Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Re: Priče iz GSPa

Postod avramovicsasa » Čet Okt 02, 2014 3:22 pm

Juče sam video jedan čudan prizor ne poštovanja Kontrolora u vozilu koji je bio ljubazan,učtiv a čak je dopustio putnicima da se validiraju koji to nisu učinili na predhodnim stanicama.
Ušao je u autobus gr.br. 1316 sa linije 18 u Kumodraškoj,gotovo svi putnici su imali karte i bez problema davali na pregled,jedan stariji čovek jednostavno nije osetio potrebu da izvadi karticu već je Kontroloru dao ceo novčanik da prisloni na aparat.

,,Pazi unutra imam 1000 dinara,,-rekao je dok je Kontrolor uzeo novčanik i prislonio na aparat,ni sam ne znam zašto je to uradio.
,,I ti si mi neki Kontrolor,,-dobacio mu je bez razloga.

Ne znam da li Gospodin tako i Policajcu koji hoće da ga legitimiše preda novčanik ili mu izvadi ličnu kartu. :roll:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod becks89 » Pet Okt 03, 2014 10:18 am

Ne kapiram šta je ovde nepoštovanje, ali ajde...

U utorak mi je jedna kontrolorka tako dirnula živac, da nije svesna. Bio sam u 17, u nekoj priči sa mojim drugarom vozačem, prva stanica posle okretnica Zemun GG, kontrolori ušli i mi smo krenuli i nismo odmakli 5m, žena sa jednim detetom u rukama i jednim koje je vodila za ruku trči ka busu, videvši situaciju, kolega pošto valjano nije ni izašao iz stanice prikoči i otvori joj vrata, ona se ljubazno zahvali, prođe pored kontrolorke i sedne. Na to kontrolorka dođe do kabine i krene da viče, kakav je to način da se putnici sakupljaju po ulici, putnik je samo onaj ko stoji u stanici, i tu neke fraze, i u to se okrećemo i ja i vozač i ona kao, šta me gledate, zbog toga mogu da vas prijavim, odslušali smo dalja predavanja, prekrstili se i nastavili sa pričom, neverovatno koga sve oni zapošljavaju...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod blokovi » Pet Okt 03, 2014 10:37 am

90% kontrolora je istripovalo, da ako radi taj posao, da su uvatili Boga za onu stvar... Vecinom sam se sretao sa jako bezobraznim kontrolorima, i naravno, kartu nisam hteo da pokazem, jer pre svega, moraju shvatiti da ne mogu da vrse teror i diktaturu. Od mene dokle ne promene ponasanje prema ljudima, imaju 0 dinara od mene...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod becks89 » Pet Okt 03, 2014 10:39 am

Pa koliko su nemoćni i smešni ti dovoljno govori nova zakonska mera. Smehoteka! Kartu dobiti neće sve dok mi se obraćaju sa daj kartu i sličnim drčnim frazama, mož' da dobije samo nešto drugo...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod branik » Pet Okt 03, 2014 11:19 am

Pogledajte Somborčevu karikaturu u današnjem Blicu. Tek sutra će biti link kad je postave na sajt.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod avramovicsasa » Pet Okt 03, 2014 3:37 pm

Ne znam zbog čega se podiže tolika prašina oko naplate prevoza,definitivno jednom broju građana koji ne plaćaju prevoz,bune se i prave probleme kontrolorima,ne treba prevoz tako da bi u tom svojstvu prevoz trebao i da funkcioniše,kako bude opadala prodaja karata tako da opada i broj vozila u saobraćaju jer će jedino na taj način građani sami uvideti svoje greške.
Ovaj problem nemaju trgovci,pekari,apotekari itd jer bio bogat ili siromašan svaku drugu uslugu moraš da platiš,u manjim gradovima koje je pogodila velika nezaposlenost putnici plaćaju karte,jedino Beograd ne može da se izbori sa ovim problemom.

BUS PLUS sistem je prisutan skoro 3 godine,ja kao putnik još nisam imao priliku da čujem da se Kontrolor ikako drugačije obratio putnicima osim ,,Dobar dan,Kontrola,molim vas pripremite vaše karte,,a problem uglavnom prave putnici koji nemaju karte jer zbog čega bi bio problem pokazati kartu kao i validiranje,to ne traje duže od desetak sekundi.

Neko je dao repliku na moj post vezano za priču o novčaniku,pre svega Kontrolor nikako nije smeo da uzme tuđ novčanik u svoju ruku već je Gospodin trebao da izvadi kartu jer isti je mogao da ga optuži da mu je oteo novčanik i bar 5 putnika bi potvrdilo tu laž jer se Kontrola mrzi zbog lošeg marketinga a ne zbog njenog postojanja,bila ona privatna ili državna,Kontrola postoji i svi smo dužni da plaćamo prevoz kao i da pokazujemo karte ili da na posao dolazimo na drugi način.

Setimo se da već nekoliko godina Privatni Prevoznici održavaju noćne linije,bilo je bojkota,ukidanje polazaka,Policije ali na kraju su Privatnici nastavili svoj rad,ko nije u stanju da plaća ide peške,prvim ili poslednjim polaskom kao i to da je promenio smenu,neke stvari se moraju prihvatiti a kad tad će se naterati svi da plaćaju prevoz,sve promene idu postepeno.
Poslednji put menjao avramovicsasa dana Pet Okt 03, 2014 3:42 pm, izmenjena samo jedanput
avramovicsasa
Otpravnik

Postod vuckomv » Pet Okt 03, 2014 3:42 pm

Lično ne koristim gradski prevoz, ali mi, zaista, nije jasno otkud putniku pravo da se vozi, ne plati kartu, a potom i da ulazi u verbalni i fizički sukob sa kontrolorima? Probajte da se vozite taksijem pa da ne platite ili da odete po hleb i mleko, pa kasirki kažete da nećete da platite.
Licemerno je pričati o bahatosti i nekulturi kontrolora kada je vožnja javnim prevozom bez plaćanja karte baš to.
Dok sam javni prevoz koristio, kupovinu markice ili plaćanje karte sam smatrao opštom kulturom. Da mi prevoz zatreba, opet bih tako. Mogao bih da polemišem o ceni i kvalitetu prevoza, ali o švercovanju, nikada! Sad se poteže argument jačeg, to samo govori o nama samima.
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

Postod avramovicsasa » Pet Okt 03, 2014 3:52 pm

Upravo tako,pogledaj recimo manje gradove poput Kragujevca,Kruševca gde su propadali veliki fabrički giganti i mnogi ljudi ostali bez posla,tamo sam imao prilike da vidim da se ulazi na prednja vrata i svi kao na traci plaćaju vozaču ili pokazuju drugu vrstu karte,čak je bilo zanimljivo videti u Kragujevcu da se kod Privatnika ulazi napred kod Konduktera koji iz kabine vozača naplaćuje dok u Lastinim zglobnim autobusima se ulazi na sva vrata i kondukter se šeta,u manjim gradovima je naučeno da se čuva ono što imaju jer uvek može biti manje,u Beogradu sve što je javno,autobusi,WC,Klupe,Kontejneri itd nije ničije i možemo da palimo i razbijamo a autobusi stalno dolaze čisti,ofarbani ili novi,ponekad se zapitam ko plaća sve to.
Koliko puta se vodila ovde polemika oko higijene u vozilima JGP-a od strane prevoznika često uz kritiku,događalo se da u vozilima nalazimo tragove sperme,izmet,limenke,opuške,kese sa ostacima bureka i jogurta itd da se čistačicama uveče prevrće stomak kada čiste što je pokazatelj naše kulture jer veliki broj građana smatra vozila JGP-a kontejnerima pa što bi i plaćali.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Pet Okt 03, 2014 6:50 pm

branik je napisao:Pogledajte Somborčevu karikaturu u današnjem Blicu. Tek sutra će biti link kad je postave na sajt.

http://www.blic.rs/Strip/2013/Marko-Somborac
branik
Profesionalni vozač

Postod MILE » Pet Okt 03, 2014 7:17 pm

To će tako primenjivati za sve kazne...
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod blokovi » Pet Okt 03, 2014 7:35 pm

becks89 je napisao:Pa koliko su nemoćni i smešni ti dovoljno govori nova zakonska mera. Smehoteka! Kartu dobiti neće sve dok mi se obraćaju sa daj kartu i sličnim drčnim frazama, mož' da dobije samo nešto drugo...

Kao prvo i osnovno, njihovim glupostima, bezobraznom ponasanju, i glumljenju diktature se mora stati na put, skoro sam video scenu da je jedan kontrolor jednog te istog lika u 73 zbog 1 stanice davio za kartu, zamalo da je nakon 2 nedelje taj isti kontrolor zavrsio uvosten od batina, da nije bilo komunalaca, inace bi ga baja izvukao iz mase, ne bi mu se dobro pisalo...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod Kassbohrer » Pet Okt 03, 2014 7:52 pm

Bilo je neki dan čini mi se na njuz.net ili nekom sličnom sajtu da će niški odred žandarmerije biti prebačan u BG da vrši kontrolu karata u gradskom prevozu.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod branik » Pet Okt 03, 2014 8:27 pm

:lol:
Možda ona dvojica nisu imali karte.
branik
Profesionalni vozač

Postod Ratomir » Pet Okt 03, 2014 8:39 pm

Hahahahahahhaahahaha, pukao sam od smeha!!!

Problemi su ti da su pojedini kontrolori bahati, a cena karata je skupa za našu platu... Kada bi NEKO prevaspitao kontrolore, a cene karata da se smanje, onda bi i nešto moglo da bude...
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod vuckomv » Pet Okt 03, 2014 9:44 pm

Što bi neko trebao da prevaspita kontrolore, kupiš kartu, validiraš je i ne boli te glava.
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije