Logo

GSP Beograd

Diskusije

Re: GSP Beograd

Postod profa_chb » Sub Apr 12, 2014 10:55 am

Dok se ne nađe keo ko će da lažira podatke na digitalnoj taho kartici. Čitač kartica koji se kači putam USB-a košta par evra, samo još treba neko ko zna da gura nos gde mu nije mesto... NAravno, polazimo od predpostavke da vozila imaju tahografe.
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Sub Apr 12, 2014 5:06 pm

Ja se sećam jedne davne priče da se Policajac vozio autobusom i video da umesto tahografa stoji neki papir kao kod igračaka i rekao Vozaču da ne smeju da diraju autobuse a kada bi to činili nijedan ne bi izašao u saobraćaj.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod branik » Ned Apr 13, 2014 6:53 pm

U petak sam bio u BGD i vozio se bivđim bulevarom JNA (ne znam sadašnje ime). Ljudi, čemu kupovina novih vozila ako ih teramo dai du onakvom ulicom?
U oba smera desna traka (prugom) u takvom je stanju da je gora od bilo kojeg makadamskog puta. Ne postoji vozilo i trap koji će ono da izdrže.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod profa_chb » Ned Apr 13, 2014 7:06 pm

Ne kontam zašto bar ne sklone onaj ivičnjak. Da li oni stvarno misle da je neko lud da vozi svoja kola po onome? A neki jadni vozači autobusa se trude da lagano uću i izađu iz baštice, ali džabe...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod branik » Ned Apr 13, 2014 9:38 pm

Čim pukne još nekoliko kartera na solarisima, skloniće.
branik
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Ned Apr 13, 2014 9:57 pm

I naravno, stručnjaci koji su CAF-a proglasili lošim zato što mu smeta po' metra snega će reći da Solaris ne valja, i da nije za naše uslove :|

Hnja. Ne razumem taj raskol, u Karaburminim Solarisima koji rade na 31 stoji istaknuto pismeno obaveštenje da je vozačima zabranjeno da tuda voze po šinama, dok na novobeogradskim koji rade na 59 ništa ne piše...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod branik » Ned Apr 13, 2014 10:45 pm

Video sam goilu 31 koji idu basticom. Pojedini voye kao da je put ok, a retki paze.
branik
Profesionalni vozač

Postod Marko » Pon Apr 14, 2014 11:59 pm

U bulevaru oslobođenja potez od hrama do veterinarskog fakulteta nadležan je gsp za popravku baštica a ne beograd put .I onda kreće zavrzlama oko popravke ,, nismo nadležni" čuvena uzrečica .E kada se to bude popravilo solarisi će biti za rashod
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod avramovicsasa » Uto Apr 15, 2014 3:09 am

Solaris je već ocenjen od strane inženjera i održavanja kao loš autobus za GSP ili bar serija koja je stigla u Beograd,mane su im trapovi,troše ulje a i menjači su promašaj jer se uzbrdo vuku kao mrcine još loše ulice i nepažnja vezano za rupe,biće veselo. :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod boltar » Uto Apr 15, 2014 6:43 am

A koje vozilo je dobro za GSP :?: Svako vozilo koje kupe ispostavi se da ne valja za Beograd.
Image
Korisnikov avatar
boltar
Član

Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 9:49 pm

Postod branik » Uto Apr 15, 2014 8:20 am

A sto su odmah, bez probe, kupili 200? nema ničeg normalnijeg nego tražiti jedan - dva na probu, voziti ih godinu dana i tek onda ući u toliku nabavku.
branik
Profesionalni vozač

Postod MILE » Uto Apr 15, 2014 1:36 pm

Ne znam što bi menjači bili promašaj, recimo #3048 ide pun uz Nemanjinu kao po ravnom, ovi sa 16ice uz Brankovu isto, turaža se koliko primetih na jačim linijama stiže bez problema kao i na 59 koja ima gomilu uspona....
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod profa_chb » Uto Apr 15, 2014 2:08 pm

avramovicsasa je napisao:Solaris je već ocenjen od strane inženjera i održavanja kao loš autobus za GSP ili bar serija koja je stigla u Beograd,mane su im trapovi,troše ulje a i menjači su promašaj jer se uzbrdo vuku kao mrcine još loše ulice i nepažnja vezano za rupe,biće veselo. :evil:

Izvini, ali moram da te ispravim. Uz Ljutice Bogdana, IK201 se vuku, iako su sa konstrukcijske strane povoljniji, jer nema gubitka snage na zglobu. Sa druge strane, pre neki dan sam se vozio Solarisom na 59, ono čudo je pojelo brdo. Solaris ima jači motor, ali i veće gubitke sange zbog zgloba.

To da troše ulje, ne znam. Što se tiče trapova, da su toliko loši, enterijer bi već zvonio na sve strane. Ili Solaris ima bolji kvalitet završne obrade...

Menjači se podešavaju, sve se to može srediti. Međutim, iako su automatski, i njih treba umeti voziti. Malo mi je neobično da se Solaris već skoro 15 godina vozi u Berlinu, i da ih i dalje kupuju. Ne verujem da bi jedan BVG kupovao Solaris da ne valja.

Najveći problem kod Solarisa je vlasnik :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod SGB » Uto Apr 15, 2014 2:16 pm

Извињавам се због делимичног цитирања претходног поста, али то је суштина:
profa_chb je napisao:Najveći problem kod Solarisa je vlasnik :wink:

Нема тог возила на свету које ће испуњавати критеријуме ГСП-а, док се не искорене лоше навике у одржавању и вожњи. Једино можда Т55, али је проблем капацитет.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod MILE » Uto Apr 15, 2014 4:00 pm

Imaju neke lude kvarove na elektronici, #3042 je često izostajao, #3099 mesec dana nije radio, #3089 radi ali i njega muči nešto gadno pa se vrati na 2-3 dana pa opet zakuca. Pričalo se da pojedini žderu ulje (na nekima primećeno da izbacuju dim karakterističan za potrošače) ali ne znam ništa detaljnije...

Dobar je Solaris za Beograd samo im fali još bolje održavanje.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije