Pozdrav ljudi. Evo mene po obecanju da malo pojasnim u cemu se nadam slazem sa nekim sa ovog foruma. Dugo sam kao ljubitelj a sada i kao vlasnik firme za prevoz putnika patio od tzv " velikih imena" u proizvodnji autobusa. Ali sto sam vise u ovom poslu, shvatam da danasnji autobusi poznatih marki od 300.000e pa navise nisu isplativi za eksploataciju zbog dosta skupog odrzavanja, komplikovane elektronike itd. Slazem se da tu ima perfektno dizajniranih resenja enterijera kao i eksterijera ali dzabe skupa je to igracka.
Imao sam prilike da pre godinu dana budem gost u Neobusu , povodom kupovine midibusa mercury ili stella, i mogu Vam reci da sam tada vec bio prijatno iznenadjen kako se to tamo radi. Dobio sam cak i ponudu od fabrike, ali nazalost zeznula me jedna budala tako da sam malo kiksirao sa novcima prosle 2008god pa nisam bio u stanju da to i izvedem. Sto se tice mene i ovoga sto sam procitao od Vas o kvalitetu i pouzdanosti / cena neobusovih modela mislim da bih retko uzeo nesto sto je i 3 puta skuplje. Naravno ima po meni i kod njih nekih sitnica koje bi mogli da odrade.
1. recimo, na sajmu je bio midi bordo boje sa vogel sedistima, a bas bi me interesovalo da li u taj model mogu da se ugradjuju i ona esteban sedista jer mnogo mi se ona vise svidjaju.
2. i kada sam bio u poseti i sada jedna od primedbi na oba midibusa mi je prtljaznik. Mislim da je ipak mali za 30 - 35 ljudi ( mi imali danas 20 za Vlasinsko jezero, sportisti,povukao i prikolicu kad ono svaki skije sa vezovima, pa po dve torbe .......oko 35-40 torbi bila i prikolica mala)
Radi se o minibusu Irisbus Daily....slazem se to i nije autobus i gotovo da nema prtljaznik, ali ako prikolica ima 2-3m3, a neobusevi autobusi svega malo vise, kako tu smestiti prtljag za putnike? ( isto shvatam da i to nije visokoturisticki autobus ali (steta ima jedinstvenu sirinu i visinu, unutrasnjost prostrana kao u velikog busa) mogle bi se tu raditi lepe turisticke ture. Ostaje resenje ski kofer za izlete i krace ture ili prikolica za duze......
3. Sto se tice dizajna unutrasnjosti, meni se svidelo, a sto se tice spoljasnosti, zadnji deo je ok predni nije los ali malo mi kao nekako bucmast( bez ljutnje). Znaci nije ruzan, neobican je, mozda bi neko voleo ta okrugla svetla u liniji a ne ovako u polukrug, ali to bi opet onda licilo na ostale ovako je to njihov zastitni znak pa ajde onda .....
4. nazalost, ova drzava malo podrzava ljude( manje privatnike ) koji zele da kupe nesto domace. Siguran sam da kad bi se malo opametili pa rekli ajde ko kupi domaci autobus imace povoljnije uslove ili tako nesto , manju kamatu, a ne ovu zelenasku, ja bih prvi sutra otisao u Neobus i narucio i malog Mercury-ja a kasnije i Adeqvat ili Terru. Sto ne bih brendirao autobuse da budu od jedne firme, meni je to bas ok. a ujedno i oni bi me gledali drugim ocima...

.
Malo sam rasirio, novi sam medju Vama, pa da odmah kazem sve sto sam mislio a naravno posto je sve bilo u sluzbi Neobusa i o tome da su im interesantni autobusi, mislim da je ovome ovde i mesto.
Bas me zanima i Vase misljenje sto se tice ovog gore navedenog, mislim da sam bio realan bez namere da nekoga kritikujem, nasuprot.Hvala eto me sutra ali od sada u kracem izdanju.