Logo

Linije gradskog saobracaja

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Nišu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Linije gradskog saobracaja

Postod Milanche » Čet Jul 24, 2014 7:43 pm

Ne, nije namešteno uopšte... :lol:
Milanche
Član

Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 2:54 am

Sponzor

Postod Nibus-ja » Čet Jul 24, 2014 9:50 pm

Ево Бане из ЛИТАС-а може одмах искрено и из прве руке да каже да ли су имали у АРИВИ комплетну документацију :?: А друга ствар да се ја питам истерао бих све приватнике из Ниша па да остане само НИШ-експрес, ако у Новом Саду може грађане да вози само ЈГСП може и у Нишу НИШ-експрес да ради и да све паре остану овде а не да се финансирају београдске фирме :evil:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Mixx » Čet Jul 24, 2014 10:34 pm

Nibus-ja, i ja sam Nislija ali se ne slazem sa tobom uopste. Evo prvo Curdic trenutno ima najbolja vozila u Nisu, odrzavaju se maksimalno, jedina mana je klima koja se ne ukljucuje, drugi po redu je lekon, sa relativno dobrim LIAZ-evima, koji se koliko toliko odrzavaju ali nasuprot njima tu su uzasne Cobre, tu je i Transprodukt, koji u svom voznom parku ima dobro odrzavane FAP-ove ali oni imaju manuelni menjac nisu tako udobni za voznju, poseduju ista i dva automatika MAZ-a i Ikarbus-a, lepo bi bilo da u Nis vrate FAP Citymastera i onog MAZ-a i dovezu jos par slicnih/istih vozila. E sad je tu i Nis Ekspres koji za mene predstavlja najvecu rupu u gradskom prevozu, bukvalno to su limenke na tockovima, u SVAKOM vozilu nesto skripi, pucketa, nimalo prijatni za voznju, non stop se vozila "osvezavaju" a nikako da se vidi nekakvo vidljivo poboljsanje. Da rezimiram, uprkos trudu ljudi iz NIBUS-a, Nibus ostaje i dalje 5-6 klasa ispod MAZ-a i LIAZ-a, a nazalost, po mom misljenju, gubi trku i sa FAP-om.
Mixx
Član

Pridružio se: Ned Apr 28, 2013 12:59 am

Postod Nibus-ja » Čet Jul 24, 2014 10:45 pm

да има више пара од града било би више и квалитетнијих НИБУС-а или би се увезло нешто јер је сад експрес кренуо и са том праксом
Nibus-ja
Član

Postod DraganNish » Čet Jul 24, 2014 11:03 pm

Nibuse, malko ga preterujes.
Nis Ekspres da zeli kupio bi ili napravio nove autobuse, ali za razliku od drugih gradova iz nekog razloga u gradski saobracaj ne ulaze bas nesto. U Novom Sadu, kao sto si i sam napomenuo, vozi JGP Novi Sad, ali ima i niskopodne autobuse. U Nisu vode ultravisokopodni autobusi, ako meni kao osobi koja je skoro 1.9m visoke stepenice, sta da kazu druge osobe?
Zasto da dobije pare od grada? Imamo solidno dobre cene za karte, Nis Ekspres ima razvijene linije i dosta je zastupljen, moze i sam da ulozi pare..A privatnici su dosli kada taj isti Nis Ekspres na stetu gradjana je smanjio polaske u Nisu 2005 godine.
Dakle, kao lokalpatriota zelim da Nis Ekspres jedini ako treba da vozi u Nisu ali samo ako zadovoljava standarde. Ja na nekim troosovinskim Nibusima i dalje vidim delove gde su se kacile sipke za zglobne Ikarbuse,dok su bili zglobni. Kad su aljkavi bili da to sklone, sta vise reci? Rukovodstvo je krivo, kao i mnoge stvari u zemlji, a najmanje je kriv radnik tu.
Inace Arriva ima mnogo dobar vozni park. Vozio sam se njima dok je bio jos Litas i zadovoljan sam.
A za sve prevoznike u Nisu : da li je tesko da svakog meseca uzmete sundjer, krpu i dzoger pa generalku na autobusima. Groza je da nekad udjes u neki bus a cedi se jos mast od bureka od pre 2 nedelje.....
Poslednji put menjao profa_chb dana Čet Jul 24, 2014 11:18 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: Citiranje prethodne poruke
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 9:53 pm

Postod Milanche » Pet Jul 25, 2014 1:07 am

DraganNish je napisao:da li je tesko da svakog meseca uzmete sundjer, krpu i dzoger pa generalku na autobusima. Groza je da nekad udjes u neki bus a cedi se jos mast od bureka od pre 2 nedelje.....

E ovo je stvarno vrhunski!
U svim niš ekspresovim autobusima ne daj Bože da se uhvatiš za rukohvat. Ono nije obrisano garantovano od 2006. godine kada su im zaboga vozila "napravljena".

Uzgred, takođe kao lokal patriota koliko god da nešto volim, moj zdrav razum i inteligencija mi ne dozvoljava da i dalje budem toliko pristrasan. Ono u čemu se mi vozimo u gradu od strane Niš ekspresa je Bogu plakati. O vozilima neću da govorim šta su i kako su jer i dete od 5 godina može da primeti da je ono kanta za otpad, takođe je problem osoblje, bahato, bezobrazno, ne poštuju red vožnje, voze ili 2 ili 200km/h, ne staju na stanicama, ne održavaju ličnu higijenu.

Ja sam za to da treba da vozi samo i samo niška firma. Molim lepo, formirati gradsko transportno preduzeće Niš, pa da razgovaramo. I tada i mogu da se očekuju pare od grada. Nego, ove nišek glavešine su Bogu za plakati, nažalost, ali ovako je, sve što vredi odavde je ili otišlo za Beograd, ili van zemlje, ili je negde na birou.

Sve u svemu, ako Niš ekspres preuzme i paket 2 i 3, mogu odgovorno da tvrdim da nas u narednih 5 godina očekuje opšti haos... I narod je ovaj lud ako ne izađe na ulice!
Milanche
Član

Postod Ikac 97 » Pet Jul 25, 2014 2:31 am

Dobro što se tiče Niš Ekspresa jedino što mi se sviđa kod njih što su poboljšali autobuse koji idu na liniji 3 tipa 20, 21, 14 valjda i 23 da ne lupam autobusi su stvarno dobri i jeste mana što na zadnjim vratima treba da budeš antilopa da bi se popeo ali tokom zime su topli, uvek radi grejanje čak imaju i 2 klimu ali koja je isuviše mala i glupo nameštena da može da ohladi ceo autobus, iako ona stalno radi, ali mi se ne sviđa to što, pošto živim u NRJ-u, autobusi se večito okreću ranije i uvek moram da trčim kao budala a da ne napominjem one polaske sa zvezicom do Suvog Dola, pa to ne znaš da li će da se okrene 15 minuta ranije ili kasnije to je živi užas, i užasava me to gde voze privatnici, na tim linijama ima znatno više polazaka nego na linijama 1, 3, 7, 10, i 12, ali zglobni autobusi su živi užas da znam znakovni jezik, davao bi ljudima časove u saradnji sa Niš Ekspresom. Ja sam za to da samo Niš-Ekspres vozi u Nišu ali neka se prave niskopodni autobusi, jedini niskopodni gradski Niš Ekspresov je 23, ali on retko kada vozi, uopšte ga ne viđam. Što se mene tiče neka izbace sve privatnike neka ostanu Aerodromski i Niš Ekspres. A za Liaz-e se ne slažem jer su u veoma groznom stanju, ne peru se ne čiste se unutra, stakla su masna kako ljudi naslanjaju glave, blagi užas prašina unutra da se ugušiš ! Da ne napominjem što jedan vozi 20 na sat na liniji 9 treba ti 45 minuta od Trga do Branka Bjegovića, jednom se desilo čak i da nas je pretekao autobus koji je posle nas pošao. Tako da ja podržavam da ostane Niš Ekspres na nivou celog grada, ali da se vozni park promeni! :)
Ikac 97
Član

Pridružio se: Pon Nov 28, 2011 12:12 am

Postod Mihajlo Stankovic » Pet Jul 25, 2014 9:23 am

@Milanche - koliko sam shvatio iz priča od ranije koristiš linuju 10, ja isto svakodnevno koristim tu liniju i nikada ne kasne, na kojim polascima siti primetio kašnjenja?
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Pridružio se: Ned Dec 25, 2011 9:06 pm

Postod Milanche » Pet Jul 25, 2014 12:35 pm

@Mihajlo
Nema pravila, užasava me poremećaju u redu vožnje zbog famoznih "Yura" polazaka, uvek, ali uvek dolazi do kašnjenja, manjeg ili većeg onih autobusa koji svraćaju u Yuru zato što famozni stručnjaci iz Direkcije ne znaju izgleda da odrade fenomen optimizacije reda vožnje. Svaki autobus koji svraća u Yuru obavezno kasni posle nardnih dva polazaka, dok ne "ispegla" vreme. Za ostalo nema pravila.
U letnjem režimu je ok, izgleda da je rad vožnje lepo napravljen, ali zato zimski, blagi užas, što se kašnjenja tiče...
Ali ono najviše što me nervira na pomenutoj liniji mada i kod svih Niš ekspresvoih linija je:
UŽASAN VOZNI PARK-stari, bučni, prvljavi autobusi, neudobna sedišta, prozori koji ne funkcionišu, vrata koja se lepo ne zatvaraju, neudobnost vožnje, neadekvatno raspoređena sediša, brzina kretanja, i naravno osoblje, konkretno nestajanje na stanicama i jedna opšta bahatost, bezobrazluk i nevaspitanje...

I zato kažem, dajte mi vlast nad ovom materijom i garantujem, ili bi me za tri meseca linčovali ili bi me slavili! :) :lol: :lol:

Da se razumemo, nije problem što je to vozilo staro, to vozilo mora da se održava, i da se u njega ulaže. Naravno, ne može niko da očekuje odjednom 50 ganc novih autobusa, ali ajde da vidimo lagani, postepeni boljitak. A što se osoblja tiče, to može sve da bude u najboljem redu kroz samo nedelju dana, to odgovorno tvrdim!
Milanche
Član

Postod Mihajlo Stankovic » Sub Jul 26, 2014 8:43 am

Juče sam se vraćao linijom 10 iz 9 maja i autobus je pošao 5 min ranije i nije svratio u Juru pitao sam konduktera kaže da su na odmoru pa kreću malo ranije i ne svraćaju u Juru sve dok im se ne završi odmor.
Što se osoblja tiče ja nikada nisam imao problema, jedino ako švercuješ pa imaš drugačije mišljenje :D
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Postod Mihajlo Stankovic » Sub Jul 26, 2014 8:45 am

Поводом одржавања јубилеја 100 година од почетка I светског рата и одржавања седнице Владе Републике Србије у Нишу у понедељак 28.07.2014 године вршиће се потпуна обустава саобраћаја у периоду од 11:00 до 16:00 у улицамам Кеј Мике Палигорића и Шуматовачка на делу од ул 12.фебруар до Тврђаве.

Линије јавног приградског превоза број 14, 14А, 15, 16, 17 и 17Л у смеру ка приградској аутобуској станици биће преусмерене преко Моста Младости улицама: Краља Стефана Првовенчаног, Вожда Карађорђа, Генерала Милојка Лешјанина, Књегиње Љубице, Булевар,12. фебруар.

Image

Извор: http://www.jgpnis.rs
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Postod Nibus-ja » Sub Jul 26, 2014 11:41 am

Mihajlo Stankovic je napisao:Juče sam se vraćao linijom 10 iz 9 maja i autobus je pošao 5 min ranije i nije svratio u Juru pitao sam konduktera kaže da su na odmoru pa kreću malo ranije i ne svraćaju u Juru sve dok im se ne završi odmor.
Što se osoblja tiče ja nikada nisam imao problema, jedino ako švercuješ pa imaš drugačije mišljenje :D

Потпуно се слажем са тобом, не возим се градским аутобусима често али се слажем с тобом и мислим да ови мало претерују са критикама, није све баш тако као што кажу али нећу да се упуштам у расправу
Nibus-ja
Član

Postod Milanche » Sub Jul 26, 2014 3:28 pm

Nibus-ja je napisao: не возим се градским аутобусима често али се слажем с тобом и мислим да ови мало претерују са критикама, није све баш тако као што кажу али нећу да се упуштам у расправу

Kada se budeš vozio svakodnevno, onda možemo da razgovaramo, merodavni su komentari ljudi koji javni prevoz koriste svakodnevno, lepo je pristrasno gledati slike autobusa iz fotelje.
Milanche
Član

Postod DraganNish » Sub Jul 26, 2014 4:14 pm

Slazem se sa Milanom, mada moram priznati da 2014. godine je broj takvih ljudi sveden na minimum. Ranije je bio bas bahatih ljudi, a da ne pricamo sto umeju da se sile pred curama.
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 9:53 pm

Postod Nibus-ja » Sub Jul 26, 2014 6:36 pm

То што се не возим свакодневно не значи да нисам меродаван, Миланче, ти си рекао да су возила прљава,врата и прозори се не затварају однодно отварају,... а Михајло је толико аутобуса унутра сликао па изволи и покажи на којој његовој слици можеш да засниваш своје тврдње, ако на његовим сликама то не може да се пронађе ти изволи сликај и окачи и докажи да си у праву па да се расправимо или наведи тај гаражни број возила да и ми у њега уђемо и видимо да ли си у праву и да ли је то стварно баш тако као што Ви овде причате
Nibus-ja
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Nišu