od EUKALIPTUS » Pet Dec 20, 2013 5:36 pm
Kako je mene povuklo na ovu temu da napišem, tako bi i svakog drugog. Ja nemam pojma kakva su generalno Solaris vozila, i kako su urađena za druge zemlje. Čak ne znam ni za naše, kakvi su oni solaći, što ih drži Lasta na prigradu, ali za GSP-ove nove solarise znam da su užasni, i da te dobro istresu... Raznim sam se krševima vozio, ali onakvo trešenje nisam doživeo nigde. Prvo sam hteo da prijavim konkretno jedan bus, kao neispravan, međutim, onda sam video da su svi takvi. To samo mi možemo da naručimo 200 autobusa, ili koliko već, a da ih detaljno ne proverimo, i sad treba godinama da nas muče u njima.
Po meni, nije dovoljno samo da se autobus proveri na tehničkom pregledu. Trebalo bi da neko sedne u salon za putnike i da se provoza najmanje 10-ak kilometara, po rupama, ležećim policajcima, pa da kaže da li je autobus dobar ili ne. I ne bih voleo da me neko politički shvati, u smislu, pljujem đilasa, vlast, pljujem strane proizvođače jer volim domaće i sl. jer nema veze sa tim. Jednostavno, solaris urbinoo 18, ovaj naš što smo kupili, ne znam kakvi su drugde, je odvratan, neprijatan, trucka, kao da se voziš na traktorskoj zaprezi. Vozio sam se i na njoj, i čini mi se da me nije istresla kao solaris. Sedeo sam na džaku sa senom, pa je bar to seno amortizovalo udarce.