Ne znamo šta će da rade, da li će biti kao Neobus koji je sastavljao onaj Lexio pre koju godinu, ili će raditi nadgradnje iz sopstvene proizvodnje. Ovo drugo je OK, ali slažem se mora biti mnogo, mnogo ozbiljnije da bi Mečka to prihvatala. Mada, verujem da će biti ovo prvo.
Djole, šta nedostaje ikarbusu 412

Ko je njega projektovao, misliš da ne možeš od tih inženjera nekad naučiti. Jel si bio nekada u razvoj neke fabrike, da li si video koliko tamo ima crteža 2D I 3D modela. Pa to ti je inženjrerstvo, to je primarno, stvaranje, i sekundarno održavanje. Da li si video koliko tamo ima ispitivanja raznih komponenti i td. Imam neke fotke novih buseva domaćih fabrika koji nisu urađeni jer nije bilo novaca da se isti naprave a izgledaju 3-put bolje od ovih sadašnjih modela. Sve su to projektovali naši inženjeri. Da se ispoštuje svaka pozicija sa crteža, a ne da se karikira, i proizvod bi bio mnogo bolji.
Boš, ne znam da je zapošljavao inž. sa smera MVM, znam dvojicu mojih kolega koji su se tamo zaposlili, ali kako uopšte mi nije poznato. Obojica su imala izuzetno slabe rezultate na studijama, ali to i ne mora da bude strašno, loše je to što su oni i dan danas analfabete za mašinstvo, tj studirali su da bi studirali, pa mi uopšte nije jasno kako su prilmljeni i šta rade uopšte tamo u Bošu. Verovatno su ih naučili da otaljavaju neki posao usko stručan i to softverski, jer ne znam gde su im pogoni, gde je proizvodnja i da li imaju razvoj uopšte i proizvodnju ovde. Ono u Pećincima Kontinental i ostali, isto je sve montaža za prostu radnu snagu bez razvoja, i inženjeri su tamo menadžeri tj goniči radnika, isto za malu kintu.