Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Re: Priče iz GSPa

Postod branik » Ned Avg 03, 2014 1:49 pm

blokovi je napisao:Ljermontova Pero ;)

mihail Ljermontov bio je ruski pesnik epohe romantzma.
Da se prezivao Ljermont, ulica bi se zvala Ljermontova. Ovako, ispravan prisvojni pridev je onako kako o iokako je P535 napisao.
A da je ispred napisana rec ulica, moglo bi da se kaze Ljermontova (koja pripada Ljermontovu).
Jeste OFF, ali ne i trealo ispravljati ispravno.
I, na kraju, evo ilustracije:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/100457 ... Kalemegdan
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Ned Avg 03, 2014 8:56 pm

Izgubio putnik mobilni u tramvaju 359 sa linije 2 i pozivajući sopstveni broj nekako je dospeo u kontakt sa vozačem i ovaj mu opisuje kako tramvaj izgleda,

,,Plavi tramvaj,piše na njemu Igal hills,,-potpuno je zbunio čoveka.
,,Ma znate piše ono ,,Slavimo Beograd,,-nastavlja.
,,Reci čoveku 359 broj kola,šta ga opisuješ,,-morao sam da se umešam. :lol:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Nikola Pejasinovic » Pon Avg 04, 2014 2:11 am

Danas sam cuo bise kad je zena pricala kad je tramvaj udario auto.

"Vozi on i izleti mu neki dzip, zamisli nije hteo da izbegne dzipa nego direkt u njega, pa mogao je da skrene malo prosao bi pored njega"
a tek neki covek iza nje je pita
"Devojko jesi li ti svesna da tramvaj nema volan i da ne moze da skrene"
Poceo smeh u tramvaju a devojka samo pocrvenela i nista nije pricala. :lol:
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod avramovicsasa » Pon Avg 04, 2014 1:49 pm

Imamo jednu koleginicu na tramvajima koja je već dobila nadimak ,,Maja Električna,,jer je poznata u Održavanju kako terenskom tako pogonskom da ako je malo slabija električna ona se isključuje,traži servis ili joj u krajnjoj liniji naručuju vuču,ovako je dobra duša,voli da se zeza.

,,Vidim ja da ćeš ti da dobiješ Solarisa,,-našalio sam se misleći na sve veći broj koleginica koje prelaze na autobuse.
,,Malo sam ja krupna da bi ušla u kabinu,,-šali se ona. :D :) :lol: :mrgreen:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sre Avg 06, 2014 9:41 pm

Čekaju ljudi tramvaje kod Ekonomskog Fakulteta ali zbog Samoubice,Stari most je bio blokiran za saobraćaj,videvši da dugo nema tramvaja počeli su da se raspituju kod putnika.

,,Zašto nema tramvaja,,-raspituju se.
,,Neka pijana budala hoće da skoči,,-odgovaraju.
,,Ajmo peške preko mosta,,-dogovaraju se neki.
,,Čekaj,možda će da skoči pa će da puste tramvaje,,-neki su bili optimisti. :twisted:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod EUKALIPTUS » Sub Avg 09, 2014 11:25 am

Meni kontrolor nije verovao da nemam kartu. :D
Počeo da maltretira jednu ženu koja nikako nije mogla da pronađe u tašni gde je stavila busplus kartu, a on navalio da mu da ličnu kartu, jer je zatečena bez karte. Ja mu kažem da ostavi ženu na miru i sačeka da nađe kartu, međutim on kaže da nema vremena, i ja se tu iznerviram, i kažem, gospođo, ne morate vi njemu ništa da pokazujete, ni ličnu ni busplus, nemojte da tražite, pronaćićete kad dođete kući, ne može vam on ništa, međutim, žena u tom trenutku pronađe kartu i pokaže mu.

Kaže on meni, da vidim tvoju kartu. Ja kažem, nemam kartu, a on će, lažeš, imaš, nego teraš inat. Kažem ja, nemam bre kartu... Kaže on, dok je izlazio, imaš, imaš...
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod Nikola Pejasinovic » Uto Avg 12, 2014 11:32 pm

Samo ti teraj inat kad ti naidju komunalci bice ti posle veselo :mrgreen: (sala)

Meni je najbola situacija bila dok su pretresali autobuse na adi. Drugar nema kartu a jos pritom izgleda starije jer je stalno neobrijan....

"Imate li kartu?" pita ga kontrolor
"Nemam niti cu je imati" kaze on njemu.
"Izadjite napolje gospodine da nebi imali problema"
"Ko gospodin covece boziji" izvadi mu licnu kartu i pokaze mu datum rodjenja.
Covek gleda i pita ga jel on to njega przi da je on 1997 godiste.

Posle par objasnjenja covek mu vrati licnu i izvini mu se jer je mislio da je covek od 20 i kusur godina.
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod avramovicsasa » Pet Avg 15, 2014 12:29 am

Imamo jednog kolegu koji vozi tramvaj sa vrlo zanimljivom anegdotom od pre dvadesetak godina,nosio je redovno sa sobom na posao Sovu koja je bila deo njegovog mladalačkog imidža a vrlo zanimljivo za putnike,pošto je Sova noćna ptica ona je danju bila u transu i prilično mirna tako da je mogao da je nosi sa sobom.
Iznenada je prestao da je donosi jer je Sova izgleda pokvarila stomak pa je morao redovno da menja službene košulje :lol: :lol: :) :D
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Ned Avg 17, 2014 10:15 pm

-Krenuo sam tramvajem sa Pristaništa i negde kod ,,Kifle,,naišli smo na pešaka,vozač je hteo da mu učini otvorivši mu vrata,ovaj je ušao i izašao omah na stanici Pristanište vozivši se 20 metara. :shock:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Ned Avg 24, 2014 11:17 pm

Imamo na Pristaništu jednog zanimljivog čiku koji redovno dolazi traktorčetom i kosi travu,dolazio je jutros obavio posao i trebao da prođe ka Kalemegdanu ali nije mogao od tramvaja.

,,Beži mi sa šina,,-našalio se sa vozačem. :lol:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod becks89 » Čet Avg 28, 2014 11:52 am

avramovicsasa je napisao:-Krenuo sam tramvajem sa Pristaništa i negde kod ,,Kifle,,naišli smo na pešaka,vozač je hteo da mu učini otvorivši mu vrata,ovaj je ušao i izašao omah na stanici Pristanište vozivši se 20 metara. :shock:

E takvih slučajeva imaš koliko ti volja. Primera radi, stoji 78 na Novom Gradu i 3 busa sa linije 15, ***CENZURISANO*** uđe u 78 (za koji zna da ide na 10 minuta) i onda se nervira što su otišle tri petnaje, i vrhunac siđe na prvoj stanici, koja je na 5 minuta šetnje. Dok je čekao u busu, mogao je tri puta tamo i nazad da ode. Ili kosmajci sa 400 linijam silaze kod Banjice II i onda pretrčavaju da uhvate trolu ili 78, umesto da odu jednu stanicu dalje i ko ljudi sačekaju prevoz, naravno u 99% slučajeva im ta željena trola ili bus pobegnu :mrgreen:
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod SGB » Čet Avg 28, 2014 12:08 pm

Синдром оваца. То су све подваријанте, као она ситуација када два возила на истој линији иду једно за другим, у прво се улази док га не преврну, а друго искулирају као да ће кугу да фасују унутра. Нема гледања, нема размишљања, коме то треба у животу...
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod becks89 » Čet Avg 28, 2014 12:14 pm

E to sam zaboravio, da to je isto idiotizam prve klase! Ono što mi još skače po živcima, kad trči sa trećih do prvih vrata i obavezno gurne glavu da vidi ko vozi. Bilo mi je smešno kad su u Lasti stavili zavesice i sa desne strane kabine, pa su izvirivali ko ćurani i preko šipke :D
Isto stvar koja mi ide na nerve je kad dođe sedne napred i dere se na mobilni, baš se šalim sa kolegom pre neki dan, reko' mora da samo napred 'vata signal. Njih 5 je bilo napred i toliko urlalo na telefon, da ne čujem čoveka na metar od mene. Ne kapiram poentu da uzmeš i pričaš tako glasno da te čuje pola busa, al' ajd' da je otišao u prikolicu pa viči koliko o'š, nego napred, volovi....
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod danilo » Čet Avg 28, 2014 3:34 pm

SGB je napisao:Синдром оваца. То су све подваријанте, као она ситуација када два возила на истој линији иду једно за другим, у прво се улази док га не преврну, а друго искулирају као да ће кугу да фасују унутра. Нема гледања, нема размишљања, коме то треба у животу...

Aaaaaa čekaj... imamo još veće bisere, nije tu kraj kad su naši u pitanju.
Dolaze dva autobusa sa iste linije i staju u stanicu. Čovek izlazi iz I autobusa sa zadnjih vrata, staje na trotoar i gleda unezvereno. Za to vreme oba vozila su već odradila stanicu (naravno ovaj segment iz gornje priče stoji da niko živ ne ulazi ni za živu glavu u II autobus, nego leše ovaj prvi) i na kraju se gospodin nešto seti i krene ka II autobusu (ponavljam oba autobusa sa iste linije). Vozač već krenuo i sigurno je čovek i video da je ovaj izašao iz autobusa ispred, kad ovaj u fazonu, ti pobeže mi!!! Ista linija. Ja nisam mogao da v e r u j e m.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod niske » Čet Avg 28, 2014 6:03 pm

evo jos malo bizarnih situacija i od mene :twisted:
1. ucestala pojava na liniji 48, povremeno se moze sresti i na drugim linijama: u busu ima 45-50 ljudi, ali su se pametnjakovici tako rasporedili, da covek stekne utisak da ih ima 150, niti mozes da sednes, niti da stanes kao covek.
2. Dok je Kosmaj drzao 94, ulazim u 156 na druga vrata, i sad tamo gde je onaj prostor bez stolica preko puta drugih vrata, lik stao na sred tog prostara, rasirio ruke koliko god moze (tu moze da stane 4 ljudi, u spicu 5) i ne moze niko drugi da stane. Nakon sto sam mu skrenuo paznju, bio sam izlozen veoma neprijatnom pogledu od strane doticnog (a to je mene veoma uzrujalo :mrgreen: )
3. Isao sam 59-kom do slavije (IK-103 LUV) i mimo obicaja usao na zadnja vrata (obicno ulazim na srednja), i kao da sam pokrenuo lavinu, kako stigne na stanicu, tako svi nagrnu na zadnja vrata. Znaci kod VMA je vec bila nepodnosljiva guzva na zadnjem delu autobusa, a sredina PRAZNA!!! Na sledecoj stanici sam izasao iz busa i usao na druga vrata.
4. ono sto me izludjuje: ljudi koji u praznom ili polupraznom autobusu stoje na vratima, a ne silaze... jedan je u 47-ci tako stajao dobrih 5-6 stanica, a u busu jedva da je bilo 20-ak ljudi.
I za kraj, situacija koja me je veoma nasmejala:
Prekjuce cekam bus kod 5 solitera (smer ka periferiji) a stanica puna k'o oko, gomila ljudi, ali tu su i kontrolori. Dolazi prazna 94, otvara vrata, svi pogledase u kontrolore, i kad su videli da se ovi zezaju, kuliraju, nagrnuse svi u autobus, napunise ga za cas. Zatvaraju se vrata, autobus krece, kad posle nekih 5-6 metara ponovo staje, otvara samo zadnja vrata i ulazi kontrola :twisted: :twisted: :twisted:
niske
Član

Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 1:50 am

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije