Rekarosirani prvi autobusi za Novi Sad

Rekarosirani prvi autobusi za Novi Sad

JGSP „Novi Sad“ predstavio prva dva od 10 rekarosiranih zglobnih autobusa.

Na danas održanoj konferenciji za novinare u krugu JGSP „Novi Sad“, javnosti su pokazana dva tek pristigla zglobna autobusa sa rekarosiranja. Radi se o zglobnim autobusima čije je šasije Volvo B10M pre dvanaest godina karosirao novosadski Neobus. Posao rekarosiranja su dobile dve firme, BIM Servis i General Auto, takođe iz Novog Sada, i obe su isporučile tek po jedan autobus.

jgsp_rekarosiranje3

Zamenik gradonačelnika, Borko Ilić, rekao je da je rekarosiranje 10 autobusa u potpunosti finansirano od strane samog JGSP „Novi Sad“ i da je taj posao plaćen 42,3 miliona dinara. Pored renoviranja starih autobusa, planira se i nabavka novih autobusa u nekom narednom periodu uz pomoć kapitalnih investicija grada, rekao je Ilić.

jgsp_rekarosiranje2

Generalni direktor JGSP „Novi Sad“, Milan Balać, rekao je da su vozila obnovljena kvalitetno i sa mnogo novih komponenti, kao što su vrata, tapacirana sedišta i displeji, ali da za ugradnju klima uređaja nije bilo dovoljno sredstava. U JGSP se nadaju da će se ispuniti poslovni plan za 2014. godinu da se rekarosira još 11 solo autobusa i da se nabavi 40 novih vozila. Ipak, za takvu investiciju će grad morati da izdvoji sredstva rebalansom budžeta. Po rečima Balaća, JGSP „Novi Sad“ je iscrpljen finansiranjem rekarosiranja ovih 10 autobusa.

jgsp_rekarosiranje4

Na pitanje Autobusi.NET da li će izvođači radova plaćati penale zbog kašenjenja, s obzirom da je obećano uvođenje svih rekarosiranih autobusa u saobraćaj još u aprilu, gospodin Balać je odgovorio da ova prva dva vozila ne kasne, jer je JGSP „Novi Sad“ kasnio sa uplatom avansa i isti obezbedio tek početkom marta. Balać je još napomenuo da će se videti još kojom će dinamikom pristizati rekarosirana vozila i da će se ugovor poštovati.

jgsp_rekarosiranje1

Milan Balać je još spomenuo da će se ponovo ići u nabavku elektronskog sistema naplate i da će se ići na snižavanje kriterijuma, jer do sada ni jedan ponuđač nije ispunio potrebne uslove. Auto škola JGSP-a još uvek ne radi, jer im je MUP odbio izdavanje licence. Traženo je tumačenje takve odluke kod Ministarstva privrede i podnesena je tužba kod Upravnog suda. Od ostalih prihoda, Balać je spomenuo da je od početka godine menjačnica donela 850.000 dinara prihoda i da konstantan rast priliva imaju i na usluzi baždarenja tahografa, gde je za isti period prihod bio oko 1,5 milion dinara. Prvi pozitivni rezultati stižu i od skoro pokrenute turističke agencije. Za kraj je gospodin Balać napomenuo da je 2013. godinu preduzeće završilo pozitivno sa 1,2 miliona dinara, a da je za prva četiri meseca 2014. godine u dobiti 14,5 miliona dinara.

Tekst i foto: Saša Conić

Descargar musica