@becks Dalilud City?
Kojom brzinom se kreće IK201 koji skreće iz Maksima Gorkog u Kalenićevu? Ja jesam lud, ali nisam glup. Naravno da ne isterujem ivice, i ne zakoračujem pod bilo koje vozilo, ali sve situacije koje sam imao sa vozačima na pešačkom su bile takve da se autobus/trolejbus kretao lagano ili stajao neposredno pred pešački.
Ne pozivam ja javno na fizički obračun, da me ne shvatite pogrešno. To je stvar mog ličnog izbora, do kojeg sam došao nakon par razgovora sa nadležnom službom GSP-a. Na informativnom razgovoru se vozač trolejbusa ne seća da sam mu ja mahao i lupao na vrata koja je zatvorio dok sam im prilazio na stanici. Ne mogu da ga kazne zbog toga, jer nema dovoljno dokaza, ali ako se još par puta putnici budu žalili na njega, onda ga možda i kazne. Tako mi je bar rečeno. A ja kao budala koja plaća kartu, moram pešaka kući.
E sad, kako ja da dokažem da sam bio životno ugrožen na pešačkom prelazu? Svedoka nikad nema, jer niko ništa i ne vidi. Ako i vide, ne razumeju. Ako se na moje "DE ĆEŠ BRE" vozač obrati sa "ALO BRE MAMU TI ***** BRE!!!", ko je tu lud? Do sada sam zabadao stakla i ostale delove karoserije, čisto kao zvučno upozorenje, jer se pregažene noge ne čuju... Bolje ja njega, nego on mene...
Apsolutno me ne zanima koliko vozači provode vremena za volanom, jer ni njih ne zanima koliko ja vremena provodim u čitaonici, na predavanjima, tabanajući, itd.