A sad nastavljamo sa ekskluzivnim fotografijama! Prvi autobus (#790) je završen i očekuje se isporuka u toku sledeće nedelje

Eksterijer mi je solidan, sa zamerkom na zadnju stenu. Ono što sam odmah primetio jeste da su točkovi ofarbani i da je auspuh sređen.

Prelazimo na enterijer, u kome se nalaze žute plastificirane šipke, LED osvetljenje i Interproduktova sedišta. Bio sam skeptik oko tih sedišta, ali kad sam seo da isprobam, mogu reći da su za gradski saobraćaj sasvim dobra. Inače, u pitanju su anti-vandal sedišta, za razliku od onih koje viđamo po Ikarbusima i Neobusima serije 600.

I, za sam kraj, ostaje vozačevo radno mesto. Ugrađeno je SEGE sedište koje je veoma udobno, dugmići na tabli su isti kao i kod ranije rekarosiranih vozila, a sa leve strane se vidi konzola za displej.

Detalj-osvetljenje vozačeve kabine

Sve u svemu, ono što sam mogao da zaključim nakon obilaska prvog završenog rekarosiranog Neobusa jeste da je BiM uznapredovao u odnosu na ranija rekarosiranja, vidi se puno veći kvalitet izrade, bolji odabir robe za ugradnju i slično. Ugrađen je narandžasti LED displej, brisači su sada elektronski, i ono što mi se jako svidelo, ugrađeni su LED katadiopteri i gabaritna svetla! Kako će se pokazati u saobraćaju, videćemo još. Ja jedva čekam da se provozam tim autobusima jer mi izgledaju lepo, kvalitetno i pouzdano!

Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.
"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa