Logo

Neobus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod Sloba » Sub Dec 13, 2008 3:18 pm

To je onaj što je imao sudar pa je došao u Neobus na popravku.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Sponzor

Postod choksi » Sub Dec 13, 2008 5:32 pm

Pandurski?
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod Sloba » Sub Dec 13, 2008 6:31 pm

Jeste.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Nibus-ja » Uto Dec 16, 2008 11:15 am

Stvarno je maksimalno odradjen.Najvise mi se svidjaju zadnja svetla :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod crobus » Uto Dec 16, 2008 6:14 pm

Meni je strašno ovo kad vidim da sređen bus ima od dima zacrnjem stražnji branik... Užas...
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod Stefan Bgd » Čet Dec 25, 2008 10:19 pm

Evo JAT-ovca: :)
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Sloba » Pet Dec 26, 2008 9:05 am

Ma ekstra makina! :)

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Sloba » Pet Dec 26, 2008 11:38 am

BEOTRUCK 06
Na ovom sajmu Neobus je predstavio turistički autobus pod oznakom NB 407 T koji je preimenovan u Terra. Autobus poseduje 7-litarski Volvo D7E motor snage 290 ks, klimu, ZF mehanički prenos, veliki prtljažni prostor i kuhinju. Autobus je danas u posedu JP Vrbas.
Image
Image
Image

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Sloba » Pet Dec 26, 2008 11:42 am

BEOTRUCK 06
Na ovom sajmu Neobus je predstavio savremeni visoko turistički autobus pod oznakom NB 407 VT koji je preimenovan u Universo. Autobus poseduje 12-litarski Volvo DH12E motor snage 420 ks, klimu, Volvo I-shift robotizovani prenos, tempomat, retarder, veliki prtljažni prostor, WC i kuhinju. Autobus je danas u posedu Subotica-Trans
Image
Image
Image

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Gligi » Pet Dec 26, 2008 3:59 pm

Zasto neki Univerzo ima onu niklovanu lajsnu sa strane, a neki ne??
Gligi
Član

Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 11:28 pm

Postod cone » Pet Dec 26, 2008 4:02 pm

Ovo je model iz 2006. Lajsne imaju od 2008.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Gligi » Pet Dec 26, 2008 4:15 pm

Nisam znao, lepsi su sa lajsnama :wink:
Gligi
Član

Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 11:28 pm

Postod milos265 » Pet Dec 26, 2008 9:45 pm

Sta se desava sa redizajnom Universa?
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod cone » Sre Dec 31, 2008 12:18 pm

Još se ništa ne dešava.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Sashco » Sre Dec 31, 2008 2:43 pm

„Neobus” proizvodi jedinstvena vozila
Prave „večne“ autobuse
Autor: Aleksandar Savanović | Foto:j. jarić | 31.12.2008. - 05:00
Izvor Blic http://www.blic.rs/vojvodina.php?id=72573

NOVI SAD - Novosadski „Neobus“ postao je prvi proizvođač autobusa u Srbiji, ako ne i u svetu, koji za autobuse proizvedene u svojim pogonima daje večnu garanciju. Model nazvan „eternal“, što u prevodu sa engleskog znači večan, sigurno je jedini nerđajući autobus proizveden u Evropi. Iako skuplji od običnog, ima svoje kupce kako u zemlji tako i u Nemačkoj, Francuskoj i Holandiji. U „Neobusu“ su na ideju da naprave autobus koji praktično ne može da propadne, kažu, došli slučajno. I napravili pun pogodak.

Image

- Kada smo prošle godine rekarosirali autobuse za JGSP „Novi Sad“ i sa njih skinuli propalu karoseriju, sačekala nas je „volvo“ šasija u izvanrednom stanju, kao nova. Tada smo došli na ideju da proizvedemo autobus koji će biti otporan na rđu, a nerđajuće „volvo“ šasije pokazale su se kao idealan spoj. I tako se rodila ideja zvana „eternal“, koja je svoju realizaciju dočekala ove godine - navodi Radenko Kostić, direktor „Neobusa“.

Šasija, kostur, oplata i čitava karoserija urađeni su od nerđajućeg čelika, inoksa ili prohrona, kako se ovaj materijal popularno zove. Sva neophodna varenja izvedena su u zaštitnom gasu pa je „Neobusovo“ vozilo gotovo apsolutno zaštićeno. Naziv „eternal“ savršeno odgovora novosadskom četvorotočkašu, budući da je praktično nepropadljiv.
- Da bi sve bilo u najboljem redu, angažovali su spoljnog saradnika, čačanski „Slovas“, specijalizovan za rad sa nerđajućim čelikom. Inoks je pet puta skuplji od standardnih materijala, ali daje i dugotrajnost, pa su nam i kupci bila preduzeća kojima treba autobus na duže staze, iako mu je cena 22 odsto veća od običnog autobusa. I sa cenom od 170.000 do 210.000 evra to ga svrstava u autobus koji je po ceni više nego konkurentan autobusima koji se proizvode u Evropi a nisu od prohrona - navodi Kostić.
„Eternal“ se izrađuje u nekoliko varijanti, kao međugradsko, turističko i visokoturističko vozilo. Kako bi kvalitet bio potpun, gradi se isključivo na nerđajućoj šasiji švedskog „Volvoa“, sa kojim „Neobus“ ima ugovor o strateškom partnerstvu. Premijeru je „eternal“ imao na beogradskom sajmu „Beotruck“ u aprilu 2008. godine. Na toj manifestaciji predstavljena je međugradska varijanta ovog autobusa koja je skretala pažnju posetilaca karoserijom na kojoj se moglo ogledati kao u pravom ogledalu. Ovaj model odmah je prodat transportnoj kući „Jedinstvo“ iz Vranja, koju je, uz još neke prevozničke firme, privatizovao izraelski „Kavim“. Novi vlasnik kupuje isključivo autobuse sa „volvo“ šasijom i agregatima pa mu je „eternal“ odgovarao na svaki način.

Rade samo po porudžbini
- Interesovanja ima mnogo, a zbog cene radimo isključivo po narudžbini. Za sada imamo interesenata iz naše zemlje, poput MUP-a Srbije, kao i Termoelektranu „Ugljevik” iz Bosne i Hercegovine, odakle nam je naručeno pet autobusa. Za prevoz radnika i firme iz Francuske, Nemačke i Holandije žele da kupe „eternale” - kaže Radenko Kostić, direktor „Neobusa”.
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki