Logo

GSP Beograd

Diskusije

Re: GSP Beograd

Postod MILE » Pon Sep 23, 2013 12:13 pm

danilo je napisao:Od 1. oktobra 2013. godine, kako sam čuo, stupa na snagu novi kolektivni ugovor. Prvo što je na tapetu je da se vozačima i održavanju radno vreme povećava na 8h i koliko sam čuo to je već pre nekih 10ak dana izglasano. Takođe, moguće je i da se ukida noćni rad, što znači da bi onda GSP održavao polaske između 6h i 22h, a pre 6h i posle 22h isključivo PP, jer njime grad ne dotira noćni rad, za razliku od GSPa. Onda verovatno više ne bi imali trosmence već samo čiste dvosmence i dvosmence sa dopunama. Šihta se definitivno manje plaća, to je isto usvojeno. Videćemo od 1. 10. šta će od svega toga biti, moguće je da u svemu ovome ima i neistine. Sad, mada to još nije potvrđeno, se spominje i moguće ukidanje beneficija vozačima.
Sve se to radi da bi se povećao broj ljudi u rotaciji...

Sadašnji trosmenac će biti dvosmenac sa dopunom a sadašnji dvosmenac sa dopunom će biti dvosmenac.

Ukidanje noćnog rada zaboravi.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Pon Sep 23, 2013 6:58 pm

O tim promenama se govori poslednjih 15 godina,do sada su to bile tzv ,,buve,, jer se priprema smena Gradske vlasti u Beogradu pa su potrebne kakve takve priče kako bi se skrenula pažnja sa aktuelnih dešavanja.

Već sada su Vozači premoreni,preforsirani pod lupom svih mogućih kontrola,ukoliko budu ukidali sve to što je Danilo spomenuo doći će do porasta stepena ne discipline,bolovanja,srčanih ili moždanih udara ili smrti za volanom jer stari ljudi neće moći da izdrže zahteve postavljenog posla a biće pod konstantnim pritiscima što će ugroziti bezbednost putnika pre svega a samim tim i delatnost firme.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Marko » Pon Sep 23, 2013 10:21 pm

Kakav novi kolektivni ugovor pa već je jedan potpisan u junu .
http://www.samostalnisindikatgspbeograd ... ugovor.pdf
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod avramovicsasa » Pet Okt 11, 2013 2:26 am

Neko uskoro duva svećice :D
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Ned Okt 13, 2013 1:08 am

Image

Mojih ruku delo,malo sam se zalagao da rešimo problem oko lošeg čeonog obeležavanja tramvaja,ovih dana biće prosleđeno iz FMB-a oko 145 tabli Centrali. :D
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Ned Okt 13, 2013 11:11 am

Koristi opciju caracter spacing da ti ostane ova velicina slova a da stane sve. Jesi li razmisljao i o strancima?
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod avramovicsasa » Ned Okt 13, 2013 11:30 pm

Već sam pustio u opticaj dve varijante tabli vezano za liniju ,,2,, biće još varijanti, što se tiče stranaca nažalost sinula mi je zanimljiva ideja ali na kraju turističke sezone,imam ideju za prototip tablu tako da ću videti da li ću je puštati na probu u narednom periodu ili ću čekati period Jun-Septembar kada bude dosta turista u Beogradu.
Nažalost ovo je samostalan projekat koji ja vodim i staram se o njemu nevezano za firmu tako da će te buduće table biti smeštene isključivo na terminusu i dužiće se i razduživaće na istom nevezano za garažu jer se tamo ne vodi računa o njima jer Vozači iz III smene ih uglavnom ostave u vozilu a Raspored ne insistira na vraćanju tako da se gomila tabli izgubi ili baci pa posle nema. :evil:

Naravno da napomenem da smo zahvaljujući zalaganju Vozača koji duži tokom ovog meseca tramvaj gr.br. 410 koji je nabavio ključ od kutije u kojoj se nalazi njegova elektronika rešili problem njegovog stajanja jer će moći sam da ga restartuje bez servisa tako da smo to za sada sredili,pokušaću da uzmem taj ključ na kraju meseca i da ga čuvam za ostale Vozače. :)

Biće još zanimljivih novina vezano za terminus koji trenutno dužim.... :) :wink:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Pon Okt 14, 2013 2:51 am

GSP Beograd,srećan rođendan :D
avramovicsasa
Otpravnik

Postod danilo » Pon Okt 14, 2013 8:39 am

Pridružujem se čestitkama... ajd uzdravlje... :!: :!: :!: :D :D :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod filip » Sre Okt 16, 2013 10:23 pm

Inače 2 ne polazi na Dorćolu, terminus je Pristanište :roll:
Inače, svaka čast :)
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod branik » Sre Okt 16, 2013 11:10 pm

To je linija Dorcol - Glavna zel. stanica. Oduvek je tako i verovatno mnogo pre nego sto si se rodio.
branik
Profesionalni vozač

Postod filip » Čet Okt 17, 2013 4:24 pm

Znam, naravno ali čisto da se zna da je Pristanište terminus i da se tu čeka vreme :)
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod avramovicsasa » Čet Okt 17, 2013 7:33 pm

Namerno prilikom izrade table postavljam ,,Dorćol,, jer putnici znaju da se tamo ne može okrenuti tramvaj tako da neće gnjaviti vozača pitanjima ,,idete li samo do Dorćola,, kao što je inače slučaj sa Pristaništem gde je načinjena greška postavljanjem natpisa na rotacionom platnu što stalno buni putnike,dodatkom ,,kružna linija,, stavlja putnicima do znanja da vozilo pravi krug ,,Dorćol-Dorćol,,.

Inače čuo sam od starijih kolega da je Otpravnik postavljen na Pristaništu negde oko 1990 godine a da je pre toga primopredaja vršena u Dušanovoj (Zmaj Jovina)u objektu gde su se kasnije prodavale markice. :)
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Čet Okt 31, 2013 10:43 am

Nadam se da jos nismo stigli do ovakvih scena:
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... 0%B0+.html
branik
Profesionalni vozač

Postod MILE » Čet Okt 31, 2013 4:55 pm

Slična je situacija, jedino se sedišta još ne preskaču.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije