Logo

Audio-video sistemi u vozilima javnog prevoza,reklamni panoi

Diskusije

Postod markotar » Pet Jan 02, 2009 7:46 pm

Tacno! Eto vidis, na vozace se uvek zaboravlja, pa sam to uradio i ja!

Svakako da su te reklame cisto mucenje pre svega za njih!!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Pet Jan 02, 2009 7:51 pm

Ne bi bilo loše da reklame budu vizuelnog tipa a što se muzike tiče pošto
živimo u stresnim vremenima bilo bi super da se pusti neka umirujuća melodija kako bi ljudi mogli da uživaju u vožnji,samo melodija bez reči.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Pet Jan 02, 2009 8:28 pm

Slazem se apsolutno sa time! Ali za to bi morala da postoji politika na nivou firme ili jos bolje na nivou grada, pa da se jasno odredi kakva muzika tj. kakve melodije da se pustaju.

Inace, mali OT, ne zamerite, slicne umirujuce melodije se po pravilu uvek pustaju u avionima prilikom poletanja/sletanja, jedini izuzetak je Severna Koreja u cijim avionima se obavezno pustaju vojni marsevi! :-)
markotar
Član

Postod profa_chb » Sub Jan 03, 2009 12:05 pm

choksi je napisao:I jos nesto sad se setih kad sam hteo da stavim muziku u mecu rekli su da ne moze jer nije u redu da teram putnuke da slusaju ono sto ja volim,a sad mogu da ih bombarduju vepom,vipom vijagrom i ostalim lekovima i glupostima.Sto bi reko kalimero NEPRAVDA PA TO TI JE.

to je živa istina! po tom pitanju su najgore lastine reklame, vrte samo jednu od 15 sekundi :evil: a što se tiče muzike, moj ortak koji vozi 777 ima centralni sistem sa ozvučenjem (fabrički), ali čovek sluša tranzistor zbog ludih putnika kojima sve smeta :twisted:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod choksi » Ned Jan 04, 2009 8:21 pm

Koleginica od juče ima sistem u tramvaju i kaže ima neku reklamu u kojoj neki urlaju pa svaki put nabode kočnicu kad počne ta reklama.
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod avramovicsasa » Ned Jan 04, 2009 9:13 pm

video sam danas tu novu reklamu u troli gr.br.183 na liniji 29.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Pon Mar 16, 2009 10:49 pm

gbr 885 (japanac) i gbr 972 (ik218n) imaju lcd, 972 ima otprilike kodnapred u sredini kod II vrata, a 885 čini mi se da ima kod kabine :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod avramovicsasa » Uto Mar 17, 2009 3:00 am

marketing je u današnje vreme veoma moćno oružje,niko ne pita ni vozače ni putnike da li im te reklame odgovaraju već je bitno šta se njima
poručuje,koliko sam uspeo da vidim putnici nešto naročito ne obraćaju pažnju na njih.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Uto Mar 17, 2009 5:22 am

Eh, marketing je moćno oružje samo ako se upotrebi na pravi način! U suprotnom je bezopasniji od praćke i može da posluži samo za samoubistvo! :-) Pošto su domaći marketari još uvek relativni amateri u svom poslu njihove reklame uglavnom ne postižu efekat, već suprotno - samo iritiraju ljude!!

Moderni marketing se prilagođava kupcima. Dakle, nije više pitanje šta i kako mi želimo ljudima da prodamo - već šta i kako ti ljudi žele da im prodamo!! Drugim rečima - kupac se pita! Tu kod nas rade potpuno suprotno, ponašanje potrošača je nepoznata tema, pa reklame nemaju pravog efekta. Npr. ja znam masu ljudi koji namerno nisu kupovali Carnex paštete samo zato što su se jedno vreme po busevima stalno vrtele izuzetno iritantne reklame za njih. Mogu misliti kako je bilo jadnim vozačima koji su to slušali tokom celog radnog vremena, verovatno su im se smučile sve paštete bez obzira na marku! Ali da vas ne gnjavim više o tome. :-)
markotar
Član

Postod Stefan Bgd » Ned Avg 23, 2009 11:56 pm

Ugradnja video sistema reklamiranja počela je i u novobeogradske niskopodne,za sada su premijerno ugrađeni u gar.brojeve 1360 sa linije 72 i 1361 sa linije 88,uskoro se očekuju i na ostalim.Evo kako to izgleda u gar.broju 1361: :)
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod markotar » Pon Avg 24, 2009 1:44 am

Po meni izabrali su prilično traljavo mesto da to postave, odmah ispred 2. vrata. Samim time svi putnici koji su ispred, a nije ih malo, pošto se odmah tu nalazi širok prostor za stajanje, ne mogu dobro da vide taj monitor, a samim time ni reklame pa je odna njihov efekat mali. Bilo bi bolje da su ga postavili malo ispred, dakle iznad prve osovine.
markotar
Član

Postod Stefan Bgd » Pon Avg 24, 2009 1:46 am

Iznad prve osovine imaš onu budžu ili "stepenik" tako da bi tu verovatnoća da neko višlji opandrči glavom po monotoru bila veća,ovako kod drugih vrata opet i ne deluje tako loše. :roll:
A možda nisu stavili kod prvih vrata zbog onog unutrašnjeg displeja. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod markotar » Pon Avg 24, 2009 2:11 am

Hmm vidiš vrlo je moguće da si u pravu da ga nisu stavili napred zbog displeja, to mi nije odmah palo na pamet. Ne verujem da je zbog budže, prednja nije mnogo visoka, a pošto se donji deo monitora nalazi baš visoko rizik nije veliki, a ljudi "košarkaške" visine će ga sigurno zakačiti i ovde de je sad. :-) Osim toga nisu morali da ga postave na sredini već npr. iznad levog prednjeg točka, kao u pojedinim Ik-103/206...
markotar
Član

Postod miki222 » Pon Avg 24, 2009 2:15 am

to je super mesto za monitor, ja ga nebi menjao ..........
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod markotar » Pon Avg 24, 2009 2:21 am

Ne slažem se baš, kao što već rekoh. Jeste lepo za oko i estetski dobro izgleda na tom mestu ali, kažem, ako razmišljaš marketinški poenta je da tvoju reklamu vidi što je više ljudi moguće i o tome strogo mora da se vodi računa. A monitor se dobro vidi tek ako stojiš negde u prvom redu iza vrata, dakle moraš malo da budeš udaljen. Ako stojiš na vratima ili ispod monitora moraš dobro da saviješ vrat da bi ga video, dakle gomila ljudi koji se nakrkaju ispred (a tu ima najviše ljudi) uopšte ne vide reklamu... Da ne govorim da se monitor već sa okretnice jako slabo vidi... No verovatno je to bilo jedino i tehnički najjednostavniej mesto gde su mogli da ga uglave pa su išli na kompromis...

BTW, meni se najviše sviđalo u pojedinim Veolijinim Ik-103 koji su monitore imali skroz napred, odmah do vozača na sredini, sve se super videlo bez obzira gde stojite između prve i druge osovine! E sad ne znam koliko je njihovo svetlo smetalo vozačima, posebno noću...
markotar
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije