Logo

Kviz

Diskusije

Re: Kviz

Postod avramovicsasa » Sre Okt 02, 2013 11:07 pm

Hvala na izrazu ,,pametnom je dovoljno,, jer smo svi ovde budale..... nijedan prevoznik unutar udruženja ne nastupa samostalno već u okviru udruženja jer svi znamo kako su izlazili na tender i kako su dobili linije,a kako oni dele linije i prihode unutar to je nešto drugo tako da ne bi trebalo širiti konfuziju netačnim informacijama ali to sad ne vredi govoriti.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod EUKALIPTUS » Sre Okt 02, 2013 11:09 pm

Mislim da je Filip imao najtačniji odgovor, jer je besmisleno da mu se ne prizna odgovor zato što je naveo liniju 860, koja je u okviru integrisanog tarifnog sistema, a svima je dobro poznato da je ukinut termin prigradskih opština, pa samim tim ne pije ni vodu da se ovaj odgovor ne prizna.
Nisam Filipov advokat, ali bi neki red trebalo da se zna na forumu.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod EUKALIPTUS » Sre Okt 02, 2013 11:12 pm

avramovicsasa je napisao:Hvala na izrazu ,,pametnom je dovoljno,, jer smo svi ovde budale..... nijedan prevoznik unutar udruženja ne nastupa samostalno već u okviru udruženja jer svi znamo kako su izlazili na tender i kako su dobili linije,a kako oni dele linije i prihode unutar to je nešto drugo tako da ne bi trebalo širiti konfuziju netačnim informacijama ali to sad ne vredi govoriti.

Pitanje je jasno postavljeno. U davanju odgovora, neophodno je tretirati svakog privatnika ponaosob, bez obzira da li je unutar udruženja ili ne, dok se kao odgovor ne može davati ime udruženja. Banbus samostalno održava 8 linija i to je tačno.

Mislim da su Ljuba i Filip dali tačne odgovore, s tim da je Filipov odgovor potpniji i da je Filip taj koji treba da postavlja sledeće pitanje.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod gospodin dzo » Sre Okt 02, 2013 11:22 pm

860 nije gradska linija,tako da ono...
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod EUKALIPTUS » Sre Okt 02, 2013 11:23 pm

Koje?
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod Marko » Sre Okt 02, 2013 11:32 pm

ljubalasta je napisao:evo da ja pokusam
Ariva luv 27,47,53,59,65,74,74 ukupno 7

Banbus 24,52,56,58,310,406,513 ukupno 7

filip je napisao:Арива 27, 47, 53, 59, 65, 76, 75 - 7 линија
Банбус 24, 52, 56, 58, 310, 406, 513 и 860 - 8 линија

Obojca su pogrešili ali ljuba je napisao tačan naziv firme ariva luv.
Fipi je dao tačan odgovor na jednostano posavljeno pitanje
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Stefan Bgd » Sre Okt 02, 2013 11:36 pm

avramovicsasa je napisao:Hvala na izrazu ,,pametnom je dovoljno,, jer smo svi ovde budale..... nijedan prevoznik unutar udruženja ne nastupa samostalno već u okviru udruženja jer svi znamo kako su izlazili na tender i kako su dobili linije,a kako oni dele linije i prihode unutar to je nešto drugo tako da ne bi trebalo širiti konfuziju netačnim informacijama ali to sad ne vredi govoriti.

Niko ovde nije budala, niti sam ja to bilo čime naglasio. Komentar da je pametnom i toliko dovoljno govori o tome da je pitanje krajnje jasno i jednostavno, i da ne vidim razlog zbog kojih neko ne bi dao tačan odgovor na isto. Ljudi su dali svoje odgovore, i niko se nije bunio osim tebe. Tvoja je lična stvar što na neke stvari gledaš usko i površno, ali te molim da ne izvlačiš iz konteksta pogrešne i negativne zaključke, kao i to da ne zastupaš većinu već sebe lično jer sam svoj odgovor uputio upravo tebi. Čitaj malo pažljivije, razmišljaj malo pozitivnije!

@Eukaliptus

U slučaju više tačnih odgovora, pravo na sledeće pitanje ima onaj koji je prvi dao tačan odgovor. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Fipi 494 » Sre Okt 02, 2013 11:37 pm

Ja sam samo dodao jedno slovo i ispravio jedan broj sto je Filip napisao,tako da bi trebao on da postavi pitanje ;)
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod filip » Čet Okt 03, 2013 2:25 pm

Svaka čast Stefane ali moj i Ljubin odgovor nisu isti ;)
Inače znači 860 je GRADSKA LINIJA to ako vi tako ne mislite to nije moj problem izvolite zatvorite kviz ne zanima me. 860 je gradska linija kao i 5570, kao i 4410, kao i 5530V.

;)

Sama reč ti kaže da GRADske linije saobraćaju na teritoriji grada, a Obrenovac je opština u okviru Beograda. To bi značilo da i u Vrbovsko ide PRIGRADSKI prevoz ;)
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod profa_chb » Čet Okt 03, 2013 5:18 pm

Obranovac je grad, isto kao i Maldenovac, Lazarevac, itd. Vrbovsko je naselje na periferiji grada Beograda. Nas su u školi učili iz geografije da se Beograd sastoji iz nekoliko gradskih i nekoliko prigradskih opština, ali što EUKALIPTUS kaže, to je promenjeno, sve su sad gradske opštine. U neku ruku, sve je to konurbacija. Ljudi iz Mladenovca, Lazarevca, Obrenovca, Sopota, itd, imaju pravo na srednjoškolske i studentske domove u Beogradu, ljudi iz Batajnice, Vrbosvskog, itd, nemaju pravo.

Pogledajte mapu teritorije Beograda kao celine :arrow: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... lities.svg

860 ide između dva grada, na dovoljno maloj relaciji da se ne može smatrati međugradskom linijom, a 102 između dva naselja istog grada. Filipe, cenim tvoju borbu za popularizaciju i uređenje ITS2 sistema, i potpuno podržavam! Ali ovo gore jesu neke činjenice.

Jedini izuzetak za koji ja znam je Čenta, koja pripada opštini Zrenjanin, a ima "gradsku" liniju do Padinske skele. Verovatno iz socio-ekonomskih razloga.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Pitanje je bilo:
Stefan Bgd je napisao:Ako izuzmemo Lastu, dva privatna prevoznika koji pokrivaju najveći broj linija u dnevnom gradskom saobraćaju su? (Navesti i ukupan broj linija, pritom ne računajući ekspresne!)

Nigde se u pitanju ne pominje da li je prevoznik član udruženja. Ljuba je dao tao tačan odgovor:
ljubalasta je napisao:evo da ja pokusam
Ariva luv 27,47,53,59,65,74,74 ukupno 7

Banbus 24,52,56,58,310,406,513 ukupno 7

Ne razumem zbog čega se bunite? Sale, svi znamo da se ti i Ljuba ne mirišete u poslednje vreme, ali to nije razlog da se upuštaš u izmišljanje tople vode ne bi li nekako bio "veća faca" i nekome vratio. Ovo je forum, i kviz, ništa pametno, ništa bitno, samo zanimacija.

Stefanov komentar
Stefan Bgd je napisao:Pametnom je to sasvim dovoljno za odgovor, zato nema potrebe za daljom polemikom. :wink:

je po mom mišljenju na mestu. Svaki čas se nešto natežeš, polemišeš i sve to oko gluposti. Aman, neko koga ne gotiviš je dao tačan odgovor, pređi preko toga i ne budi dete!

Fipi, budi originalan.
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod EUKALIPTUS » Čet Okt 03, 2013 5:47 pm

profa_chb je napisao:Obranovac je grad, isto kao i Maldenovac, Lazarevac, itd. Vrbovsko je naselje na periferiji grada Beograda. Nas su u školi učili iz geografije da se Beograd sastoji iz nekoliko gradskih i nekoliko prigradskih opština, ali što EUKALIPTUS kaže, to je promenjeno, sve su sad gradske opštine. U neku ruku, sve je to konurbacija. Ljudi iz Mladenovca, Lazarevca, Obrenovca, Sopota, itd, imaju pravo na srednjoškolske i studentske domove u Beogradu, ljudi iz Batajnice, Vrbosvskog, itd, nemaju pravo.

Pogledajte mapu teritorije Beograda kao celine :arrow: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... lities.svg

860 ide između dva grada, na dovoljno maloj relaciji da se ne može smatrati međugradskom linijom, a 102 između dva naselja istog grada.

Apsolutno nisi u pravu. Da bi nešto bilo grad, nije dovoljno da ga stanovnici zbog lokalnopatriotskih ili kakvih već, nebitno, razloga, nazivaju grad. Mora da ima statut grada. Obrenovac, Lazarevac i Mladenovac nemaju statut grada, nemaju gradonačelnika i nikakvu veću opštinsku nadležnost od bilo koje druge opštine, Vračara, Palilule, Voždovca itd.

Ovde se ne radi o Filipovoj ili bilo čijoj želji da ispopularizuje ITS2 linije, već o činjenicama koje se vide i na mapi koju si postavio. Upravo je jedina stvar zbog koje bi neko mogao da zaključi da su pomenute opštine gradovi Lastin prevoz i način uređenja prevoza koji više podseća na međugradski nego na gradski. Osim toga više ništa. Termin i status prigradskih opština je ukinut i zbrisana ta granica grada i prigrada. Prema tome, ne postoji bilo kakav pravni akt koji Obrenovac, Mladenovac itd. čini gradovima, osim nečijih želja, patriotizma, osećaja pripadnosti itd. Linija 860 je gradska linija, kao i 706, kao i 2, 7, kao i 41 itd. Nalazi se u drugom TARIFNOM sistemu, ali se u tom tarifnom sistemu nalaze i neke linije sa područja Čukarice.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod profa_chb » Čet Okt 03, 2013 6:10 pm

Ne znam. I bih i ne bih se složio. Zemun je bio grad, ali se stopio sa Beogradom, i ne vidi se jasna granica, što kod ovih navedenih nije slučaj. Grad Beograd je okrug, sa 17 opština. Čini mi se da su Lazarevac, Mladenovac, itd, geografski pojmovi, a Gradska opština Lazarevac, G.O. Mladenovac, itd, geopolitički pojmovi. Da bi neki geografski pojam zvali selom, naseljem, gradom, moramo posmatrati broj stanovnika i još neke kriterijume. "Definicija" grada :arrow: http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B4

Ne kažem da nisi u pravu, ali opet, ne mogu u potpunosti da se složim.
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod ljubalasta » Čet Okt 03, 2013 10:51 pm

ja bih zamolio admina da obrise sve ovo pa da se vratimo pitanju koje sam postavio
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Postod filip » Sub Okt 05, 2013 11:10 am

Zamoli ti slobodno, a onda je Konjarnik Republika, a Padinska Skela je kontinent ;)

Svaka vam čast, Obrenovac je ranije bio grad, ali je pre 50-ak godina dobio status beogradske opštine tj pripojen je Beogradu, i trenutno postoji GRADSKA OPŠTINA ''OBRENOVAC'', isto kao Gradska opština ''Vračar'', Gradska opština ''Stari grad'' itd.

Izvolite sajt i pogledajte šta piše gore: http://www.obrenovac.rs/
Izvolite red vožnje i pogledajte da su označeni brojevi svih linija: http://lasta.rs/azuriranje/wp-content/u ... 082013.pdf

Ako vam se ne sviđa što je tako, ne znam šta da vam kažem. Osećam da nikad niste ušli u ITS2 i videli kako to stvarno izgleda, ili da ste ga koristili dok je još važio LTS :roll:

Takođe, za one pametne, gore u levom uglu validatora recimo na liniji 924 (Obrenovac - Ušće) stoji grb Beograda ;)
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod profa_chb » Sub Okt 05, 2013 11:34 am

Kandiduj se za preCednika opštine, pa širi misao, šta da ti kažem... I dalje se ostaje pri tome da je Ljubin odgovor tačan, jer su se tražile gradske linije. Bio ili ne bio grad, Obrenovac je dovoljno daleko od "Beograda", a prostor između nije dovoljno gusto naseljen. Takođe, 860 kreće sa Lastine stanice, plaća se peronska karta, u "Beogradu" staje na svega par stanica, nije u ITS1 sistemu (mada to ništa ne mora da znači), drugim rečima, ima sve karakteristike prigradske linije. Ako pođemo od toga da su sve linije na celoj teritoriji Beograda gradske, onda prigradske i ne postoje? Termin "prigradski" označava da se nešto nalazi na administrativnoj teritoriji grada, ali ne i u gradu u užem smislu.

Zamolio bih članove da okočnčaju raspravu, i da se vratimo na kviz.
ljubalasta je napisao:Koliko autobusa tipa fap G80 je gsp kupio i koje godine i u kojem pogonu su bili smesteni
profa_chb
Mašinski inženjer

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije