Logo

Audio-video sistemi u vozilima javnog prevoza,reklamni panoi

Diskusije

Postod Stefan Bgd » Sre Dec 31, 2008 9:53 am

Kao što je dugo očekivano,i u vozila GSP su počeli da vrše ugradnju audio video sistema,firma Masel.Prvi koji je dobio,od novijih vozila je gar.broj 1305 sa linije 17,uskoro će i svi ostali dobiti.Za starije autobuse nisam siguran. 8)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod profa_chb » Sre Dec 31, 2008 10:25 am

Stefan Bgd je napisao:Kao što je dugo očekivano,i u vozila GSP su počeli da vrše ugradnju audio video sistema,firma Masel.Prvi koji je dobio,od novijih vozila je gar.broj 1305 sa linije 17,uskoro će i svi ostali dobiti.Za starije autobuse nisam siguran. 8)

jel to ik201/2 ili japanac?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Stefan Bgd » Sre Dec 31, 2008 10:32 am

Japanac. :) :wink:
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Sloba » Sre Dec 31, 2008 10:53 am

To mi imamo već dve godine. :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod profa_chb » Sre Dec 31, 2008 10:57 am

znamo znamo... :D
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod avramovicsasa » Sre Dec 31, 2008 6:36 pm

zamislite da nove sisteme ugrade u 340 ili 1152 mislim da od buke putnici ne
bi uspeli ni da čuju reklamu.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Sre Dec 31, 2008 6:58 pm

Ja iskreno mislim da je to pogresan potez! Putnici su samo iritirani tim zvucnim reklamama kad im se po 10-20 puta u toku voznje ponovi jedno te isto! Ali tako ti je to u domacem marketingu, ne razmislja se na pravi nacin, pa reklame cesto imaju pogresne efekte...

U svakom slucaju, nije OK nekome dosadjivati dok se vozi, ipak je taj platio kartu i ne zeli da po X puta cuje npr. "Kupite nasu pastetu" u toku svoje voznje, samo se stvara kontra-efekat, taj isti putnik ce zamrzeti i tu pastetu i sve pastete! :-) Jedino je prihvatljivo ako te reklame ne budu imale zvuk, tj. budu iskljucivo video bez audio. :-) Poenta prave reklame je da bude nenametljiva na prvi pogled, a opet efektna... No da ne duzim, to prevazilazi temu ovog foruma. :-)
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod profa_chb » Sre Dec 31, 2008 8:54 pm

opet kažem, ti AV sistemi u busevima bi trebalo da budu usmereni ka informisanju putnika, kao što i jesu uglavnom...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Sloba » Sre Dec 31, 2008 9:13 pm

Pravo da vam kažem, ti zvučnici se i ne čuju u IK-201 od buke, tako da bi zvučnici samo crpili akumulatore do kraja.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod profa_chb » Sre Dec 31, 2008 10:12 pm

Sloba je napisao:Pravo da vam kažem, ti zvučnici se i ne čuju u IK-201 od buke, tako da bi zvučnici samo crpili akumulatore do kraja.

ne počinji slobodane... :twisted: :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod avramovicsasa » Čet Jan 01, 2009 8:25 pm

zavisi na koje IK-201 misliš,najnoviji koji imaju još uvek dobru izolaciju mogu da prođu,pa se čuju reklame dok ovi stari su katastrofa,nakon
remonta nije im urađena izolacija od motora tako da se postavka Audio uređaja ne bi isplatila.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Sloba » Čet Jan 01, 2009 9:03 pm

avramovicsasa je napisao:zavisi na koje IK-201 misliš,najnoviji koji imaju još uvek dobru izolaciju mogu da prođu,pa se čuju reklame dok ovi stari su katastrofa,nakon
remonta nije im urađena izolacija od motora tako da se postavka Audio uređaja ne bi isplatila.

'05. i ništa se ne čuje.

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Stefan Bgd » Čet Jan 01, 2009 9:06 pm

Čuje se Slobo,naši su bolje odradjeni od vaših. :wink:
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod choksi » Pet Jan 02, 2009 7:31 pm

markotar je napisao:Ja iskreno mislim da je to pogresan potez! Putnici su samo iritirani tim zvucnim reklamama kad im se po 10-20 puta u toku voznje ponovi jedno te isto! Ali tako ti je to u domacem marketingu, ne razmislja se na pravi nacin, pa reklame cesto imaju pogresne efekte...

U svakom slucaju, nije OK nekome dosadjivati dok se vozi, ipak je taj platio kartu i ne zeli da po X puta cuje npr. "Kupite nasu pastetu" u toku svoje voznje, samo se stvara kontra-efekat, taj isti putnik ce zamrzeti i tu pastetu i sve pastete! :-) Jedino je prihvatljivo ako te reklame ne budu imale zvuk, tj. budu iskljucivo video bez audio. :-) Poenta prave reklame je da bude nenametljiva na prvi pogled, a opet efektna... No da ne duzim, to prevazilazi temu ovog foruma. :-)

A sta mislite kako ce biti vozacima da ceo dan slusaju istu reklamu??? Privatnici bar neki imaju kabine a mi smo naje..li.
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod choksi » Pet Jan 02, 2009 7:34 pm

I jos nesto sad se setih kad sam hteo da stavim muziku u mecu rekli su da ne moze jer nije u redu da teram putnuke da slusaju ono sto ja volim,a sad mogu da ih bombarduju vepom,vipom vijagrom i ostalim lekovima i glupostima.Sto bi reko kalimero NEPRAVDA PA TO TI JE.
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije