Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Re: Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Postod severac » Sre Jun 11, 2014 7:28 pm

Ulaze u 16. Bili mi danas i tu kod Ceptera ka Mostu i posle u Bulevaru despota Stefana.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Čet Jun 12, 2014 11:45 am

Da,zanimljivo je to što Nidža reče,dva dana sam koristio 83 samo u te autobuse nisu ulazili,bili su juče i u 27 Marta,izbegavali su dvojku.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod becks89 » Čet Jun 12, 2014 8:51 pm

Danas upali kod Nade Dimić u 706, startuju starijeg roma sa ženom i unukom, on im daje kartu koju mu je neki dečko očitao, vidi se da ljudi nisu odavde, čak je čovek i račun od karte držao. Kontrolorka mu uzme kartu kao da vidi sa kolegom, kao karta je očitana za jedno dža bu, bla bla, nema kredita ovo ono i kod F. Višnjića kontrolorka sa njegovom ispravom izlazi napolje i kao da napusti vozilo da se ona razjasni sa kolegom šta da radi, a on da sačeka. I čovek krene kako su mu žena i unuk tu, sa stvarima i sve, ja poludeo, ali pre mene eksplodira jedna žena i napuši je, uključim se i ja, napušimo kontrolu, ova mu vrati kartu i pusti na da idemo dalje, neverovatno kakva drskost, na kome su našli da se junače, zanimljivo meni nije ni tražila kartu, e sad dal' je zbog Lastine majice ili što sam mnogo ružan, ne znam :mrgreen:
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod MILE » Čet Jun 12, 2014 9:45 pm

Stara Zemunska banda, pretpostavljam da je ona derska ekipa što teroriše putnika po Zemunu u tom delu....
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod profa_chb » Čet Jun 12, 2014 9:54 pm

becks89 je napisao:na kome su našli da se junače

Zato što je rom ili zato što je star? Nisu ni svi romi socijalni slučajevi :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod becks89 » Čet Jun 12, 2014 10:21 pm

MILE je napisao:Stara Zemunska banda, pretpostavljam da je ona derska ekipa što teroriše putnika po Zemunu u tom delu....

Da da, standardna ekipa, znamo se vrlo dobro :D

profa_chb je napisao:
becks89 je napisao:na kome su našli da se junače

Zato što je rom ili zato što je star? Nisu ni svi romi socijalni slučajevi :wink:

Stari ljudi, plus dete sa njima, a druga stvar niti su ljudi odavde, niti znaju kako funkcioniše Bus Plus, sigurno neće propasti niko što su oni platili jednu, a ne 2 karte, čisto iživljavanje, kao što nije dopušteno da se 2 puta otkucaš u istom autobusu...
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod icacar98 » Čet Jun 12, 2014 11:10 pm

Skoro sve u Bus Plusu je drsko i bezobrazno i ne plaćam im kartu iz principa, a i ko da mi smeju one zene što ulaze u 65 nešto . Ali koga napadaju, starije gospođe svaki dan po ovom paklu izvuku babu iz klimatizovanog busa da im pokazuje isprave i da im otkuca kaznu. Ako baba slučajno odbije da izađe , odma kaže vozaču da čeka dok ne izađe
Правопис српског језика je napisao:инжињер или инжењер
Пише се и једно и друго.
У војном речнику уобичајено је инжињерија, инжињеријски, инжињерац, а у цивилству грађевински инжењер, машински инжењер, рударски инжењер, саобраћајни инжењер.
icacar98
Član

Pridružio se: Čet Dec 05, 2013 11:53 pm

Postod profa_chb » Pet Jun 13, 2014 12:14 pm

@becks ni naši srednjoškolci ne znaju kako funkcioniše prevoz u Beču, pa u svakoj generaciji neko završi u policiji zbog šverca u metrou :wink:

No, kontam, star čovek, platio samo jednu kartu umesto dve, svakome može da se desi, te niju u redu da oštre zube na njemu...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod ljubalasta » Pet Jun 13, 2014 8:28 pm

rome nikad nisam tolerisao,kad sam radio na 15,strogo su ulazili na prednja vrata na okretnici i niko nije mogao da udje bez karte,takodje ni srednjoskolce nisam pustao bez karte.
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Postod direktor » Pet Jun 13, 2014 11:12 pm

Bus plus je bio duzan da postavi naljepnice sa uputstvima kao se koriste njihiova sokocala
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod branik » Sub Jun 14, 2014 3:33 am

Ljudi, pratite li šta pišete ?
Rekao je narod davno da džabe nema ni kod babe!
Bus plus je moderan sistem naplate, lako dostupan, fleksibilan, sa skoro neograničenim mogućnostima. Kontrole karata ima svuda, bilo je oduvek i kod nas i biče je uvek!
Mi još živimo u nekim starim vremenima, očigledno, kad razmišljamo da je sve što svima služi, ničije. Ko god da tim sistemom upravlja, kako god da se zove, ko god da je vlasnik autobusa, prevoz MORA DA SE PLAĆA!
Pri tome smo skloni da se bunimo kada vozilo dođe bez klime, razdrndano, što je interval preveliki... Može prevoz da bude i besplatan, ali tada nekim dodatnim porezom mora da se obezbedi finansiranje. A to je sada neizvodljivo. Ovako, zbog niske naplate, Grad izdvaja velike sume za dotiranje iz budžeta.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod SGB » Sub Jun 14, 2014 8:59 am

@branik: то је у реду, теоријски. У пракси, град дотира за непотизам, нерад и немар. Неће народ да плаћа стотине швалерки, рођака, земљака, у администрацији, неће да плаћа проценат приватном посреднику чији смисао апсолутно не постоји. Размишљао сам до скоро као и ти, разумем шта хоћеш да кажеш и то је у реду када јавно предузеће не служи партијашима да враћају дугове својој "војсци". Било би добро да неко стручан и непристрасан уради анализу, за колико би дотације опале када би се избацио посредник и гомила беспосличара, а у анализу да се узме у обзир и то што би се, после таквог потеза вратило поверење корисника и наплата порасла. Све што се користи мора и да се плати, шверцера са разним изговорима је било и биће, али сада је нешто друго, чим је наплата тако слаба (бар у мом окружењу већина више не плаћа превоз), више није у питању "стандардни проценат" шверцера, већ тихи бунт.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod profa_chb » Sub Jun 14, 2014 10:48 am

Odlično, ali svi ti veliki pobunjenici neka odu da ruše gradsku skupštinu, a ne da se švercuju... Mnoge druge "državne" stvari su džabe po istom osnovu? Zašto ljudi ne utaje porez? To je veća glupost od plaćanja prevoza. Ti putem poreza istoj toj bagri plaćaš da živiš u svojoj kući. Ali ako ne platiš porez, ideš u zatvor...

I pre BusPlus-a narod nije plaćao prevoz, i bilo je incidenata. Pre desetak godina su lokalni mangupi pretukli vozača na okretnici jer je devojka jednog od njih bila izbačena taj dan bez karte. Pre nekih 4-5 godina su ljudi načisto poludeli i počeli da bodu i tuku kontrolore, i to često. Toga se ne sećamo? Meni se ipak čini da se nakon uvođenja BusPlus-a stvar malo smirila, i da se ljudi više svađaju (ili to neko plasira u medije) ali manje pribegavaju fizičkim metodama obračuna...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod avramovicsasa » Sub Jun 14, 2014 10:53 am

Opet se vraćamo na početak,ljudi misle da karte plaćaju BUS PLUS-u,ne znam kako se ne zamisle da se taj prevoz plaća saobraćajnim operaterima koji ne mogu da opstanu ako se ne plaća karta,poznat nam je skorašnji problem sa privatnicima kao i redukcije koje se najavljuju u GSP-u kao i činjenica da BUS PLUS i Apex uzimaju svoj procenat čak i od novca koji se ne naplati od karata što opterećuje grad.
Nije mi jasan način razmišljanja da ako se vozimo autobusom koji je star ili bez klime ne treba da plaćamo prevoz mislim ponekada kada nam zatreba hleb u poslednjem momentu a on je malo tvrđi moramo da kupimo ili ostasmo gladni ili kako bi bilo kada bi se sva stara vozila povukla iz saobraćaja ?

Redovno plaćanje karte je stimulans za operatere da obnavljaju vozne parkove,zar Lasta koja ima gotovo 100% naplatu prevoza bar do uvođenja BUS PLUS-a nije dobar primer.

Što branik reče naplata prevoza je OBAVEZNA,da li nas vozi autobus iz 1987 godine ili 2014 usluga je pružena a na Operaterima je dalja odgovornost oko pristojnijeg estetskog izgleda autobusa.
Pre 2 godine vozio sam se u Kruševcu starim Sanosom oko 25 godina,vožnja je bila prilično prijatna,autobus gotovo bešuman. :)

No,situacija je prilično ozbiljna čim će biti angažovana i Komunalna Policija :oops:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod becks89 » Sub Jun 14, 2014 1:31 pm

ljubalasta je napisao:rome nikad nisam tolerisao,kad sam radio na 15,strogo su ulazili na prednja vrata na okretnici i niko nije mogao da udje bez karte,takodje ni srednjoskolce nisam pustao bez karte.

I šta možeš? Da zaustaviš vozilo, prvo uznemiravaš maloletno lice, kao drugo neovlašteno zaustavljaš saobraćaj (nisi saobraćajna policija), treće maltretiraš ostatak putnika, ja kao srednjoškolac mogu platiti 1500 dinara kazne i ništa više, a ti? Koliko si zakona prekršio da bi se dodvorio nekom glavonji iz privatne firme?
Ne mogu da shvatim da toliko odraslih ljudi radi u toj firmi i da i dalje ne kapira da nema ovlaštenja veća od "Dobar dan, imate li kartu" i "Hvala", ne znam ko vam je rekao da ste dužni da reformišete sistem i da kršite zakone, da bi se pridržavali veštačkih pravilnika koji su u konfliktu sa i dalje važećim zakonom ove zemlje...
Karta mora da se plati, takođe za tu kartu putnik mora da dobije uslugu koju je platio i nema kompromisa ni filozofije, obe strane moraju ispuniti svoje obaveze...
Korisnikov avatar
becks89
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije