5. Na mjestima gdje se BRT ukršta sa ostatkom saobraćaja, vozila BRT-a moraju imati prednost.
Pa ti vidi koliko smo mi daleko od BRT-a.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Dejan Ikarbus » Uto Mar 03, 2015 1:40 am

BRT-u smo nekoliko metara bliži nego metrou kojem smo blizu kao zemlja suncu. :wink: Vidim da fipi ima nešto protiv LIAZ-a.Samo neznam zašto? Za mene je LIAZ 5256 sjajan autobus,i mislim da se dobro pokazao na ovim našim uzoranim drumovima.
Dejan Ikarbus
Rukovalac građevinskom mehanizacijom

Pridružio se: Ned Feb 15, 2015 5:28 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije